Λίγο πριν αρραβωνιαστούμε, ο σύντροφός μου μου είπε ότι χρειάζεται χρόνο για να σκεφτεί. Νιώθω ότι θα χωρίσουμε...

Λίγο πριν αρραβωνιαστούμε, ο σύντροφός μου μου είπε ότι χρειάζεται χρόνο για να σκεφτεί. Νιώθω ότι θα χωρίσουμε...
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Είμαστε 2 χρόνια μαζί με τον σύντροφό μου και ήταν όλα καλά μέχρι τώρα. Δεν είχα κανένα παράπονο ούτε εγώ από εκείνον ούτε εκείνος από μένα. Πριν 2 μήνες μου είπε ότι θέλει να επισημοποιήσουμε τη σχέση μας με αρραβώνα – τονίζω ότι εγώ ποτέ δεν τον είχα πιέσει ούτε του είχα μιλήσει για γάμο κ.τ.λ. Κανονίσαμε, λοιπόν, να αρραβωνιαστούμε γύρω στα μέσα Γενάρη αλλά ξαφνικά μου ανακοίνωσε ότι θέλει να μείνει μόνος του και να σκεφτεί. Συνεχίζουμε να επικοινωνούμε και να μιλάμε στο τηλέφωνο χωρίς ωστόσο να βρισκόμαστε. Και πάλι δεν τον πιέζω αλλά δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση. Μου είπε από μόνος του ότι με αγαπάει πολύ και τα σχετικά αλλά ότι δεν είναι σίγουρος αν κάνει για γάμο. Δεν μ’ αρέσει αυτό που περνάω γιατί πληγώθηκα πολύ. Σκέφτομαι να του πω να χωρίσουμε και να ξεκόψουμε μια και καλή αλλά ξέρω ότι θα περάσω πολύ άσχημα, θα μου λείπει και θα κάνω πολύ καιρό να τον ξεπεράσω. Τι με συμβουλεύετε;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η εξέλιξη κάθε σχέσης δίνει απεριόριστες δυνατότητες για αλλαγή, προχώρημα και χαρά. Η συμμετοχή και των δύο συντρόφων στη δημιουργία του εξελικτικού πλάνου είναι μια διαδικασία πολύ σημαντική, ενός κοινός τόπος να μοιραστούν όνειρα και επιθυμίες. Ακριβώς επειδή πρόκειται για μια σημαντική διαδικασία, είναι συμφέρον και των δύο συντρόφων η όποια απόφαση να παράγεται στο μεταξύ τους, εμπεριέχοντας πολλή επιθυμία αλλά και ευθύνη!

Στο ερώτημά σας, λοιπόν, αντιλαμβάνομαι ότι έχετε μια αγωνία μήπως πιέσετε εκείνον, η οποία τελικά μοιάζει να σας έχει φέρει σε μία θέση πιεστική. Δεν χρειάζεται μονόπλευρα να παρθεί μια οποιαδήποτε απόφαση. Το εάν θα αρραβωνιαστείτε ή εάν θα χωρίσετε δεν υπάρχει σαν δίλημμα. Το πώς θα προχωρήσετε είναι το ερώτημα. Όλες οι απαντήσεις που μπορείτε να δώσετε, μπορούν να παραχθούν στη μεταξύ σας επικοινωνία.

Μιλήστε λοιπόν, μοιραστείτε τη δυσκολία που σας έχει προκαλέσει αυτή του η στάση και ζητήστε του εκείνο που θα θέλατε. Το να μη μοιράζεστε την επιθυμία σας δεν μπορεί να είναι η λύση. Συζητήστε, ζητήστε μια συνάντηση με διάθεση ειλικρινούς επικοινωνίας, όχι εξηγήσεων. Δώστε προοπτική στη σκέψη σας. Δώστε προοπτική στη σχέση σας…

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v