4 μυστικά ομορφιάς για να μην κάνετε ρυτίδες

4 μυστικά ομορφιάς για να μην κάνετε ρυτίδες

Είναι ωραίο να βλέπεις γυναίκες να «αγκαλιάζουν» τη φυσική τους ομορφιά και να δίνουν την εντύπωση ότι ο χρόνος δεν τις έχει ακουμπήσει. Η επιτυχία τους στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλεται στην αποτελεσματική καταπολέμηση του νούμερο ένα εχθρού της νεότητας: τις ρυτίδες!

Και όχι, δεν αναφερόμαστε σε κάποιου είδους επεμβάσεις αλλά σε ορισμένα μυστικά ομορφιάς, που είναι μικρά, αλλά αποδεικνύονται σημαντικά. Δοκιμάσετε τα κι εσείς!

Εφαρμόζετε το μακιγιάζ με προσοχή

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι η λάθος εφαρμογή του μακιγιάζ. Αποφύγετε να ασκείτε πίεση στο πρόσωπο όταν βάζετε makeup (καλό θα είναι να επιλέξετε ένα με ελαφριά σύνθεση), εφαρμόστε το ταμποναριστά (χωρίς να πιέζετε με δύναμη τα δάχτυλα στο πρόσωπο) και φροντίστε οι κινήσεις σας να είναι απαλές.

Ιδιαίτερα προσεκτική πρέπει να είστε στην περιοχή των ματιών, που είναι ακόμα πιο ευαίσθητη και επιρρεπής στις ρυτίδες. Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που δεν ενδείκνυνται για την περιοχή ενώ, αν είστε λάτρης του κονσίλερ, εφαρμόστε το ζωγραφίζοντας πρώτα ένα τρίγωνο κάτω από τα μάτια και μετά απλώνοντάς το με προσοχή και με ταμποναριστές κινήσεις με τον παράμεσο, όπως βλέπετε στη φωτογραφία:

*Φωτογραφία: goodhousekeeping.com

Πλένετε το πρόσωπο με κρύο νερό

Το ζεστό νερό είναι επιζήμιο για την επιδερμίδα γιατί την ξηραίνει και την αφυδατώνει. Αντίθετα, το κρύο νερό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και θεωρείται η καλύτερη λύση για τους μαύρους κύκλους και το πρωινό πρήξιμο. Γι’ αυτό, φροντίστε να πλένετε καθημερινά το πρόσωπό σας με κρύο νερό μόλις ξυπνήσετε και προτιμήστε το όταν ξεβάφεστε με αφρό καθαρισμού.  Αν δεν το αντέχετε, το χλιαρό νερό θεωρείται εξίσου ευεργετικό.

Ένα παλιό κόλπο ομορφιάς έλεγε ότι το να πλένουμε το πρόσωπό μας με ζεστό νερό και να το ξεπλένουμε με κρύο, είναι ωφέλιμο για την επιδερμίδα, όμως αυτό δεν ισχύει. Το... σκωτσέζικο ντους και οι ξαφνικές εναλλαγές θερμοκρασίας , δεν κάνουν καλό στο δέρμα.

Βάζετε κρέμα νυκτός

*Φωτογραφία: skincare.com

Οι περισσότερες γυναίκες θυμόμαστε να βάζουμε καθημερινά κρέμα ημέρας αλλά ξεχνάμε την κρέμα νυκτός, που είναι εξίσου σημαντική για να παραμείνει η επιδερμίδα μας σφριγηλή. Πριν κοιμηθείτε, λοιπόν, εφαρμόστε μια εξειδικευμένη κρέμα επιμένοντας στις ρυτίδες και τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου στα οποία ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια του. Έπειτα από λίγα λεπτά, κάντε πολύ απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας μέχρι να δείτε ότι η κρέμα έχει απορροφηθεί. Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, γι’ αυτό δεν χρειάζεται να έχετε πατήσει τα πρώτα ή τα δεύτερα –άντα για να επενδύσετε σε μια καλή κρέμα νυκτός. Όσο πιο νωρίς αρχίσετε, τόσο το καλύτερο για την επιδερμίδα αλλά και τη γοητεία σας!

Φυσικά, δεν θα πρέπει να υποτιμάμε την αξία του καλού ύπνου. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο έως ανέφικτο να κοιμόμαστε 8 σερί ώρες κάθε βράδυ, όμως όσο περισσότερο ξεκουραζόμαστε, τόσο πιο νεανική διατηρείται η επιδερμίδα μας. 

Φροντίστε τον λαιμό και τα χέρια

Συνήθως ξεχνάμε ότι, εκτός από το πρόσωπο, η περιοχή του λαιμού είναι εξίσου επιρρεπής στις ρυτίδες ενώ το δέρμα στα χέρια μπορεί να «σπάσει». Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε την κρέμα νυκτός που βάζετε στο πρόσωπο και στον λαιμό πριν κοιμηθείτε, έτσι ώστε να μην αναμειχθεί με το makeup ή το άρωμα που θα βάλετε το πρωί.

Για να έχετε πάντα απαλά και νεανικά χέρια, μεριμνήστε για την ενυδάτωσή τους πρωί και βράδυ και όχι μόνο όταν βλέπετε ότι «σκάνε» από τις δουλειές ή το κρύο. Σε παλαιότερο άρθρο μας, θα δείτε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να το πετύχετε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v