Πώς να φορέσετε σωστά τα μποτάκια

Πώς να φορέσετε σωστά τα μποτάκια

Όχι πως βιαζόμαστε να χειμωνιάσει, αλλά να… βαρεθήκαμε τα πέδιλα και -ομολογουμένως- το φθινόπωρο είναι άρρηκτα συνυφασμένο με τα ωραιότατα μποτάκια μας που τόσο μας έχουν λείψει! Το καλύτερο δε με τα λεγόμενα ankle boots είναι ότι μπορούν να φορεθούν τόσο με παντελόνι, όσο και με κολάν, αλλά και με φούστα, αρκεί να συνδυαστούν σωστά, ώστε να αναδείξουν την κομψότητα, αλλά και το σώμα σας. Δείτε παρακάτω πώς να φοράτε (αλλά και πώς να μην φοράτε) τα μποτάκια σας, ανάλογα με το υπόλοιπο look σας.

Με το στενό τζιν

Ο βασικότερος κανόνας όταν επιλέγετε να φορέσετε τα μποτάκια σας με το στενό τζιν σας είναι ότι πρέπει να γυρίσετε τα μπατζάκια σας τόσο ώστε να έρθουν στο ίδιο ύψος με το μποτάκι. Ούτε να καλύψετε το μποτάκι σας με αυτά είναι στιλιστικά σωστό, ούτε να χώσετε το τζιν σας από μέσα. Θέλετε να διπλώσετε το τζιν λίγο; Θέλετε πολύ; Θέλετε να το μισο-διπλώσετε; Μικρή σημασία έχει –αρκεί να βρίσκεται στο ύψος ή και λίγο πιο πάνω από το μποτάκι.

Με το φαρδύ τζιν



Το «λίγο πιο πάνω» που αναφέραμε παραπάνω ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωση αυτή. Το φαρδύ σας τζιν μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με τα κομψά μποτάκια σας, αρκεί να γυρίσετε αρκετά τα μπατζάκια του.

Με τζιν και κάλτσες



Στην περίπτωση που πρόκειται για πολύ στενό παντελόνι, ένας casual τρόπος να το συνδυάσετε με τα μποτάκια σας είναι με κάλτσες που θα σπρώξετε προς τα κάτω, για να σχηματίσουν σούρες.

Με φούστα και κάλτσες



Όσο ο καιρός, μάλιστα, «κρατάει» ακόμα, με κάλτσες και μποτάκια μπορείτε να συνδυάσετε και την φθινοπωρινή αέρινη φούστα σας, όπως στη φωτογραφία.

Μονοχρωμία με pencil φούστα



Ιδιαίτερα κομψός συνδυασμός και στιλιστική επιτυχία για τις γυναίκες μετρίου αναστήματος. Μία ψηλόμεση pencil φούστα, συνδυασμένη με καλσόν και μποτάκια ίδιου χρώματος, θα εντυπωσιάσει στο επόμενο επαγγελματικό ραντεβού.

Με το ανοιξιάτικο φόρεμα που… φοριέται ακόμα



Μην μαζέψετε ακόμα ένα πιο «ελαφρύ» φόρεμα, καθώς με τα μποτάκια σας και μια πιο ζεστή ζακέτα -αλλά χωρίς καλσόν!- φοριέται μια χαρά.

Με κολάν



Εξυπακούεται ότι το κολάν με το μποτάκι είναι ο απόλυτος -και ο πιο άνετος, μεταξύ μας- συνδυασμός. Προσοχή, μόνο, στο πανωφόρι, το οποίο πρέπει τουλάχιστον να καλύπτει τα… οπίσθια!

Με κολάν και κάλτσες



Θέλετε να πάτε το casual ένα βήμα παραπέρα ή να ταιριάξετε κολάν και μποτάκια διαφορετικού χρώματος; Συνδυάστε τα με χαμηλές κάλτσες!

Με καλσόν σε διάφορα χρώματα



Δεν είναι απαραίτητο, αν το μποτάκια σας είναι π.χ. καφέ, να φοράτε μόνο καφέ καλσόν. Δώστε χρώμα και παιχνιδιάρικη διάθεση στο look σας συνδυάζοντας τα μποτάκια σας με καλσόν σε διάφορα χρώματα που να ταιριάζουν με την εμπριμέ σας φούστα.

Με σκουρόχρωμο παντελόνι για… ύψος!



Μία ακόμα έξυπνη συμβουλή για γυναίκες μετρίου αναστήματος είναι να συνδυάζουν τα μποτάκια τους αποκλειστικά και μόνο με σκουρόχρωμα παντελόνια, τα οποία έχουν την τάση να κάνουν τα πόδια να φαίνονται ψηλότερα. Αν το δε παντελόνι είναι και ψηλόμεσο… ακόμα καλύτερα!

Φωτογραφίες: Pinterest

v