Τα λάθη που κάνετε όταν φοράτε μπαλαρίνες

Τα λάθη που κάνετε όταν φοράτε μπαλαρίνες

Η εποχή που αρχίζουμε να κρύβουμε τις μπότες, τα μποτάκια και τα αρβιλάκια στα κουτιά τους για να βγάλουμε τις αγαπημένες μας μπαλαρίνες έφτασε. Όμως, όσο κι αν ανυπομονούμε να τις φοράμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, είναι σίγουρο ότι τις συνδυάζουμε σωστά;

*Φωτογραφία: wikihow.com

Αυτά τα μικρά λάθη αρκούν για να καταστρέψουν όλο το λουκ σας.

Φοράτε εντελώς flat μπαλαρίνες

*Φωτογραφία: wikihow.com

Δεν λέμε ν’ αρχίσετε να φοράτε ψηλοτάκουνα, όμως μπορείτε να επιλέξετε ένα ζευγάρι μπαλαρίνες με λίγο τακούνι (1,5-2 πόντους). Εκτός του ότι μ’ αυτόν τον τρόπο, ο κορμός σας θα φαίνεται ψηλότερος, μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ευρυαγγειών στα πόδια και προστατεύετε τον σκελετό από τυχόν τραυματισμούς, που προκαλούν οι κραδασμοί που δεν απορροφώνται από τα flat παπούτσια. Μάλιστα, μπορείτε πολύ απλά να προσθέσετε λίγο τακούνι στις μπαλαρίνες που ήδη έχετε με μια απλή επίσκεψη στον τσαγκάρη.

Προτιμάτε σχέδια υπερπαραγωγή...

*Φωτογραφία: cdn.skim.gs

Τα σχέδια στις μπαλαρίνες θα σας περιορίσουν σημαντικά και είναι πολύ πιθανό να πέσετε σε στιλιστικά λάθη. Αν θελήσετε να βάλετε ένα πολύχρωμο ή πιο ιδιαίτερο σύνολο που θα συνδυάσετε με πιο εκκεντρικές μπαλαρίνες, το αποτέλεσμα δεν θα σας κολακέψει. Γι’ αυτό ακολουθήστε τον εξής κανόνα: φορέστε τις πολύχρωμες μπαλαρίνες με μονόχρωμα ρούχα και το αντίθετο!

... ή μένετε στο κλασικό μαύρο

*Φωτογραφία: pinterest.com

Η μονοχρωμία είναι πιο σίγουρη επιλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να περιοριστείτε στο μαύρο ή το καφέ- εξάλλου, η νέα τάση της μόδας θέλει τις μπαλαρίνες σε έντονα χρώματα. Τολμήστε, λοιπόν, να πειραματιστείτε με το κόκκινο, το μπλε και το πράσινο στις απαλές αποχρώσεις τους έτσι ώστε να συνδυάζονται εύκολα με τα περισσότερα ρούχα.

Δεν προσέχετε την εφαρμογή τους

*Φωτογραφία: pioneerwoman.files.wordpress.com

«Μπαλαρίνες είναι. Πώς γίνεται να μην μου πάνε;». Αν οι βάσεις των δαχτύλων σας προεξέχουν ή τα κορδόνια πιέζουν τις γάμπες σας (οι μπαλαρίνες που δένουν στα πόδια, όπως αυτές της φωτογραφίας είναι στη μόδα), τότε θα πρέπει απλώς να επιλέξετε ένα άλλο σχέδιο.

Επιλέγετε φαρδιές μπαλαρίνες για να είναι πιο άνετες

*Φωτογραφία: wykop.pl

Οι «χωστές» μπαλαρίνες μπορεί να σας φαίνονται αρχικά πιο άνετες αλλά θα δείτε ότι κουράζουν τα πόδια γιατί καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια την ώρα που περπατάτε. Επιπλέον, σας προσθέτουν όγκο και δεν σας κολακεύουν. Το σωστό είναι να «αγκαλιάζουν» τα πόδια σας χωρίς να σας στενεύουν και χωρίς να σας κάνουν να φαίνεστε ότι έχετε πλατυποδία!

Τις συνδυάζετε με όλα σας τα ρούχα...

όπως με mini ή midi φούστες

*Φωτογραφία: wikihow.com

Είναι από τα πιο εύκολα παπούτσια, όμως οι μπαλαρίνες ταιριάζουν σχεδόν με όλα. Για παράδειγμα, αν θέλετε να τις φορέσετε με φούστα ή φόρεμα, προτιμήστε το μήκος τους να είναι λίγο πιο πάνω ή μέχρι το γόνατο. Το μίνι σε συνδυασμό με τις μπαλαρίνες θα σας προσθέσει όγκο ενώ αν επιλέξετε να τις φορέσετε με midi φορέματα ή φούστες, το σύνολό σας θα είναι μάλλον άγαρμπο. Αντίθετα, μπορείτε να τις βάλετε άνετα με μια μακριά φούστα που φτάνει μέχρι τον αστράγαλο, η οποία όμως δεν θα τις καλύπτει.

και με όλα τα παντελόνια

*Φωτογραφία: pinterest.com

Οι μπαλαρίνες ταιριάζουν με παντελόνια pencil που έχουν στενό τελείωμα ή με στενά κάπρι. Αποφύγετε να τις φορέσετε με τζιν καμπάνες ή με υφασμάτινα φαρδιά παντελόνια. Αν κάποια παντελόνια είναι μακριά και δεν σας κολακεύουν, αρκεί να γυρίσετε δύο φορές τα μπατζάκια. Το δέρμα που εμφανίζεται ανάμεσα στο παντελόνι και τις μπαλαρίνες θα είναι ένα (ακόμη) sexy στοιχείο στην εμφάνισή σας.

Αφήνετε το καλτσάκι να φαίνεται

*Φωτογραφία: pinterest.com

Όταν το καλτσάκι προεξέχει από τις μπαλαρίνες, το αποτέλεσμα δεν κλακεύει το στιλ σας. Προτιμήστε είτε τα πολύ κοντά καλτσάκια που δεν φαίνονται είτε καλτσάκια με σχέδια όπως αυτά της κάτω φωτογραφίας που θα φαίνονται σαν προέκταση του παπουτσιού και θα σας δώσουν περισσότερο στιλ!

*Φωτογραφία: harikahobi.net

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v