«Όταν είδα τις πρώτες άσπρες τρίχες στα μαλλιά μου...»

«Όταν είδα τις πρώτες άσπρες τρίχες στα μαλλιά μου...»

Δεν είναι εύκολο να αποδεχθείς ότι μεγαλώνεις. Όταν καταφέρνεις ν’ αγαπήσεις, όμως, τον εαυτό σου με τα σημάδια που έχει αφήσει πάνω του ο χρόνος, όλα είναι καλύτερα. Και καταλαβαίνεις ότι τα γκρίζα μαλλιά, η κυτταρίτιδα και η χαλαρή κοιλιά από τις εγκυμοσύνες είναι αυτά που σε κάνουν μοναδική. Όπως αυτή η μαμά…

*Φωτογραφία: welt.de

«Στα είκοσί μου, ήμουν αυστηρή με το σώμα μου. Δεν ήμουν ποτέ ικανοποιημένη με την εμφάνισή μου. Ήθελα να είμαι πιο λεπτή, πιο γυμνασμένη και να βάλω εμφυτεύματα στο στήθος μου. Τώρα που είμαι 36, γελάω. Δεν ήμουν ικανή να εκτιμήσω το σώμα μου τότε. Μπορεί να φταίει το ότι δεν ήξερα ποια ήμουν. Είχα ανασφάλειες και χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Τα τελευταία 12 χρόνια, το σώμα μου έχει αλλάξει ριζικά. Έκανα 3 παιδιά και υποβλήθηκα σε 4 επεμβάσεις. Ακόμα και οι ρώγες μου είχαν αλλάξει λόγω του θηλασμού. Η κοιλιά μου έμοιαζε με του Φρανκεστάιν. Έχω κυτταρίτιδα και ραγάδες.

Δεν μου άρεσε όταν ο άντρας μου έπιανε και χάιδευε τη μέση και τους μηρούς μου, όταν ήμαστε στο κρεβάτι. Γκρίνιαζα, αν ήθελε να αφήσουμε ανοιχτό το φως. Φοβόμουν ότι θα πρόσεχε τις ατέλειές μου.

Μια μέρα, ενώ ετοιμαζόμουν να πάω στην εκκλησία, κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και είδα μια θάλασσα από γκρίζες τρίχες. Σκέφτηκα: “Τις κέρδισα. Δεν έχω πρόβλημα.”

Είμαι τόσο χαρούμενη που μπορώ να αγκαλιάσω τις ατέλειές μου και να καλωσορίσω αυτές τις αλλαγές.

Πιστεύω ότι είναι σημαντικό, εμείς οι γυναίκες, να είμαστε κύριοι του σώματός μας. Να είμαστε κύριοι της προσωπικότητάς μας. Πρέπει να κάνουμε τις δικές μας επιλογές. Έχω μάθει να αγαπάω τον εαυτό μου. Λόγω αυτού, η σχέση με τον άντρα μου έχει δυναμώσει. Η σχέση με τα παιδιά μου έχει δυναμώσει. Είμαι έτοιμη να πάρω ρίσκα γιατί απλά μπορώ. Και μαντέψτε… Το ίδιο μπορείτε να κάνετε κι εσείς.



Μπορείτε να μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας. Μπορείτε να μάθετε πώς να βρείτε την ευτυχία. Αν προσπαθείτε κάθε μέρα, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνες. Οι ανασφάλειές σας δεν χρειάζεται να κυριεύουν τη ζωή σας. Είστε αρκετές. Είστε όμορφες. Οι ατέλειές σας σας κάνουν μοναδικές. Σας κάνουν δυνατές. Σας κάνουν θαρραλέες και ασταμάτητες.

Το καλύτερο πράγμα που έκανα για μένα ήταν να βρω τον εαυτό μου. Αν χάθηκες, υπόσχομαι ότι ακόμα το έχεις. Συνέχισε να ψάχνεις. Αφιέρωσε χρόνο για να ακούσεις αυτή τη φωνή στο κεφάλι σου και να δώσεις στον εαυτό σου το πλεονέκτημα της αμφιβολίας. Είσαι αρκετή. Είσαι όμορφη. Είσαι τέλεια με τις ατέλειές σου.»

Πηγή: huffingtonpost.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v