Τους τελευταίους μήνες μαλώνουμε συνέχεια με τον άντρα μου και δεν ξέρω ποια είναι η λύση…

Τους τελευταίους μήνες μαλώνουμε συνέχεια με τον άντρα μου και δεν ξέρω ποια είναι η λύση…
Ερώτηση:
Το τελευταίο διάστημα, τσακωνόμαστε συνεχώς με τον άντρα μου χωρίς να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος ή να έχει αλλάξει κάτι στη ζωή μας. Ξεκινάμε με μια ασήμαντη αφορμή ή διαφωνία και καταλήγουμε να μαλώνουμε, πληγώνοντας επίτηδες ο ένας τον άλλον. Δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση και τις περισσότερες φορές, εγώ είμαι εκείνη που θα προσπαθήσει να τα ξαναβρούμε, αν και ανέχομαι τα νεύρα και τις προσβολές του (συνήθως ο άντρας μου ξεκινάει τους καβγάδες). Έχω προσπαθήσει να του μιλήσω γι’ αυτό το θέμα αλλά και πάλι καταλήγουμε να μαλώνουμε. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Αυτό που με κρατάει μαζί του, είναι τα προηγούμενα 10 ευτυχισμένα χρόνια γάμου που περάσαμε μαζί  και τα δύο παιδιά μας. Πώς θα το ξεπεράσουμε;
Απάντηση:

*Φωτογραφία: urbo.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι σχέσεις είναι ζωντανός οργανισμός. Θέλουν φροντίδα, τροφή, προστασία. Όπως σε κάθε ζωντανό οργανισμό, έτσι και στη σχέση, η φροντίδα χρειάζεται να είναι διαρκής. Αν κάποια στιγμή η σχέση λειτουργεί καλά και ανθίζει, δεν σημαίνει αυτονόητα ότι αν αφεθεί θα συνεχίσει να λειτουργεί. Έτσι λοιπόν, χρειάζεται διαρκής αγώνας για να απολαμβάνουμε τα οφέλη, καθώς εμείς αλλάζουμε, οι συνθήκες αλλάζουν, οι ρόλοι αλλάζουν, άρα και η σχέση αλλάζει.

Στο ερώτημά σας, λοιπόν, αναφέρετε ότι το τελευταίο διάστημα δυσκολεύεστε. Αναφέρετε ωστόσο ότι υπήρξαν προηγουμένως 10 ευτυχισμένα χρόνια γάμου! Τι ωραία πληροφορία! Σε αυτά λοιπόν τα 10 χρόνια, κάτι κάνατε καλά για να είναι ευτυχισμένα! Υπάρχει κάποιος τρόπος που αναπτύξατε μεταξύ σας και λειτούργησε προς όφελος της σχέσης. Σκεφτείτε λοιπόν ποιος είναι αυτός ο τρόπος και που μπορεί να τον έχετε χάσει.

Από την εμπειρία σας λοιπόν έχετε στοιχεία για το πώς να προχωρήσετε. Μη διστάσετε να προσθέσετε καινούρια, καθώς η αλλαγή είναι στόχος για τη σχέση κι όχι λόγος αποφυγής! Το να ανέχεστε καυγάδες ή να επικοινωνείτε με έναν δύσκολο τρόπο, το δοκιμάσατε και είδατε ότι δεν βγαίνει σε καλό. Για σκεφτείτε πόσους άλλους πιθανούς τρόπους έχετε για να επικοινωνήσετε καλά και να προχωρήσετε τη σχέση σας! Σαφέστατα το να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό θα μπορούσε να είναι πολύ βοηθητικό σε αυτήν τη φάση, εάν είναι μια απόφαση που ταιριάζει και στους δυο σας.

Η επικοινωνία είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στη ζωή ενός ζευγαριού. Είναι πολύ όμορφο που αγωνιάτε για την πορεία της σχέσης σας και που επιθυμείτε να τη χαίρεστε στην πορεία των χρόνων. Νομίζω ότι αυτό θα ήθελε να το ξέρει ο σύντροφός σας. Δοκιμάστε να το πείτε ξανά με διαφορετικό τρόπο. 

Σας ευχαριστώ. 

 *Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v