4 διασκεδαστικές βόλτες που πρέπει να κάνετε με τα παιδιά πριν ανοίξουν τα σχολεία

4 διασκεδαστικές βόλτες που πρέπει να κάνετε με τα παιδιά πριν ανοίξουν τα σχολεία

Την ερχόμενη Δευτέρα, τα πιτσιρίκια θα κάτσουν και πάλι στα θρανία! Δεν δικαιούνται, λοιπόν, να χαρούν το τελευταίο ανέμελο σαββατοκύριακό τους; Για τους… απαλύνετε τον πόνο, λοιπόν, δείτε πού μπορείτε να διασκεδάσετε οικογενειακώς για να αποχαιρετίσετε το καλοκαίρι, όπως του αρμόζει.

Οικογενειακό θερινό σινεμά

*Φωτογραφία: facebook.com/SNFCC

Την προηγούμενη βδομάδα, ο «Απαισιότατος 3» έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες, γι’ αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τις προτάσεις μας γι’ αυτό το σαββατοκύριακο. Εδώ μπορείτε να δείτε πού παίζεται αυτήν την εβδομάδα ενώ αν τα παιδιά θέλουν να δουν κάποια άλλη ταινία, εδώ θα δείτε τα πιο kid- friendly θερινά σινεμά της Αθήνας.

*Φωτογραφία: kissradio.ca

Εναλλακτικά, το Σάββατο στις 8.30 το βράδυ μπορείτε να πεταχτείτε μέχρι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να (ξανα)δείτε εσείς και τα παιδιά το κλασικό «Ντάμπο το Ελεφαντάκι» του 1941, στο πάρκο του χώρου. Καλό θα είναι επίσης να έχετε μαζί σας μία ψάθα ή μια κουβέρτα για να κάτσετε άνετα στο γρασίδι αλλά και ένα εντομοαπωθητικό (προληπτικά).

Παιχνίδι για τα παιδιά και καφές για τους γονείς στην Τεχνόπολη

*Φωτογραφία: ert.gr

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου από τις 11 π.μ. έως τις 12 μ.μ. και από τις 12 μ.μ. έως τη 1 μ.μ.,  τα παιδιά θα μεταμορφωθούν σε ζωγράφους και θα φτιάξουν ένα μεγάλο έργο τέχνης χρησιμοποιώντας συνηθισμένα υλικά, όπως μπογιές και μαρκαδόρους αλλά και πιο ασυνήθιστα, όπως μεταλλικά ή ανακυκλώσιμα αντικείμενα. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του εργοστασίου κι έτσι τα παιδιά θα χαζέψουν τον αθηναϊκό ήλιο! Σημειώνεται ότι τα πιτσιρίκια από 3 έως 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 4 ευρώ ανά παιδί.

Μετά το τέλος του προγράμματος, εσείς μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στο καφέ που βρίσκεται εντός της Τεχνόπολης και τα παιδιά να παίξουν δίπλα σας, στην υπερσύγχρονη παιδική χαρά.

Εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Καταπράσινη βόλτα στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

*Φωτογραφία: 2steps.gr

Όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέπει, μπορείτε να χαρείτε μια καταπράσινη βόλτα στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους, έναν από τους λίγους χώρους πρασίνου στην Αθήνα. Εκεί, θα θαυμάσετε τη φύση περπατώντας για ώρες ανάμεσα σε πανέμορφα φυτά, δέντρα, ίσως ακόμα και ζώα. Γι’ αυτό τον λόγο, φροντίστε να ντυθείτε ελαφρά και να φορέσετε άνετα παπούτσια.

Στο τέλος της καταπράσινης βόλτας σας, κάντε μια στάση στο Garden café, που βρίσκεται στον κήπο ενώ τα παιδιά συνεχίζουν το παιχνίδι τους στη φύση.



Επισημαίνεται ότι το καφέ, όπως και ο κήπος, μένουν ανοιχτά στο κοινό καθημερινά από το πρωί μέχρι και τη Δύση του Ηλίου, δηλαδή περίπου μέχρι τις 8-8.30 μ.μ.

Διήμερο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

*Φωτογραφία: ert.gr

Εκτός από το θερινό σινεμά στο ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να επιλέξετε από πλήθος εκδηλώσεων για να περάσετε το σαββατοκύριακό σας στις εγκαταστάσεις του. Ενδεικτικά, το απόγευμα του Σαββάτου, τα μικρά σας θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το σώμα τους και να παίξουν με τη βοήθεια του χούλα χουπ ή να συμμετέχουν σε ένα παιδικό εργαστήρι ζωγραφικής με θέμα το νερό.

Την Κυριακή, από τις 12 μ.μ. έως τη 1 μ.μ. τα παιδιά από 5 έως 10 ετών μπορούν να συμμετέχουν παρέα με τους γονείς τους στο πρόγραμμα «Επιστροφή στο σπίτι». Γι’ αρχή, θα πρέπει να… βρουν το σπίτι στο πάρκο και στη συνέχεια να του δώσουν χρώμα.

Επισημαίνεται ότι όλες οι δράσεις στο ΚΠΙΣΝ είναι δωρεάν.

Για κάτι διαφορετικό, συνδυάστε τη βόλτα σας στο πάρκο με ένα απολαυστικό πικ-νικ στο πράσινο ή με αντίστοιχα προγράμματα για ενήλικες που θα βρείτε εδώ.

v