Η αντίδραση αυτής της μαμάς όταν ο γιος της συνάντησε την αδερφή του θα σας ραγίσει την καρδιά

Η αντίδραση αυτής της μαμάς όταν ο γιος της συνάντησε την αδερφή του θα σας ραγίσει την καρδιά

Η Jordan Burch, φωτογράφος στο επάγγελμα, έχει συνηθίσει να απαθανατίζει τη στιγμή που το μεγάλο παιδί της οικογένειας συναντά το νεογέννητο αδερφάκι του. Κλήθηκε να κάνει ακριβώς το ίδιο και με τον μικρό Jackson που θα έβλεπε για πρώτη φορά την αδερφή του, μόνο που τα πράγματα εξελίχθηκαν λίγο διαφορετικά, με τη μαμά και τον γιο να κλαίνε, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Η στιγμή αυτή επηρέασε τόσο πολύ τη Jordan που αποφάσισε να γράψει ένα συγκινητικό γράμμα στο αγοράκι που πλέον είχε γίνει ο μεγάλος αδερφός...

«Αγαπημένε μου Jackson,

Η σημερινή μέρα δεν πήγε όπως την περίμενα.

Συνήθως όταν οι μαμάδες μου λένε να πάω μαζί τους στο νοσοκομείο για να βγάλω φωτογραφία το πρωτότοκο παιδί τους τη στιγμή που συναντά το νεογέννητο αδερφάκι του, είναι κάτι πολύ χαριτωμένο (όχι ότι εσύ δεν είσαι χαριτωμένος). Ήσουν.

Απλώς, τις περισσότερες φορές έχω συνηθίσει να βλέπω αγκαλιές, φιλιά και ν’ ακούω πολλές ερωτήσεις.

Αλλά μόλις μπήκα στο δωμάτιο, πριν έρθεις εσύ, η μαμά σου ήταν καταρρακωμένη. Μου είπε ότι εσύ είσαι το μωρό της. Η αδερφή σου ήταν μια έκπληξη που δεν είχαν προγραμματίσει αλλά η ζωή τους την επεφύλασσε.

Εκείνη ήρθε πολύ πιο εύκολα απ’ ότι ήρθες εσύ στον κόσμο, περίπου πριν από 2 χρόνια.

Και εκείνη ήταν εδώ. Η μαμά σου, ενώ αγαπάει αυτό το γλυκό κοριτσάκι με τα όμορφα μαλλιά και τον φιόγκο που έχει στο κεφάλι, είχε ανησυχήσει πολύ για σένα.

Δεν ήξερε αν μπορούσες να καταλάβεις. Δεν θα καταλάβαινες.

Δεν ήξερες ότι δεν υπήρχε κανείς και τίποτα που να μπορούσε να την κάνει να σε αγαπήσει λιγότερο.

Αλλά αυτές οι συζητήσεις είναι σκληρές για ένα παιδί 22 μηνών.

Άρχισε να κλαίει πριν ακόμα μπεις στο δωμάτιο.

Ήξερε κάτι που εγώ δεν ήξερα.

Ήσουν, είσαι και θα είσαι για πάντα το μικρό της αγοράκι.



Τη συμπάθησες. Την άγγιξες. Είπες τ’ όνομά της. Η αδερφή σου ήταν εντάξει. Μέχρι που η μαμά σου την πήρε στην αγκαλιά της. Το μετά δεν εξελίχθηκε καλά.

Σε έβλεπα όσο έκλαιγες και τα δάκρυά σου ράγισαν την καρδιά της μαμάς σου, αλλά γέλασα από μέσα μου, τόσο πολύ που δάκρυσα λίγο κι εγώ.

Γιατί υπάρχει κάτι ξεχωριστό ανάμεσα στη σχέση μητέρας και γιου. Υπάρχει αυτή η άνευ όρων, η ανεξήγητη αγάπη που ακόμα κι αν δεν τη νιώθεις συνέχεια, είναι πάντα εκεί.

Υπάρχει, όμως, κι ένα ακόμη είδος αγάπης. Η αγάπη του μεγάλου αδερφού, που δεν την ξέρεις ακόμα αλλά σύντομα θα τη μάθεις. Η αγάπη που θα κάνει τους φόβους της μαμάς σου να φύγουν.

Αλλά τώρα θέλει απλώς να είσαι ευτυχισμένος. Και ξέρει ότι σε κάνει ευτυχισμένο. Δεν είναι 100% σίγουρη ότι είναι αρκετή γιατί δεν θα την έχεις ανάγκη μόνο εσύ, από εδώ και πέρα θα τη χρειάζεται κάποιος ακόμα. Και αυτό είναι δύσκολο για μια μαμά όπως η δική σου.

Τα καλά νέα είναι ότι η αγάπη για την αδερφή σου θα μεγαλώσει. Ίσως όχι σήμερα. Ούτε αύριο. Όχι σύντομα. Αλλά κάποια μέρα.

Θα αγαπάς τη μαμά σου πολύ περισσότερο γιατί σου χάρισε μια αδερφή, που θα σε αγαπάει πολύ, όπως κι εσύ. Θα έχεις πολλούς ανθρώπους γύρω σου να σε αγαπούν τόσο πολύ.

Και είμαι σίγουρη ότι αυτό σε κάνει ένα από τα πιο τυχερά παιδιά στον κόσμο, ακόμα κι αν τώρα δεν νιώθεις έτσι.»

Πηγή: thestircafemom.com

v