9 βιβλία μυστηρίου που θα καθηλώσουν τα παιδιά!

9 βιβλία μυστηρίου που θα καθηλώσουν τα παιδιά!

Έχουν αγωνία, χιούμορ, μυστήριο και αναπάντεχο τέλος. Αυτά τα βιβλία μυστηρίου που σας προτείνουμε, μπορεί να απευθύνονται σε παιδιά, όμως είναι ξεχωριστά- τόσο ξεχωριστά και καλογραμμένα που μπορείτε να τα διαβάσετε ακόμα και εσείς. Αφού πρώτα τα «ξεζουμίσουν» τα παιδιά σας.

*Φωτογραφία: illibraio.it

Ντεντέκτιβ Κλουζ

Συγγραφέας: Γίργκεν Μπανσέρους

Λίγα χρόνια πριν, ο ντεντέκτιβ Κλουζ κέρδισε τους μικρούς αναγνώστες με το πρώτο βιβλίο της σειράς, «Η συνομωσία της τσίχλας». Από τότε έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες ιστορίες του μικρού ντεντέκτιβ τις οποίες καταφέρνει να λύσει με επιτυχία. Το χιούμορ, τα αστεία στιγμιότυπα, η περιπέτεια και η ανάλαφρη αλλά περιπετειώδης πλοκή των βιβλίων του Κλουζ κάνουν την κάθε ιστορία μοναδική και ο συγγραφέας τους, Γίργκεν Μπανσέρους φαίνεται ότι άνοιξε τον δρόμο στη νέα γενιά ιστοριών μυστηρίου για παιδιά.



Για παιδιά από 8 ετών.

Οι περιπέτειες των Άλφρεντ και Αγκάθα

Συγγραφέας: Άνα Καμπόι

Ναι, καλά υποψιαστήκατε. Άλφρεντ Χίτσκοκ και Αγκάθα Κρίστι. Αυτές οι δύο εμβληματικές προσωπικότητες συναντιούνται στα βιβλία της Άνα Καμπόι όσο είναι ακόμα παιδιά και κάπως έτσι αρχίζουν να μπλέκονται με τις αστυνομικές ιστορίες. Βοηθός τους είναι η σκυλίτσα της Αγκάθα, Μουρίτσα, που τους ακολουθεί σε κάθε ιστορία. «Τα δέκα πουλιά Έλστερ» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς που θα ενθουσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς μικρούς αναγνώστες. Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα του βιβλίου εδώ.

*Φωτογραφία: ianos.gr

Για παιδιά από 9 ετών. 

Πένι Πέπερ

Συγγραφέας: Ουλρίκε Ράιλανς

Τα βιβλία της Πένι Πέπερ ξεχωρίζουν για έναν λόγο: είναι ιστορίες μυστηρίου με μεγάλες δόσεις χιούμορ και πολλά στοιχεία κόμικ, κάτι που κάνει το διάβασμα πολύ ευχάριστο και καθόλου κουραστικό για τα παιδιά. Η 10χρονη Πένι, λοιπόν, μπλέκεται σε διάφορες ιστορίες και προσπαθεί να λύσει τα μυστήρια που ξεφυτρώνουν μπροστά της, οποτεδήποτε και οπουδήποτε! Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, η Πένι αναγκάζεται να αναλάβει δράση στο πάρτι της Φλώρας...



Για μικρές ντεντέκτιβ από 9 ετών.

Απειλή στους αγώνες

Συγγραφέας: Λίνα Λυχναρά

Η Λίνα Λυχναρά ειδικεύεται στα βιβλία μυστηρίου για παιδιά. Στο συγκεκριμένο, ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, αστυνόμος Γαβρίλης, καλείται να δράσει όταν κάποιοι έφηβοι εξαφανίζονται κατά τη διεξαγωγή των διεθνών αγώνων ιστιοπλοΐας σε νησί του Αιγαίου. Απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά, που βρίσκονται στο κατώφλι της εφηβείας, αφού πραγματεύεται και άλλα θέματα όπως ο έρωτας και η φιλία σ’ αυτήν την τρυφερή ηλικία.



Για ηλικίες από 12 ετών.

Αρσέν και Φαντομά

Συγγραφείς: Κυριάκος Αθανασιάδης- Κίκα Τσιλιγγερίδου

Ο Αρσέν και η Φαντομά είναι αδέρφια, παρά το ότι ο Αρσέν είναι σκύλος και η Φαντομά γάτα και έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση των μυστηρίων που συναντούν στο δρόμο τους. Οι ιστορίες τους είναι χαριτωμένες, έχουν πολύ χιούμορ ενώ τα αστεία σκίτσα συμπληρώνουν το κείμενο και το κάνουν ακόμα πιο δελεαστικό για τα παιδιά. Μπορείτε να κάνετε την αρχή με το «Μυστήριο του χαμένου παπαγάλου».

Για ηλικίες από 7 ετών. 

Δόκτωρ Πορδαλός

Συγγραφέας: Τζο Νέσμπο

O διάσημος Τζο Νέσμπο κρύβεται πίσω από τα βιβλία του Δόκτωρα Πορδαλού και αποδεικνύει πως έχει ταλέντο και στην παιδική λογοτεχνία. Πρωταγωνιστές της εν λόγω σειράς είναι ο Δόκτωρ Πορδαλός, η Λίζα και ο Μπούλης, που μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες. Αν και οι πρωταγωνιστές δεν είναι ντεντέκτιβ, τα βιβλία θυμίζουν ιστορίες μυστηρίου, όπως «Η καταστροφή του κόσμου» και «Η μεγάλη ληστεία του χρυσού».

*Φωτογραφία: public.gr

Για παιδιά από 8 ετών.

Τρεις ντεντέκτιβ

Συγγραφέας: Ρόμπερτ Άρθουρ

Ο Ρόμπερτ Άρθουρ είναι γνωστός για τη σειρά μυστηρίου «Τρεις ντεντέκτιβ», που ναι μεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που πρωτοεκδόθηκε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κερδίσει και τους σημερινούς, επίδοξους ντεντέκτιβ. Ενδεικτικά, στον «Χαμένο θησαυρό» οι τρεις ντεντέκτιβ προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο του θησαυρού που εξαφανίστηκε από το Μουσείο Πίτερσον. Εδώ θα δείτε και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.

Για παιδιά από 9 ετών.

Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς

Συγγραφέας: Άντριου Λέιν

Ο πιο γνωστός ντεντέκτιβ όλων των εποχών δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας, μόνο που αυτή τη φορά είναι 14 ετών και λύνει τα περίεργα μυστήρια που ξεδιπλώνονται μπροστά του. Στο «Μαύρο πάγο» για παράδειγμα, ο αδερφός του Σέρλοκ φέρεται να είναι ο κύριος ύποπτος σε μια δολοφονία, όμως ο δαιμόνιος έφηβος ντεντέκτιβ θα αποκαλύψει την αλήθεια.



Για παιδιά από 12 ετών.

Οι μικροί κατάσκοποι της Νέας Υόρκης

Συγγραφέας: Ινώ Λαγούδη

Πρωταγωνιστές του βιβλίου είναι τα παιδιά ενός ορφανοτροφείου της Νέας Υόρκης που με κάποιο τρόπο, βρίσκονται μπλεγμένα σε μια ληστεία πολύτιμων λίθων. Οι τρεις φίλοι προσπαθούν να εξιχνιάσουν το μυστήριο και κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τον στόχο τους. Η πένα της Ινούς Λαγούδη προσθέτει ακόμα περισσότερο σασπένς στην ιστορία!

Για παιδιά από 10 ετών.

v