14 μαγικά χριστουγεννιάτικα πάρκα σε όλη την Ελλάδα!

14 μαγικά χριστουγεννιάτικα πάρκα σε όλη την Ελλάδα!

Από την Αθήνα μέχρι την Κατερίνη, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τα Χριστούγεννα στα πιο εντυπωσιακά θεματικά πάρκα. Είτε μένετε κοντά σε κάποιο απ’ αυτά είτε κάνετε χριστουγεννιάτικες διακοπές, φροντίστε να τα βάλετε στο πρόγραμμά σας- εγγυώνται και τη δική σας διασκέδαση, όχι μόνο των παιδιών!

Ονειρούπολη Δράμας

*Φωτογραφία: butterflytravel.gr

Βγαλμένη από τα... όνειρά μας, η Ονειρούπολη Δράμας καταφέρνει κάθε χρόνο να βάλει στο πνεύμα των Χριστουγέννων τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες της. Αξίζει να πάτε μόνο και μόνο για να περπατήσετε ανάμεσα στα ξύλινα σπιτάκια και να θαυμάσετε το εντυπωσιακό σκηνικό που έχει στηθεί στον δημοτικό κήπο της πόλης. Φέτος, μάλιστα, τα εγκαίνια της Ονειρούπολης, που θα μείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 7 Ιανουαρίου πραγματοποίησε ο Ευγένιος Τριβιζάς, δίνοντας το δικό του στίγμα στους φετινούς εορτασμούς.

Πού θα πάτε: Δημοτικός Κήπος Δράμας.

Τηλέφωνο: 2521070097.

Ωράριο λειτουργίας: 8.30 π.μ.- 2 μ.μ. και 5 μ.μ. έως 9 μ.μ. μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Τα Σαββατοκύριακα και από τις 23 Δεκεμβρίου 10 π.μ. έως 9 μ.μ.

Εισιτήρια: Η είσοδος στον χώρο και τις δράσεις είναι δωρεάν.

«Ο Μύλος των Ξωτικών»  στα ΤρίκαλαΈνα από τα πιο ξακουστά χριστουγεννιάτικα χωριά βρίσκεται στα Τρίκαλα και αξίζει να το επισκεφθείτε είτε μένετε κοντά είτε κάνετε ολιγοήμερες διακοπές στην περιοχή. Για να πάρετε μια ιδέα, το παραμυθόσπιτο και το ταχυδρομείο των ξωτικών, το πηγάδι των ευχών και το μουσείο των μανιταριών είναι μερικά μόνο από όσα θα δείτε εκεί. Μην ξεχάσετε επίσης να ανεβείτε στο Πολικό Express για μια χριστουγεννιάτικη βόλτα. Το πάρκο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Πού θα πάτε: Οδός Πύλης, Τρίκαλα Θεσσαλίας.

Τηλέφωνο: 2431038890.

Ωράριο λειτουργίας: 10 π.μ. έως 10 μ.μ.

Εισιτήρια: η είσοδος στο πάρκο είναι δωρεάν. Χρέωση υπάρχει για τις επιπλέον δραστηριότητες. Η συμμετοχή σε κάθε παιχνίδι του fun park κοστίζει 3 ευρώ ενώ για το πολικό express και το τραινάκι για μικρές ηλικίες το εισιτήριο κοστίζει 2 ευρώ. Το κόστος για το παγοδρόμιο ανέρχεται στα 6 ευρώ για μισή ώρα και στα 8 ευρώ για μία ώρα. 

Πάρκο των Ευχών στη Λάρισα

*Φωτογραφία: larisanew.gr

Για πρώτη φορά, το πάρκο Αλκαζάρ της Λάρισας μετατράπηκε σε ένα θεαματικό πάρκο των ευχών και γίνεται το δεύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο του νομού Θεσσαλίας μετά τον Μύλο των Ξωτικών. Περιπλανηθείτε στα σπιτάκια του και δείτε την λίμνη των Χριστουγέννων, πάνω απ’ την οποία έχει στηθεί μια η εξέδρα με το παγοδρόμιο. Θα έχετε την ευκαιρία να το επισκεφθείτε μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Πού θα πάτε: Πάρκο Αλκαζάρ, Λάρισα.

Τηλέφωνο: 2410533665.

Εισιτήρια: η είσοδος στον χώρο και οι δράσεις για τα παιδιά είναι δωρεάν. Χρέωση υπάρχει για τη συμμετοχή στα παιχνίδια- ενδεικτικά, το εισιτήριο για το παγοδρόμιο κοστίζει 8 ευρώ για μία ώρα. 

Ασημένια Χριστούγεννα στα ΙωάννιναΤο Παραλίμνιο Fun Parkτ στα Ιωάννινα μετατρέπεται σε χριστουγεννιάτικο χωριό μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Θα δείτε το σπίτι του Ασημάκη, της Ασημένιας, του εργαστήρι του Ασημοχέρη και θα κάνετε πατινάζ. Τα μικρά σας θ’ ανέβουν στο γιορτινό καρουζέλ και θα συμμετέχουν σε δράσεις που θα τα ενθουσιάσουν. Εδώ θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. 

Πού θα πάτε: Paralimnio Fun Park, Βοτανικός, Ιωάννινα.

Τηλέφωνο: 2651083388.

Ωράριο λειτουργίας: 10 π.μ. έως 11 μ.μ.

Εισιτήρια: η είσοδος στον χώρο είναι δωρεάν. Για τη συμμετοχή στις δράσεις, μπορείτε να επιλέξετε το εισιτήριο 5 δράσεων με 4 ευρώ, το εισιτήριο για όλες τις δράσεις με 7 ευρώ και το εισιτήριο για μεμονωμένες δράσεις που κοστίζει 3 ευρώ. Το εισιτήριο για το θέατρο ανέρχεται στα 3 ευρώ. Δείτε αναλυτικά εδώ

Αστερόκοσμος στη Θεσσαλονίκη

*Φωτογραφία: kulturosupa.gr

Για μία ακόμα χρονιά, η συμπρωτεύουσα ζει τα Χριστούγεννα  με τον Αστερόκοσμο, που στεγάζεται σε κλειστά περίπτερα της Δ.Ε.Θ. κι έτσι η χριστουγεννιάτικη διασκέδασή σας δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες. Σε μια απέραντη έκταση, σας περιμένουν, ανάμεσα σε άλλα, 16 παιχνίδια του λούνα παρκ, 2 παγοδρόμια, το σπίτι του Άη Βασίλη και το σπίτι της εικονικής πραγματικότητας. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Πού θα πάτε: Εγνατίας 154, Δ.Ε.Θ. Helexpo.

Τηλέφωνο: 2310476770-1.

Ωράριο λειτουργίας: 5 μ.μ. έως 10 μ.μ. μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. 11 π.μ. έως 10 μ.μ. από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Εισιτήρια: γενική είσοδος 7 ευρώ. Δωρεάν είσοδος για παιδιά με ύψος μέχρι 1 μέτρο και Α.μ.Ε.Α.

Στην Κατερίνη...

Χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμουΜε χαρά μας διαβάσαμε για μία από τις πιο όμορφες δράσεις που διοργανώνεται στην Κατερίνη: το χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμου, που στηρίζεται στην ιδέα της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Για του λόγου το αληθές, στο χωριό, δεν πωλείται τίποτα ενώ δεν υπάρχει εισιτήριο. Οι επισκέπτες καλούνται να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που με τη σειρά του βοηθά οικογένειες που το έχουν  ανάγκη.

Πού θα πάτε: Φλέμινγκ 8, Κατερίνη.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα 11.12 έως Παρασκευή 15.12 από 10:00 – 13:00 μόνο για σχολεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Σάββατο 16.12 και Κυριακή 17.12 από 17:30 έως 22:00. Δευτέρα 18.12 έως Τετάρτη 20.12 από 10:00 – 13:00 μόνο για σχολεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Τρίτη 19.12 από 17:30 έως 22:00 μουσική συναυλία με την Γλυκερία και την Ορχήστρα Νέων Δίου. Από την Πέμπτη 21.12 έως και την 30.12 καθημερινά 17:30 έως 22:00.

Εισιτήρια: η είσοδος στον χώρο είναι δωρεάν. Οι επισκέπτες καλούνται να προσφέρουν τρόφιμα και οι μαθητές ένα κουτάκι γάλα ή ένα παιχνίδι σε καλή κατάσταση.

Το Πάρκο των χρωμάτων

Και φέτος το Πάρκο των χρωμάτων έχει στηθεί στην Κατερίνη για να σας βάλει στην εορταστική ατμόσφαιρα μέχρι τις 4 Ιανουαρίου. Εκτός από τις πολλές δράσεις του πάρκου, θα περπατήσετε στο ζαχαρόσπιτο, το στρουμφοχωριό, το μαγεμένο δάσος, το σπίτι του Άη Βασίλη και την αστερούπολη. Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα. 

Πού θα πάτε: Δημοτικό Πάρκο, Κατερίνη.

Τηλέφωνο: 2351350529.

Ωράριο λειτουργίας: 10 π.μ. μέχρι αργά το βράδυ. 

Εισιτήριο: η είσοδος είναι δωρεάν. Χρέωση υπάρχει για τη συμμετοχή στα παιχνίδια (3 ευρώ για το τραινάκι, τη ρόδα και το καρουζέλ και 5 ευρώ για το παγοδρόμιο). 

Παυσιλιπούπολη, το Πάρκο των Χριστουγέννων στην ΚαρδίτσαΈνα χριστουγεννιάτικο πάρκο που βασίζεται στα προγράμματα και τις ενδιαφέρουσες δράσεις για παιδιά έχει ανοίξει τις πόρτες του στην Καρδίτσα. Στο παιχνιδόσπιτο των Χριστουγέννων και το σπίτι των δραστηριοτήτων, τα παιδιά θα παίζουν δημιουργικά ενώ στο εργαστήρι του πηλού θα έρχονται σε επαφή με την κεραμική μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Πού θα πάτε: Αρτεσιανού 1, Καρδίτσα.

Τηλέφωνο: 2441350741.

Ωράριο λειτουργίας: 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ. και 5:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ.

Εισιτήρια: η είσοδος και η συμμετοχή σε όλες δράσεις είναι δωρεάν.

Το Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο

Στο Δημοτικό Πάρκο των Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο, έχουν μεταφερθεί στα Χριστούγεννα. Ο χώρος είναι στολισμένος όπως αρμόζει σε ένα πάρκο με αυτό το όνομα ενώ καθημερινά διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις και δράσεις για τους μικρούς επισκέπτες- από θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις μέχρι τη λύση ενός χριστουγεννιάτικου μυστηρίου!

Πού θα πάτε: Δημοτικό Πάρκο Υψηλών Αλωνίων.

Τηλέφωνο: 2691068308, 2691028210.

Ωράριο λειτουργίας: 10 π.μ. έως 10 μ.μ.

Εισιτήρια: η είσοδος και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Στην Αθήνα...

Christmas Factory

*Φωτογραφία: data.greekguide.com

Το κλασικό χριστουγεννιάτικο χωριό που άνοιξε και φέτος τις πύλες του στον χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι, οι δράσεις που περιμένουν τους μικρούς του επισκέπτες είναι πολλές: εκτός από την κλασική επίσκεψη στον Άγιο Βασίλη και το σχεδιαστήριο των ξωτικών, τα πιτσιρίκια θα γίνουν μικροί μάγοι στη Σχολή μαγείας και θα λύσουν μυστήρια στο Escape Room. Εσείς μπορείτε να πιείτε το καφέ σας, να κάνετε τη βόλτα σας και να ψωνίσετε στην χριστουγεννιάτικη αγορά. Όλα αυτά, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Πού θα πάτε: Πειραιώς 100, Αθήνα.

Τηλέφωνο: 2103416847.

Ωράριο λειτουργίας: 10 π.μ. έως 10 μ.μ.

Εισιτήρια: 5,5 ευρώ, οικογενειακό 4 ατόμων 4 ευρώ, ανέργων και πολυτέκνων 4,5 ευρώ. Από Δευτέρα έως Παρασκευή ισχύει η προσφορά του εισιτηρίου 1+1 δώρο.

Santa Claus KingdomΣτην τεράστια έκταση του M.E.C Παιανίας έχει στηθεί για ακόμα μία χρόνια ένα χριστουγεννιάτικο χωριό που τα’ χει όλα. Από τα κλασικά παιχνίδια του λούνα παρκ μέχρι την μαγική καστροπολιτεία που θα δείτε μόλις μπείτε στον χώρο και το τρενάκι που κάνει τον γύρο του εντυπωσιακού χωριού. Το πάρκο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 5 Ιανουαρίου.

Πού θα πάτε: M.E.C Παιανίας, λεωφ. Λαυρίου 301.

Τηλέφωνο: 2106199777.

Ωράριο λειτουργίας: 10 π.μ. έως 10 μ.μ.

Εισιτήρια: 8 ευρώ για γονείς, 14 ευρώ για παιδιά, ειδική πολιτική για ανέργους και πολύτεκνους. Για να κερδίσετε δωρεάν προσκλήσεις, μπορείτε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό του mama365.gr.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στα ΑηδονάκιαΤο Καραμελόσπιτο, το μαγικό σπίτι του Άη Βασίλη και το Αηδονόμπαρο είναι μερικά μόνο από τα χριστουγεννιάτικα κτίρια που θα βρείτε εκεί. Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, μπορείτε να διασκεδάσετε στα παιχνίδια του λούνα παρκ, να κάνετε πατινάζ αλλά και να αφήσετε τα μικρά σας να συμμετέχουν στις δράσεις που διοργανώνονται όσο εσείς πίνετε τον καφέ σας. Στην είσοδο θα σας υποδεχθεί ο γενειοφόρος άντρας με το έλκηθρό του! Δείτε αναλυτικά τα χριστουγεννιάτικα events εδώ

Πού θα πάτε: Διονύσου 155, Μαρούσι.

Τηλέφωνο: 2106198274.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 4 μ.μ. έως 10 μ.μ. και Σαββατοκύριακο 10 π.μ. έως 11 μ.μ.

Εισιτήρια: η είσοδος στον χώρο είναι ελεύθερη. Το ημερήσιο βραχιόλι απεριόριστης συμμετοχής κοστίζει 16,5 ευρώ για 12 παιχνίδια. Η μεμονωμένη μάρκα για τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι 3 ευρώ ανά συμμετοχή ενώ υπάρχουν και συμφέροντα πακέτα μαρκών. Για να κερδίσετε δωρεάν προσκλήσεις, μπορείτε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό του mama365.gr.

Το πάρκο του Άη-Βασίλη στον Φλοίσβο

*Φωτογραφία: athinorama.gr

Ο Άγιος Βασίλης πάει.... νότια και συγκεκριμένα μέχρι το Παλαιό Φάληρο. Εκεί θα συναντήσετε ξωτικά, μάγους, τον παραδοσιακό Καραγκιόζη που φοράει τα γιορτινά του και άλλες χριστουγεννιάτικες προσωπικότητες. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να κάνετε πατινάζ στο κλειστό παγοδρόμιο, να δείτε ταινίες σε διάσταση 7D και να ανεβείτε στη ρόδα για να δείτε θέα... θάλασσα. Εδώ θα δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Πού θα πάτε: Πάρκο Φλοίσβου.

Τηλέφωνο: 2109885140.

Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 10 π.μ. έως 9 μ.μ. μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Εισιτήρια: η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Χρέωση υπάρχει για τη συμμετοχή στα παιχνίδια. Ενδεικτικά, η συμμετοχή στο πολικόexpress, το καρουζέλ, το tornado και τη ρόδα ανέρχεται στα 2,5 ευρώ ενώ για τα υπόλοιπα παιχνίδια θα πληρώσετε 3 ευρώ ανά συμμετοχή (τραμπολίνο ,7D cinema, βόλτα με πόνυ). Για το παγοδρόμιο το αντίτιμο είναι 4 ευρώ για μισή ώρα και 6 ευρώ για μία ώρα. 

Βιωματικό χριστουγεννιάτικο χωριό στο Paradise ParkΕκτός από τη συνάντηση με τον Άγιο- Βασίλη, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν κουραμπιέδες και μελομακάρονα με τη γυναίκα του, να κάνουν βόλτα με το έλκηθρο, να δουν τα ζωάκια της φάρμας, να ταΐσουν τα αρνάκια στη φάτνη και να συμμετέχουν σε πολλές ακόμη χριστουγεννιάτικες δράσεις. Παράλληλα, οι γονείς μπορούν να χαλαρώσουν πίνοντας καφέ ή απολαμβάνοντας ένα σνακ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Θα μπορείτε να το επισκεφθείτε μέχρι τις 5 Ιανουαρίου.

Πού θα πάτε: Μεταμορφώσεως και Αγίας Σωτήρας, Αχαρνές.

Τηλέφωνο: 2102466466.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 5 μ.μ. έως 10 μ.μ. και Σαββατοκύριακα και αργίες από 10 π.μ. έως 10 μ.μ.

Εισιτήρια: 14 ευρώ για παιδιά μέχρι 14 ετών. Οι γονείς/ συνοδοί μπαίνουν δωρεάν.

v