20 κορυφαία σε πωλήσεις παιδικά βιβλία

20 κορυφαία σε πωλήσεις παιδικά βιβλία

Είναι η δημοφιλία ενός βιβλίου αναγκαία και ικανή συνθήκη για να το αγοράσεις; Όχι. Είναι η δημοφιλία ενός βιβλίου εξαιρετική αφορμή για να το ξεφυλλίσεις, να του ρίξεις μια ματιά και εν τέλει να το σημειώσεις στη λίστα με τις μελλοντικές σου βιβλιο-αγορές; Ναι. Γι’ αυτό κι εμείς, ξεκοκκαλίσαμε τα sites τεσσάρων μεγάλων ελληνικών βιβλιοπωλείων, διαλέξαμε 5 παιδικά βιβλιαράκια-best sellers από το καθένα και σας τα παρουσιάζουμε σε μία σούπερ χρηστική λίστα.

Φύγαμε:

Πολιτεία

Το δέντρο που έδινε

Εκδόσεις: Δωρικός

Μια τρυφερή παραβολή γι’ αυτούς που ξέρουν να δίνουν και για εκείνους που γνωρίζουν πώς να ανταποκριθούν με αγάπη σ’ αυτή την αέναη γενναιοδωρία. Μια συγκινητική ιστορία για ένα αγόρι και μια μηλιά, που του προσέφερε τα πάντα.

Μια νύχτα στη χωματερή, ένα παραμύθι για την ανακύκλωση

Εκδόσεις: Μικρή Άρκτος

Ιδανικό για όσους θέλουν να εμπνεύσουν στα παιδιά τους περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, το βιβλίο του Κώστα Μάγου φιγουράρει ανάμεσα στα ευπώλητα παιδικά βιβλία της Πολιτείας και μας μαθαίνει ότι «ανακύκλωση» σημαίνει «αναγέννηση».

Η τελεία

Εκδόσεις: Αίσωπος

Η ιστορία της μικρής Λίας, που πιστεύει ότι δεν μπορεί με τίποτα να ζωγραφίσει, είναι μια ιστορία για κάθε παιδί και για όλα τα κρυμμένα ταλέντα του που περιμένουν να αποκαλυφθούν.

Παραμύθια για καληνύχτα, με πρίγκιπες και πριγκίπισσες, βασιλιάδες και βασίλισσες

Εκδόσεις: Κέδρος

Πρόκειται, επί της ουσίας, για μια «ανθολογία» παραμυθιών περισσότερο ή λιγότερο γνωστών, με πλούσια εικονογράφηση, ιδανικών για μικρές ιστορίες καληνύχτας. Στις σελίδες του θα βρείτε ιστορίες τον αδελφών Γκριμ, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του Σαρ Περό αλλά και παραμύθια βασισμένα σε ιστορίες απ’ τις Χίλιες και μία νύχτες και τη ρωσική παράδοση.

Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες, Η ζωή 100 σπουδαίων γυναικών

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Δεν είναι η μόνη λίστα παιδικών best sellers που περιλαμβάνει αυτό το βιβλίο. Πρόκειται για τις ιστορίες 100 διαφορετικών δυναμικών, αξιόλογων και σημαντικών γυναικών (εικονογραφημένων από περισσότερες από 60 γυναίκες εικονογράφους), από τη βασίλισσα Ελισάβετ έως τη Σερένα Ουίλιαμς.

Ευριπίδης

Ο Νόι και η φάλαινα του χειμώνα

Εκδόσεις: Ίκαρος

Ένα αγόρι γίνεται φίλος μ’ ένα φαλαινάκι, που η καταιγίδα ξεβράζει στην ακτή: αυτός είναι ο κεντρικός άξονας της πλοκής αυτού του βιβλίου που, ταυτόχρονα, κρύβει πολλά τρυφερά νοήματα για την οικογένεια και τη φιλία, μέσα στις αφαιρετικά εικονογραφημένες σελίδες του.

Ο λύκος που έπεσε από το βιβλίο

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Η περίληψη του βιβλίου τα λέει όλα: «Μέσα σ’ ένα ανάστατο παιδικό δωμάτιο, ένα βιβλίο γλιστρά από τη βιβλιοθήκη... Έτσι, ο λύκος της ιστορίας πέφτει από το βιβλίο και βρίσκεται ολομόναχος μέσα στο δωμάτιο. Ολομόναχος; Όχι! Ένας γάτος καραδοκεί και ξερογλείφεται…»

Κυριάκος ο Σαγόνιας

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Στη λίστα των best sellers του μεγάλου βιβλιοπωλείου των βορείων προαστείων, φιγουράρει η ιστορία ενός πολύ τρομακτικού (και κάπως «τραμπούκου») κροκόδειλου, που κρύβει ένα όχι και τόσο τρομακτικό μυστικό.

Το ελαφοκάραβο

Εκδόσεις: Μεταίχμιο



Μια αλεπού ταξιδιάρα και ασυμβίβαστη, ο Μάρκο, ξεκινάει ένα παράξενο ταξίδι μ’ ένα ακόμα πιο παράξενο καράβι. Το πλήρωμα κι ο Μάρκο διψούν για απαντήσεις σ’ ένα σωρό σημαντικά ερωτήματα – και θα τις πάρουν.

Η κοκκινομπλουζίτσα

Εκδόσεις: Διόπτρα

Ο αγαπημένος μας Ευγένιος Τριβιζάς διασκευάζει με χιούμορ το κλασικό παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας και κάνει τόσο την ιστορία όσο και την ηρωίδα αγνώριστες!

Ianos 

Πάσχα με την Πέππα

Εκδόσεις: Anubis

Κατανοούμε ότι ίσως έχετε βαρεθεί να ασχολείστε με την Πέππα, όμως το βιβλίο πρέπει να αρέσει πρώτα απ’ όλους στο παιδί, οπότε… σεβαστείτε το κόλλημά του. Σ’ αυτό το βιλιο-επεισόδιο, ο Παππούς Γουρουνάκης έχει οργανώσει ένα ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού για την Πέππα και τους φίλους της.

Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Σαράντα διαφορετικές κοριτσο-ιστορίες μας συστήνονται ως εξής: «Δεν υπάρχουν δυσκολίες όταν θέλεις κάτι με όλη σου την καρδιά. Δεν υπάρχουν εμπόδια που δεν μπορείς να ξεπεράσεις όταν λαχταράς να γίνεις η καλύτερη σ’ αυτό που αγαπάς. Οι ιστορίες σαράντα μοναδικών Ελληνίδων που αψήφησαν τις δυσκολίες, δείχνουν και σε σένα τον δρόμο. Μη δειλιάζεις, μη συμβιβάζεσαι. Δείξε τόλμη και αφοσίωση σ’ έναν σκοπό και θα τα καταφέρεις.»

Ο Φεγγαροσκεπαστής

Εκδόσεις: Αίσωπος

Εμπίπτει πλέον στην κατηγορία του «κλασικού παιδικού βιβλίου», γιατί δεν έχει σταματήσει να βρίσκεται σκαρφαλωμένο στη λίστα των best sellers. Για τους λίγους που δεν ξέρουν την υπόθεση αυτού του τρυφερού, ποιητικού βιβλίου: ο πρωταγωνιστής μας έχει μόλις αποφοιτήσει απ’ την Μεγάλη του Κόσμου Σχολή κι είναι έτοιμος να ξεκινήσει δουλειά ως καινούριος Φεγγαροσκεπαστής – μόνο που κάτι πρόκειται να του χαλάσει τα σχέδια.

Τικ και Τέλα: Το σούπερ πατίνι

Εκδόσεις: Ίκαρος

Η Τέλα παίρνει το πατίνι του Τικ, αλλά δεν ξέρει να το οδηγεί κι έτσι, σύντομα, θα χρειαστεί τη βοήθειά του. Ένα γλυκό βιβλιαράκι του Axel Scheffler, που φιλοδοξεί να δώσει μερικά μαθήματα φιλίας και συγχώρεσης στους μικρούς του αναγνώστες.

Όταν η γοργόνα συνάντησε τον Αλέξανδρο

Εκδόσεις: Διάπλους



Κυκλοφόρησε πέρυσι και κέρδισε μικρούς αλλά και μεγάλους, αφού ανήκει στην κατηγορία των αναγνωσμάτων που καταφέρνουν να κάνουν τη γνώση ευχάριστο παραμύθι. «Όταν όλοι μπορούν να περπατήσουν όπου η φαντασία φτάνει, τότε η πραγματικότητα έρχεται πιο κοντά» - από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Public

Ντετέκτιβ Κλουζ: Η πίπα του Σέρλοκ

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Αναρωτηθήκατε πώς είναι δυνατόν μια λίστα με ευπώλητα βιβλία για παιδιά να μην περιλαμβάνει έναν τουλάχιστον Ντετέκτιβ Κλουζ; Ιδού η απόδειξη ότι δίκαια αναρωτηθήκατε. Στα Public, το επεισόδιο «Η πίπα του Σέρλοκ» βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία σε πωλήσεις παιδικά βιβλία.

Ο μικρός πρίγκιπας

Εκδόσεις: Πατάκη

Οι συστάσεις περιττεύουν. Θα καταθέσουμε μόνο την πρόβλεψή μας: σε 20 χρόνια από τώρα, σε 30, σε 130 ένας αγέννητος τώρα συντάκτης, θα συμπεριλάβει τον Μικρό πρίγκιπα και στη δική του λίστα.

Το καπλάνι της βιτρίνας

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Η ιστορία της Μέλιας και της Μυρτώς, δυο μικρών αδελφών που ζουν σ’ ένα νησί του Αιγαίου είναι το απόλυτο ελληνικό, κλασικό παιδικό βιβλίο - must-have κάθε βιβλιοθήκης.

Ο Έλμερ και το ουράνιο τόξο

Εκδόσεις: Πατάκη

Ο πολύχρωμος ελέφαντας Έλμερ είναι βαθιά στεναχωρημένος, γιατί το ουράνιο τόξο έχασε τα χρώματά του. Είναι αποφασισμένος να το βοηθήσει, αλλά διστάζει. Η ιστορία του γλυκούλη ελέφαντα φιλοδοξεί να μεταδώσει το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης στους μικρούς αναγνώστες.

Το αγόρι με τη βαλίτσα

Εκδόσεις: Πατάκη



Η Ξένια Καλογεροπούλου διασκευάζει το ομώνυμο έργο του Μάικ Κένι, για ένα αγόρι που ονειρεύεται παραμυθένια ταξίδια στη θάλασσα σαν αυτά του Σεβάχ. Αντ’ αυτών, ο μικρός ήρωας θα βρεθεί να διασχίζει μόνος ερήμους και βουνά και θάλασσες, έπειτα απ’ τον βομβαρδισμό του χωριού του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v