Πώς να κάνετε το σαλόνι σας να μοσχοβολάει

Πώς να κάνετε το σαλόνι σας να μοσχοβολάει

Τον χειμώνα που κλείνουμε τις μπαλκονόπορτες και ανοίγουμε τη θέρμανση, κάθε πιθανή μυρωδιά, ευχάριστη ή δυσάρεστη, έρχεται στην επιφάνεια και ειδικά όταν χαλαρώνετε με τα παιδιά στο σαλόνι ή περιμένετε επισκέπτες, δεν είναι ωραίο να πλανάται κάτι άσχημο στον αέρα. Για ν’ αποφύγετε κάτι τέτοιο, αρκεί απλώς να δοκιμάσετε κάποιους από αυτούς σίγουρους τρόπους.

Ποτ-πουρί στο τραπεζάκι του σαλονιού

*Φωτογραφία: bekezdes.org

Χρησιμοποιήστε αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού, μήλου, φύλλα λουλουδιών, στικς κανέλας, κουκουνάρια, γαρύφαλλο. Βάλτε τα σε ένα βάζο, προσθέστε λίγες σταγόνες από ένα ή περισσότερα αιθέρια έλαια, ανακινήστε το για να ανακατευτούν τα αρώματα και στη συνέχεια βάλτε το περιεχόμενό του σε ένα μπολ στο κεντρικό τραπέζι του σαλονιού.

Πηγή: helloglow.co

Πώς θα μυρίζουν ωραία τα χαλιά

Αν τα χαλιά είναι η πηγή του κακού, φτιάξτε ένα διάλυμα που θα αποτελείται από ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μια κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη. Βάλτε τα σε ένα σέικερ και «χτυπήστε» τα. Στη συνέχεια, απλώστε το μίγμα πάνω στα χαλιά και αφήστε το να δράσει για μισή με ώρα προτού σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα.

Διακοσμητικά μπισκότα που... μοσχοβολάνε



Παρέα με τα παιδιά, μπορείτε να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια που μυρίζουν και μετά να στολίσετε το σαλόνι. Η διαδικασία έχει ως εξής: στο μπολ του μίξερ, αναμίξτε ένα φλιτζάνι πουρέ μήλου, 130 γραμμάρια κανέλα σε σκόνη και προαιρετικά ένα φλιτζάνι γαρύφαλλο και βάλτε το μίξερ σε λειτουργία. Όταν το μίγμα γίνει σαν ζύμη, βγάλτε το απ’ το μπολ και έπειτα πασπαλίστε μια καθαρή επιφάνεια με λίγη ακόμα κανέλα. Απλώστε εκεί τη ζύμη και «ανοίξτε» την με έναν πλάστη. Έπειτα, δώστε τους τα σχήματα που θέλετε (τα κουπ πατ είναι ιδανικά για την περίσταση), κάνοντας μια μικρή τρύπα στο πάνω μέρος τους με ένα ξύλινο, λεπτό καλαμάκι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε να ψηθούν για περίπου 1,5 ώρα στους 100 βαθμούς (προτιμήστε να έχετε βάλει και φαγητό να ψηθεί). Βάλτε μια κορδέλα στην τρύπα και κρεμάστε ή διακοσμήστε με αυτά το σαλόνι.

Πηγή: completelydelicious.com

Η φυσική λύση για τη μυρωδιά του τζακιού

*Φωτογραφία: atmedia.imgix.net

Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν τζάκι στο σπίτι τους, μπορεί να απολαμβάνετε τη θαλπωρή του αλλά δεν απολαμβάνετε πάντα τη μυρωδιά του καμένου που διαχέεται στο σαλόνι. Η λύση είναι πολύ απλή: ρίξτε στη φωτιά λίγες φλούδες από πορτοκάλι ή λεμόνι. Εκτός του αρώματός τους, τα έλαια που περιέχουν οι φλούδες θα κάνουν τη φωτιά να διαρκέσει ακόμα περισσότερο.

Για τον καναπέ και τις καρέκλες

Το ύφασμα που έχουν τα έπιπλα μπορεί να εγκλωβίσει δυσάρεστες μυρωδιές. Αφού, λοιπόν, τα καθαρίσετε με την ειδική ρύθμιση και το στόμιο της σκούπας, εφαρμόστε το εξής: σε ένα απλικατέρ ρίξτε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, 2-3 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (κλασικό «χειμωνιάτικο» άρωμα είναι η λεβάντα), έπειτα γεμίστε το με νερό και κουνήστε το για ν’ ανακατευτεί. Ψεκάστε πρώτα σε μια άκρη του επίπλου για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα το χαλάσει και μετά συνεχίστε στην υπόλοιπη επιφάνειά του.

Ευωδιαστές κουρτίνες



Όταν πλένετε τις κουρτίνες, η φρέσκια μυρωδιά τους διαχέεται παντού- δεν μπορείτε όμως να τις βάζετε συχνά πυκνά στο πλυντήριο. Αντ’ αυτού, δοκιμάστε κάτι άλλο. Σε ένα μπουκάλι-σπρέι βάλτε 1 ½ φλιτζάνι νερό, μία κουταλιά της σούπας σόδα και μία ή δυο κουταλιές της σούπας μαλακτικό. Ανακατέψτε τα υλικά κουνώντας το μπουκάλι κι έπειτα ψεκάστε. Εκτός του ότι ο χώρος του σαλονιού θα μοσχομυρίσει, το μίγμα αυτό θα δημιουργήσει μία ασπίδα προστασίας για τη βρωμιά.

Για τη μυρωδιά του τσιγάρου

Αν κάποιος στο σπίτι ή οι καλεσμένοι σας καπνίζουν, μπορείτε να πείτε «αντίο» στη δυσάρεστη μυρωδιά του τσιγάρου, βάζοντας λίγη βανίλια σκόνη μέσα στο τασάκι. Και το σαλόνι σας, δεν θα ξαναμυρίσει ποτέ καπνό.

v