Ο σύζυγός μου μετακινείται πολύ λόγω της δουλειάς του και φοβάμαι μήπως απομακρυνθούμε...

Ο σύζυγός μου μετακινείται πολύ λόγω της δουλειάς του και φοβάμαι μήπως απομακρυνθούμε...
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***  

Ο άντρας μου βρήκε πριν λίγο καιρό μια καινούρια δουλειά στην οποία οι μετακινήσεις είναι απαραίτητες- φεύγει σίγουρα για μία με δύο βδομάδες μέσα στον μήνα. Όλες οι υποχρεώσεις μου και η φροντίδα των παιδιών, πέφτουν στους ώμους μου όταν δεν είναι εδώ. Μου λείπει πολύ, όμως όταν επιστρέφει πολλές φορές νιώθω θυμωμένη που μ’ αφήνει μόνη στο σπίτι και ξεσπάω. Φοβάμαι ότι όλη αυτή η κατάσταση θα μας απομακρύνει σιγά- σιγά, όμως δεν υπάρχει άλλη λύση γιατί εγώ δεν δουλεύω και δεν έχουμε άλλους πόρους. Πώς θα μείνουμε δεμένοι σαν ζευγάρι;

Απάντηση:

*Φωτογραφία: fm.cnbc.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Πόσο υπέροχο που λαχταράτε τον άντρα σας και που θέλετε να περνάτε χρόνο μαζί! Πολύ όμορφος ο τρόπος που το περιγράφετε και πολύ σημαντικό στοιχείο τα καλά συναισθήματά σας. Ένα από αυτά είναι και ο θυμός, ωστόσο είναι άδικο να κρύβει την επιθυμία σας και να σας στερεί τόσων δυνατοτήτων όταν έχετε ευκαιρίες να είστε μαζί. Έτσι λοιπόν, όχι απλά δεν αξιοποιείτε τα όμορφα συναισθήματά σας, αλλά διαγράφετε και μια διαφορετική πορεία, αντίθετη προς αυτήν που θέλετε να πάτε.

Με άλλα λόγια, το να χρειάζεται να λείψει αυτή τη στιγμή ο σύζυγός σας λέτε πως είναι αναγκαίο για τη δουλειά του. Αναφέρετε μάλιστα ότι πριν λίγο καιρό βρήκε νέα δουλειά και πως εσείς δεν εργάζεστε, επομένως μπορώ να καταλάβω τι αγωνίες δημιουργούν αυτά τα δύσκολα δεδομένα, και πόσο σημαντικό είναι και για το σύζυγό σας να τα πάει καλά στη νέα του εργασία. Έτσι λοιπόν χρειάζεται και τη δική σας κατανόηση, συμπαράσταση, θαυμασμό! Μη θεωρείτε πως για εκείνον είναι εύκολο να στερείται την οικογένεια του! Γι' αυτό, μην απομακρύνεστε! Η γεωγραφική απόσταση μπορεί να γίνει επικίνδυνη όταν ταυτιστεί με τη συναισθηματική απόσταση. Μείνετε κοντά εκτιμώντας ο ένας τη συνεισφορά του άλλου στη δύσκολη αυτή συνθήκη. Κι αν το χάσετε καμιά φορά μην ανησυχείτε, μπορείτε να το ξαναπιάσετε από την αρχή και να το οδηγήσετε σε νέο προορισμό. 

Σας ευχαριστώ. 

 *Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v