Πώς μπορώ να είμαι σίγουρη ότι ο σύντροφός μου δεν θα με ξανααπατήσει αφού παντρευτούμε;

Πώς μπορώ να είμαι σίγουρη ότι ο σύντροφός μου δεν θα με ξανααπατήσει αφού παντρευτούμε;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Είμαστε μαζί με τον σύντροφο μου συνολικά 4 χρόνια. Είχαμε χωρίσει, όμως, στα 2 χρόνια σχέσης γιατί μετά από έναν τσακωμό μας, είχε βγει με φίλους του, γνώρισε μια κοπέλα και με απάτησε. Ο χωρισμός μας κράτησε έναν μήνα. Στην αρχή, δεν ήθελα να τα ξαναβρούμε αλλά μου έλειπε πολύ και με ξανακέρδισε με τη συμπεριφορά του. Πλέον, μου είπε να αρραβωνιαστούμε και να αρχίσουμε να οργανώνουμε τον γάμο μας. Το θέμα μου είναι πώς μπορώ να ξέρω ότι δεν θα τρέξει σε άλλη γυναίκα όταν τα ξαναβρεί σκούρα; Εκείνος μου λέει ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος για το οποίο έχει μετανιώσει και ότι δεν θέλει καμία άλλη. Τον αγαπάω αλλά δεν ξέρω αν τον εμπιστεύομαι...

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Στην πορεία μιας σχέσης μπορεί να συμβούν και λάθη. Κάποια λάθη καταγράφονται σαν σημαντικά, και κάποια άλλα σαν λιγότερο σημαντικά. Η καταγραφή αυτή είναι εντελώς υποκειμενική. Εάν, λοιπόν, οι σύντροφοι αποφασίζουν να είναι μαζί, παρά τα λάθη που μπορεί να έχουν προηγηθεί, δεν υπάρχει κάποια εξωτερική διαβεβαίωση για το ότι θα προχωρήσουν καλά, παρά μόνο η δική τους απόφαση.

Στο ερώτημά σας λοιπόν, συνέβη κάτι που σας πλήγωσε πολύ πριν 2 χρόνια. Το συζητήσατε, το σκεφτήκατε και τελικά αποφασίσατε ότι θέλετε να προχωρήσετε αυτήν τη σχέση. Το προχώρημα δεν σημαίνει απλά επανάληψη του γνώριμου τρόπου. Σημαίνει ουσιαστική αλλαγή και των δύο συντρόφων προκειμένου να οδηγήσουν τη σχέση σε έναν νέο δρόμο, καλύτερο από τον προηγούμενο που οδήγησε στη δυσκολία. Έτσι, λοιπόν, δεν χρειάζεται να αγωνιάτε μη σας βρει το κακό, καθώς αλλάζετε την πορεία και την οδηγείτε εσείς εκεί που θέλετε!

Μιλάτε για σχέση, μιλάτε για αγάπη, μιλάτε για αρραβώνα. Για σκεφτείτε, μπορούν όλα τα προηγούμενα να λειτουργήσουν καλά χωρίς εμπιστοσύνη; Εμπιστοσύνη σε εσάς και στο καλό που μπορείτε να προτείνετε. Εμπιστοσύνη στη σχέση και τις άπειρες δυνατότητες αλλαγής. Εμπιστοσύνη στον σύντροφο, που αποτελεί η επιλογή σας μέσα σε χιλιάδες άλλες επιλογές που έχετε.

Αποφασίζετε, λοιπό, και υπερασπίζεστε την απόφασή σας. Αν την σαμποτάρετε εσείς, πώς μπορεί να οδηγήσει σε κάτι καλό;

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v