Από τότε που παντρευτήκαμε και μένουμε μαζί με τον άντρα μου, νιώθω ότι δοκιμάζεται η σχέση μας. Είναι φυσιολογικό;

Από τότε που παντρευτήκαμε και μένουμε μαζί με τον άντρα μου, νιώθω ότι δοκιμάζεται η σχέση μας. Είναι φυσιολογικό;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr***

Από τότε που παντρευτήκαμε (σχεδόν 6 μήνες) και μείναμε μαζί, ανακαλύπτω πτυχές του χαρακτήρα του άντρα μου που δεν ήξερα. Είμαστε μαζί περίπου 5 χρόνια, όμως λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν ήταν δυνατό να συγκατοικήσουμε νωρίτερα, αν κι εγώ θα το προτιμούσα. Για παράδειγμα, περνάει πολύ χρόνο βλέποντας τηλεόραση, δεν με βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού (εκτός αν εγώ του το ζητήσω), δεν θέλει πια να βγαίνουμε έξω και προτιμάει να καλούμε φίλους στο σπίτι και μόνο έπειτα από δική μου πίεση. Πριν παντρευτούμε κάναμε πολλά πράγματα μαζί και ήμαστε πολύ δραστήριο ζευγάρι. Η απάντησή του, όταν του το λέω είναι ότι τότε δεν είχαμε τον χώρο μας και αναγκαστικά βρίσκαμε τρόπους να περνάμε χρόνο μαζί. Αισθάνομαι ότι έχουμε ήδη «βαλτώσει» ενώ είναι πολύ νωρίς. Είναι φυσιολογικό να περνάμε μια περίοδο κρίσης λόγω της πρόσφατης συμβίωσής μας;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η πορεία ενός ζευγαριού διαφοροποιείται βάσει διαφόρων παραγόντων. Οι αλλαγές που συμβαίνουν στη σχέση μπορεί να διαβαστούν από το ζευγάρι σαν αφορμές για απογοήτευση ή σαν αφορμές για ανανέωση!

Η σχέση σας λοιπόν, ήδη μετρά 5 έτη κοινής ζωής και εμπειρίας. Μέσα σε αυτά τα έτη συλλέξατε στοιχεία ο ένας για τον άλλο και αποφασίσατε ότι σας είναι σημαντικά και επομένως επιλέξατε το σύντροφό σας! Όποιος κι αν ήταν ο τρόπος που συλλέξατε τα στοιχεία σας, για παράδειγμα από εξόδους, από παρατήρηση ή από συγκατοίκηση, τα στοιχεία του συντρόφου σας είναι πολύ περισσότερα και διαφορετικά. Αυτό συμβαίνει διότι η σχέση, σας διαμορφώνει και τη διαμορφώνετε. Αλλάζετε με την πορεία του χρόνου και αλλάζετε με τις νέες συνθήκες. Είναι υπέροχο που ανακαλύπτετε νέα στοιχεία! Μέσα σε αυτά τα νέα στοιχεία θα υπάρχουν κάποια που θα σας αρέσουν περισσότερο, και κάποια που θα σας δυσκολεύουν. Η πορεία λοιπόν της σχέσης ενός ζευγαριού, δεν είναι αυτονόητα καλή επειδή αρχικά κάνατε μια καλή επιλογή. Η πορεία εξαρτάται από τη διάθεσή σας να προχωρήσετε τις δυσκολίες που θα συναντήσετε. Είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνείτε με το σύντροφό σας και να γνωρίζει τι είναι αυτό που σκέφτεστε και αισθάνεστε. Όχι σε επίπεδο παράπονου, μα σε επίπεδο ειλικρινούς μοιράσματος με στόχο την παραγωγή λύσης!  

Έχετε λοιπόν ήδη βρει νέο τόπο για την εξέλιξη της σχέσης σας. Τι θα λέγατε να βρείτε και νέο τρόπο; Έχετε να επιλέξετε αν θα το δείτε σαν περίοδο κρίσης ή σαν περίοδο κριτικής ματιάς και ανανέωσης. Έχετε να επιλέξετε αν θα βουτήξετε σε βάλτο με στάσιμα νερά ή σε γαλάζια, απέραντη θάλασσα, που έχει κατά τόπους βράχια, έχει όμως και αμμουδιά! Δεν είναι κρίμα να μην τη χαρείτε;

Σας ευχαριστώ. 

 *Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v