«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη νηπιαγωγό του γιου μου»

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη νηπιαγωγό του γιου μου»

Υπάρχουν δάσκαλοι που δεν νοιάζονται, που βλέπουν το επάγγελμά τους ως τον μόνο τρόπο να επιβιώσουν. Υπάρχουν, όμως, και δάσκαλοι που ασκούν λειτούργημα, που βάζουν τα παιδιά πάνω απ' οτιδήποτε και οποιονδήποτε και τα βοηθούν να αναπτύξουν την προσωπικότητα και τις ικανότητές τους. Σ' αυτή τη δεύτερη κατηγορία δασκάλων απευθύνεται το κείμενο αυτής της μαμάς που θέλησε να ευχαριστήσει τη νηπιαγωγό του γιου της για τους δικούς της λόγους!

*Φωτογραφία: fammebaby.nl

«Αυτό το μήνυμα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην προσχολική εκπαίδευση. Δεν μπορώ ούτε καν να φανταστώ τι ζείτε. Η σημερινή μέρα δεν ξεκίνησε καλά, η ώρα πέρναγε κι εμείς καθυστερήσαμε. Είπα στον 4χρονο γιο μου να μπει στο αυτοκίνητο αλλά δεν είχε φάει ακόμα το πρωινό του και έτσι του έδωσα ένα κομμάτι τυρί (όπως θα έκανε κάθε καλή μητέρα) και του είπα ότι θα πρέπει να το έχει φάει μέχρι να φτάσουμε στο σχολείο.

Μόνο όταν κατέβηκε από το αμάξι και έτρεξε προς την τάξη με χαρά, το παρατήρησα- είδα ότι στο μικρό του χεράκι είχε ένα άσπρο και λεπτό κομμάτι τυρί που κράταγε για 10 λεπτά και που ποτέ δεν έφαγε. Μπήκε μέσα στο σχολείο μ’ αυτό.

Και αργότερα μέσα στη μέρα, εσύ δέχτηκες τη βρώμικη κάλτσα που κρατούσε γιατί ήταν η μέρα του Κάπα και τα παιδιά έπρεπε να φέρουν ένα αντικείμενο, του οποίου το όνομα αρχίζει από αυτό το γράμμα.



Σε παρακαλώ, να ξέρεις ότι προσπαθώ. Να ξέρεις ότι προσπάθησα να τον πείσω να φέρει κάτι άλλο. Αλλά η βρώμικη κάλτσα κέρδισε γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να κερδίζει η μαμά όλες τις μάχες.

Σ’ ευχαριστώ που τον δέχεσαι όπως ακριβώς είναι. Που μας δέχεσαι όλους μας. Που τον διδάσκεις.

Που τον άφησες να πετάξει το πρωινό που δεν έφαγε ποτέ και που του είπες: “Ναι, η λέξη κάλτσα ξεκινάει με το γράμμα Κάπα! Μπράβο!”

Δεν ξέρω πώς ή γιατί το κάνεις αλλά σ' αγαπώ.»

Πηγή: mamamia.com.au

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v