Ο αρραβωνιαστικός μου θέλει να σταματήσω τη δουλειά μόλις κάνουμε παιδάκι ενώ εγώ όχι. Έχω προβληματιστεί...

Ο αρραβωνιαστικός μου θέλει να σταματήσω τη δουλειά μόλις κάνουμε παιδάκι ενώ εγώ όχι. Έχω προβληματιστεί...
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***  

Είμαστε αρραβωνιασμένοι με τον σύντροφό μου και θα παντρευτούμε σε 3 μήνες. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι να κάνουμε παιδάκι γιατί και οι 2 το θέλουμε πολύ. Σε κουβέντα μας, όμως, μου είπε ότι θεωρεί δεδομένο πως θ’ αφήσω τη δουλειά μου μόλις μείνω έγκυος και θα μείνω σπίτι για να φροντίζω το παιδί ενώ εγώ δεν θέλω. Του το είπα φυσικά και η απάντησή του ήταν ότι δεν θέλει να κουράζομαι και ότι η δική του δουλειά μπορεί να καλύψει όλες μας τις ανάγκες- κάτι που ισχύει. Όμως, εγώ θέλω να συνεχίσω να εργάζομαι για δικούς μου λόγους, γιατί θέλω να νιώσω ότι προσφέρω κάτι και ότι δεν μένω σπίτι όλη μέρα. Του το εξήγησα αλλά και πάλι δεν το κατάλαβε. Είναι αυτή αιτία χωρισμού; Σκέφτομαι ότι θα είναι λάθος να παντρευτούμε αν δεν ξεκαθαρίσουμε από τώρα ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Απάντηση:

*Φωτογραφία: tienphong.vn

Αγαπητή αναγνώστρια,

Μια σχέση για να οδηγήσει σε γάμο, ευχόμαστε, να είναι μια καλή σχέση. Η σχέση λοιπόν, επειδή προηγείται του γάμου συνήθως, αποτελεί αυτό το όμορφο και συνάμα απαιτητικό χρόνο, που γνωρίζει ο κάθε σύντροφος τον άλλο, τον ευχαριστιέται, ενώ παράλληλα μπορεί να ονειρεύεται κι ένα κοινό μέλλον. Ο γάμος, δεν είναι εκείνο το χρονικό σημείο που η σχέση ξεκινά. Αντιθέτως, είναι το χρονικό σημείο που η σχέση είναι ήδη καλή και το ζευγάρι ανταλλάσσει όρκους αγάπης που αφορούν το κοινό τους μέλλον.

Έτσι λοιπόν, αναφέρετε ότι σε τρεις μήνες θα πραγματοποιηθεί ο γάμος σας. Για να έχετε καταλήξει σε μία τέτοια απόφαση, για να δεχθήκατε την πρόταση σημαίνει πως κάτι καλό έχετε εκτιμήσει σε αυτήν τη σχέση και αυτόν τον άνθρωπο. Η όποια διαφωνία δεν μπορεί να στέκεται απειλητική για την πορεία σας. Ακόμη και εάν το συζητήσατε και νιώσατε ότι δεν σας κατάλαβε, δεν χάνετε τη δυνατότητα να το συζητήσετε ξανά, δηλώνοντας το συναίσθημά σας ακόμη και για τη συζήτηση που προηγήθηκε. Όχι σαν παράπονο, παρά μονό σαν ειλικρινή εξομολόγηση μεταξύ δύο ανθρώπων που αγαπιούνται. Ρωτήστε ακόμη πώς νιώθει εκείνος για να μπορέσετε κι εσείς να τον καταλάβετε καλύτερα. Επιπλέον, από τη στιγμή που το ερώτημα αυτήν τη στιγμή παραμένει υποθετικό, και η απάντηση παραμένει υποθετική. Θέλω έτσι να πω, πως όταν με το καλό κυοφορείτε το παιδί σας, τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά, επομένως θα βασιστείτε σε αυτά προκειμένου να πάρετε την απόφαση που σας ταιριάζει καλύτερα.

Οι διαφωνίες δεν είναι επικίνδυνες, εάν γίνονται αφορμή για μοίρασμα και εμπλουτισμό! Μην χάνετε λοιπόν τόσες αφορμές για προχώρημα. 

Η ώρα η καλή!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v