Με τον σύντροφό μου μαλώνουμε γιατί εκείνος θέλει να κάνουμε οικογένεια ενώ εγώ όχι. Πώς να χειριστώ αυτή την κατάσταση;

Με τον σύντροφό μου μαλώνουμε γιατί εκείνος θέλει να κάνουμε οικογένεια ενώ εγώ όχι. Πώς να χειριστώ αυτή την κατάσταση;
Ερώτηση:
Με τον σύντροφό μου έχουμε σχέση εδώ και δύο χρόνια. Περνάμε πολύ όμορφα μαζί, κάνουμε πολλά πράγματα, με προσέχει και τον προσέχω πολύ- ακόμα κι αν μαλώσουμε, θα συμβιβαστούμε κι οι δύο και θα τα βρούμε αμέσως. Το θέμα, όμως, που έχει προκύψει είναι το εξής: το τελευταίο διάστημα, εκείνος μου λέει ότι θέλει να προχωρήσουμε, να παντρευτούμε και να προσπαθήσουμε για παιδάκι. Εγώ δεν θέλω για διάφορους λόγους- καταρχάς: καταρχάς, μένουμε μαζί τις μισές μέρες την εβδομάδα αλλά δεν συγκατοικούμε ακόμα. Δεύτερον, στην τωρινή δουλειά μου, είμαι μόλις έναν χρόνο και θα ήθελα να «εδραιωθώ» πριν μείνω έγκυος και χρειαστεί να λείψω για καιρό. Όταν του εξηγώ ότι θέλω απλώς να περιμένουμε κάποιο διάστημα και ότι κι εγώ θέλω να προχωρήσουμε αλλά λίγο αργότερα, εκείνος μου λέει ότι μάλλον δεν τον βλέπω τόσο σοβαρά όσο με βλέπει εκείνος και πραγματικά στενοχωριέται. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά είναι 10 χρόνια μεγαλύτερος και ξέρω ότι από παλιά ήθελε να κάνει οικογένεια. Δεν θέλω να τον χάσω, όμως δεν θέλω ούτε να πιεστώ για κάτι που μπορεί να περιμένει λίγο καιρό ακόμα.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αρκετά συχνά προκύπτει το ερώτημα, τι γίνεται όταν οι επιθυμίες ή οι στόχοι των συντρόφων δεν συμπίπτουν; Τι απόφαση θα πρέπει να παρθεί; Πρέπει κάποιος από τους δύο να υποκύψει; Πρέπει να γίνει κάτι άλλο χωρίς ωστόσο να ικανοποιηθεί ούτε ο ένας ούτε ο άλλος;

Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι διαφορετική κάθε φορά ή ακόμη καλύτερα καμία από τις παραπάνω. Αναφέρετε λοιπόν ότι η σχέση σας είναι όμορφη και ότι και οι δύο επιθυμείτε να προχωρήσετε μαζί. Είναι όμορφο που στο προχώρημά σας βάζετε κάποια βήματα που σας είναι σημαντικά, όπως για παράδειγμα το να μείνετε μαζί και να εξελιχθείτε επαγγελματικά. Αρχικά λοιπόν, εάν  δεν το έχετε ήδη κάνει, έχετε να μιλήσετε με το σύντροφό σας και να του επιβεβαιώσετε ότι πηγαίνετε προς την ίδια κατεύθυνση, ίσως με διαφορετικό ρυθμό, ωστόσο φροντίζετε τη διαδρομή ώστε να φτάσετε καλά!

Η διαφορά ηλικίας που αναφέρετε, συνδυαστικά με το θέμα το οποίο διαπραγματεύεστε, μπορεί να δώσει νόημα στην επιθυμία του συντρόφου σας. Η οικογένεια δημιουργείτε πολύ πριν έρθει το παιδί στη ζωή, πριν ακόμη τη σύλληψή του! Επομένως, διαβεβαιώστε τον ότι τούτη τη στιγμή δημιουργείτε την οικογένειά σας και φτιάχνετε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε όταν έρθει με το καλό το παιδάκι σας να μπορείτε να το χαρείτε και ταυτόχρονα να μην είναι το μόνο που θα σας ενώνει αλλά ακόμη ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην υπέροχη σχέση σας!

Προχωρήστε με γνώμονα τις επιθυμίες σας. Ακόμη κι αν χρονικά διαφέρουν, εάν έχετε επιλέξει κοινή πορεία, είναι εύκολο να συναντηθείτε!

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v