Άνοιξε το Πάρκο Δεινοσαύρων στην Κερατέα

Άνοιξε το Πάρκο Δεινοσαύρων στην Κερατέα

Το Πολιτιστικό Πάρκο παρουσιάζει το Πάρκο Δεινοσαύρων και σας προσκαλεί να περιηγηθείτε ανάμεσα στα μοναδικά προϊστορικά ζώα αλλά και να παρακολουθήσετε το εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Η Εποχή των Δεινοσαύρων»!

Η παρούσα έκθεση απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε ενήλικες και είναι εκπαιδευτικού, περιβαλλοντικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος. Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων πανεπιστημίων. Πλήθος εντυπωσιακών ζώων κοσμούν την έκθεση, καλύπτοντας όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας.

Κύριος σκοπός είναι η προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης. Για τον λόγο αυτό, η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Η γνώση της εξέλιξης της ζωής και της διαμόρφωσης της σύγχρονης βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος, μα και την ενίσχυση και διαφύλαξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Το πολιτιστικό πάρκο, εδώ και τρία χρόνια, φιλοξενεί το πάρκο δεινοσαύρων με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Τις περιηγήσεις των προγραμμάτων τις κάνουν εξειδικευμένοι παλαιοντολόγοι ή εκπαιδευτικοί. Παράλληλα, στο πάρκο μπορεί να επισκεφτεί κανείς το λαογραφικό μουσείο, με το παραδοσιακό «χωριό» των παλαιών επαγγελμάτων, τη μικρή φάρμα των ζώων, την ανασκαφή των δεινοσαύρων, τη λίμνη με τις πάπιες κ.ά.



Μην ξεχάσουμε και το τρενάκι του πάρκου, τον Τρεχάλα, που οργανώνει περιηγήσεις μέσα στο πάρκο. Μια ακόμα ωραία ιδέα είναι να το επισκεφτεί κανείς και να κάνει πικ νικ.

Ώρες διεξαγωγής προγράμματος:

Σάββατο   -  12.00 - Κυριακή: 11.30 και 13.30.

Διάρκεια: 60 λεπτά.

Πληροφορίες – κρατήσεις : 2299042100 , 2109211812, 2103647200  (12.00 - 15.00 ) και στο site του πάρκου www.politistikoparko.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v