Ένας δάσκαλος-πρότυπο παραδίδει μαθήματα Πληροφορικής και Ανθρωπιάς

Ένας δάσκαλος-πρότυπο παραδίδει μαθήματα Πληροφορικής και Ανθρωπιάς

Το να είσαι δάσκαλος στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο, αφού οι δύσκολες συνθήκες και οι ελλείψεις στα σχολεία δεν βοηθούν πάντα στο να επιτελέσεις το έργο σου όπως θα ήθελες. Το να είσαι δάσκαλος στην Αφρική, όμως, σημαίνει να ξεβολεύεσαι, να θυσιάζεσαι και να χρησιμοποιείς κάθε μέσο που έχεις για να διδάξεις τους μαθητές σου. Σημαίνει να διδάσκεις πληροφορική στα παιδιά χωρίς υπολογιστές, με μόνα εργαλεία έναν πίνακα, λίγες κιμωλίες και την αγάπη για τους μαθητές σου. Σημαίνει να κάνεις ό,τι έκανε ο Owura Kwandwo.

*Φωτογραφία: loksatta.com

Ο 33χρονος δάσκαλος δουλεύει σε σχολείο σε μια αγροτική περιοχή κοντά στη Γκάνα, που διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα μέσα για να κάνουν μάθημα τα παιδιά. Υπολογιστές δεν υπάρχουν κάτι που θα μας οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι η διδασκαλία της Πληροφορικής είναι ακατόρθωτη. Ο Kwandwo, όμως, δεν το έβαλε κάτω και αποφάσισε να ζωγραφίσει στον κλασικό μαυροπίνακα ένα έγγραφο του Word με όλες τις επιλογές όπως θα εμφανίζονταν στην οθόνη ενός υπολογιστή- ένα εγχείρημα που του πήρε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 70 ολόκληρα λεπτά.

«Το να διδάσκεις Πληροφορική σε σχολείο στη Γκάνα είναι πολύ αστείο. Πληροφορική στον μαυροπίνακα. Αγαπάω τους μαθητές μου και γι’ αυτό θέλω να καταλάβουν τι διδάσκω», έγραψε ο ίδιος στο προφίλ του στο Facebook.

Ο Owura αποδεικνύει πως το να είσαι δάσκαλος είναι λειτούργημα και πως, αν πραγματικά αγαπάς τη δουλειά και τους μαθητές σου, μπορείς να κάνεις τ’ αδύνατα δυνατά!

Πηγή: ndtv.com

v