Φάκελος «Πάνα»: 4 χρήσιμες συμβουλές που κάθε μαμά πρέπει να ξέρει!

Φάκελος «Πάνα»: 4 χρήσιμες συμβουλές που κάθε μαμά πρέπει να ξέρει!

Δεν είναι κακό να αναζητούμε λύσεις για να κάνουμε την φροντίδα του μωρού μας πιο εύκολη τόσο για εκείνο όσο και για εμάς. Και ένα από τα σημαντικότερα θέματα με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι πολλές φορές μέσα στη μέρα, είναι -φυσικά- η πάνα. Οι συμβουλές που ακολουθούν, θα σας ξεκουράσουν και θα κάνουν το έργο σας πιο εύκολο.

*Φωτογραφία: diarioextra.com

Επιλέγετε ρούχα που θα κάνουν την αλλαγή της πάνας πολύ πιο εύκολη

Όταν το μικρό μας είναι νεογέννητο, το πρώτο κριτήριο για να επιλέγουμε τα ρούχα του πρέπει να είναι η πρακτικότητα. Ειδικά για την αλλαγή της πάνας, λοιπόν, τα ιδανικά ρούχα είναι όσα ανοίγουν από κάτω. Έτσι, δεν χρειάζεται να βγάλετε όλο το φορμάκι και η διαδικασία γίνεται πολύ πιο γρήγορη.  

*Φωτογραφία: pinterest.com

Και ένα μικρό μυστικό που ίσως δεν έχετε ανακαλύψει: οι ραφές που έχουν τα φορμάκια στην περιοχή των ώμων χρησιμεύουν σε κάτι σημαντικό. Στο να μπορείτε να βγάλετε το φορμάκι τραβώντας το προς τα κάτω και όχι προς το κεφάλι σε περίπτωση μεγάλης διαρροής και ατυχήματος με την πάνα. Έτσι, η εξάπλωση της βρωμιάς περιορίζεται και το μωρό σας δεν λερώνεται στην περιοχή του στέρνου και του κεφαλιού!

Φροντίστε να παραγγέλνετε πολλές πάνες μαζί

Ειδικά τους πρώτες μήνες, θ’ αλλάζετε πάνες αμέτρητες φορές μέσα στη μέρα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προμηθεύεστε και τις ανάλογες ποσότητες. Για να μην χρειαστεί, λοιπόν, να τρέχετε συνέχεια για ν’ αγοράζετε πάνες, σκεφτείτε πώς θα κερδίσετε χρόνο αλλά και χρήματα.  Οι καλύτερες λύσεις είναι είτε να επιλέγετε τις μεγαλύτερες συσκευασίες είτε να αναζητάτε τις πάνες που θα αγοράζατε έτσι κι αλλιώς αλλά με ειδικές προσφορές.Έτσι, μπορεί για παράδειγμα να παραγγείλετε και να πληρώσετε μία ή δύο συσκευασίες και να πάρετε ακόμα μία δώρο -κάνοντάς το online, μάλιστα, κερδίζετε ακόμα περισσότερο χρόνο.

Με τον τρόπο αυτό, θα έχετε πάντα απόθεμα ενώ θα επωφελείστε και από άλλες συμφέρουσες ευκαιρίες που θα βρίσκετε -εξάλλου, οι πάνες είναι ένα καθημερινό έξοδο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε!

Διπλή πάνα το βράδυ

Ένας τρόπος για να περιορίσετε τα ατυχήματα το βράδυ είναι να δοκιμάσετε να φορέσετε στο μωρό διπλή πάνα. Έτσι, αν σκιστεί η εσωτερική, η διαρροή θα προχωρήσει στη δεύτερη και το... ατύχημα θα είναι λιγότερο σοβαρό. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, όπως όταν το νεογέννητο μωρό έχει χαλαρά ισχία, πολλοί παιδίατροι συνιστούν στους γονείς να φορούν στα μωρά τους διπλή πάνα γιατί θεωρείται ένα είδος «θεραπείας». Ωστόσο, αν το μωρό σας δεν ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία και δείτε ότι ενοχλείται, μπορείτε απλώς να δοκιμάσετε πιο «δυνατές» πάνες με διπλή επένδυση. Επιπλέον, μπορείτε να στρώσετε την κούνια με δύο σεντόνια έτσι ώστε να περιορίσετε τον κίνδυνο να λερωθεί το στρώμα.

*Φωτογραφία: twotwentyone.net

Φτιάξτε μια δεύτερη τσάντα έκτακτης ανάγκης

Όλες οι μαμάδες έχουν μία τσάντα με τα απαραίτητα όπως οι πάνες, η αλλαξιέρα και τα μωρομάντηλα που παίρνουν μαζί τους όταν βγαίνουν βόλτα με το μωρό. Όμως, αν χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σας με το μικρό σας, προτιμήστε να ετοιμάσετε και μία δεύτερη αντίστοιχη τσάντα, που όμως θα έχετε πάντα στο πορτ μπαγκάζ και δεν θα ξεχνάτε ποτέ. Έτσι, κάθε φορά που σκοπεύετε να πάρετε το αυτοκίνητο, το μόνο που θα πρέπει να βάλετε μέσα είναι το καροτσάκι -η τσάντα με όλα τα αναγκαία θα είναι ήδη εκεί. Απλώς, φροντίστε να την γεμίζετε κάθε φορά που τα αποθέματα τελειώνουν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v