Τα «όχι» που θέλω να μάθει να λέει η κόρη μου

Τα  «όχι» που θέλω να μάθει να λέει η κόρη μου

Τα στερεότυπα ανάμεσα στα δύο φύλα δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμα και σήμερα, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, τα κορίτσια να μεγαλώνουν διαφορετικά από τ' αγόρια. Αντιλήψεις όπως «Οι γυναίκες πρέπει να είναι όμορφες» ή «Πρέπει να προσέχουν τι θα πει ο κόσμος» δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμα και έτσι «περνούν» και στις κόρες μας. Γι’ αυτό τον λόγο, η Toni Hammer προσπάθησε να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά και να γράψει στην κόρη της ένα γράμμα με τα «όχι» που πρέπει να μάθει να λέει στη ζωή της. Το γράμμα δημοσιεύθηκε στη σελίδα Love What Really Matters και έχει ήδη κοινοποιηθεί περισσότερες από 8.500 φορές!

«Στην κόρη μου.

Μην λες “συγγνώμη που γίνομαι βάρος”. Δεν είσαι βάρος. Είσαι ένα άτομο που σκέφτεται, που νιώθει και που αξίζει τον σεβασμό.

Μην βρίσκεις δικαιολογίες όταν δεν θες να βγεις με ένα αγόρι που δεν σ’ αρέσει. Δεν χρωστάς σε κανένα εξήγηση. Ένα απλό “όχι, ευχαριστώ” αρκεί.

Μην σκέφτεσαι τι τρως μπροστά σε κόσμο. Αν πεινάς, φάε και φάε ό,τι θέλεις. Αν θες πίτσα, μην πάρεις σαλάτα πολύ απλά γιατί είσαι με κόσμο. Παράγγειλε πίτσα.

Μην μακρύνεις τα μαλλιά σου γιατί το θέλει κάποιος άλλος.

Μην φορέσεις ένα φόρεμα που δεν θες.

Μην μείνεις σπίτι επειδή δεν έχεις κανέναν να βγείτε έξω. Βγες μόνη σου έξω. Μάζεψε όσες εμπειρίες μπορείς μόνη σου για τον εαυτό σου.

Μην κρατάς τα δάκρυά σου. Το να κλαις σημαίνει ότι νιώθεις κάτι που θες να εκτονωθεί. Δεν είναι αδυναμία. Είναι ανθρώπινο.

Μην χαμογελάς απλά και μόνο επειδή κάποιος άλλος στο είπε.

Μην φοβάσαι να γελάσεις με τα δικά σου αστεία.

Μην λες “ναι” για να είσαι ευγενική. Να λες “όχι” γιατί είναι η ζωή σου.

Μην κρατάς κρυφή τη γνώμη σου. Να μιλάς και να μιλάς δυνατά. Πρέπει να ακούγεσαι.

Μην απολογείσαι γι’ αυτό που είσαι. Να είσαι γενναία και τολμηρή και όμορφη. Να είσαι ο εαυτός σου χωρίς να απολογείσαι.»

Πηγή: refinery29.com

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v