Ο άντρας μου δεν επιδιώκει να βρισκόμαστε πλέον ερωτικά και έχω αρχίσει να ανησυχώ. Τι σημαίνει αυτό;

Ο άντρας μου δεν επιδιώκει να βρισκόμαστε πλέον ερωτικά και έχω αρχίσει να ανησυχώ. Τι σημαίνει αυτό;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Στα 10 χρόνια της σχέσης μας και στα 5 χρόνια γάμου, δεν είχαμε απομακρυνθεί ποτέ σεξουαλικά με τον άντρα μου εκτός από τις περιόδους που τα παιδιά μας ήταν μωρά κι εμείς ήμαστε εξαντλημένοι (τότε ήταν φυσιολογικό). Τους τελευταίους μήνες, όμως, έχω παρατηρήσει ότι ο άντρας μου έχει χάσει το ερωτικό του ενδιαφέρον για μένα και δεν επιδιώκει να κάνουμε έρωτα. Εγώ το προκαλώ πολλές φορές αλλά και πάλι ή βρίσκει δικαιολογίες ή φαίνεται να το κάνει γιατί νιώθει ότι πρέπει. Του έχω πει να πάμε ένα διήμερο ταξιδάκι μόνοι μας για να ανανεωθούμε αλλά δεν είναι δεκτικός. Τι να κάνω; Θέλω να συνεχίσει να με βλέπει ως γοητευτική γυναίκα- γενικά, περιποιούμαι τον εαυτό μου, δεν τον έχω αφήσει.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η ερωτική ζωή του ζευγαριού, είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στην πορεία της σχέσης. Δεν υπάρχει κατά κανόνα κάποια συγκεκριμένη πορεία που απαραίτητα ακολουθεί. Υπάρχουν ζευγάρια που με τον καιρό απομακρύνονται, ζευγάρια που δεν ενδιαφέρονται πια για την ερωτική επαφή και αρκούνται στο να διεκπεραιώνουν υποχρεώσεις. Υπάρχουν και ζευγάρια που η κοινή τους εμπειρία τους ανοίγει δυνατότητες να χαρούν ακόμη περισσότερο. Ζευγάρια που το μεταξύ τους κλίμα εμπνέει τόση εμπιστοσύνη που τους επιτρέπει να εξελίσσονται διαρκώς και να αλλάζουν και τον τρόπο με τον οποίο συνευρίσκονται. Έτσι, έχει ιδιαίτερο νόημα η αξία που το ζευγάρι αποφασίζει να δώσει στο ερωτικό στοιχείο.

Είναι υπέροχο που λαχταράτε να χαίρεστε το σύντροφό σας με κάθε τρόπο! Πόσο υπέροχο που διατηρείτε την επιθυμία σας στο πέρασμα του χρόνου. Πόσο υπέροχο που ταυτόχρονα φροντίζετε τον αυτό σας γιατί σας είναι σημαντικό. Η στάση σας αυτή είναι που θα σας οδηγήσει να παράγετε λύσεις για το πώς να προχωρήσετε. Είναι πολύ σημαντικό που επιτρέπετε στον εαυτό σας να ζητήσει! Είναι επίσης σημαντικό να μοιραστείτε μαζί του τη σκέψη σας, διότι μπορεί να υπάρχει κάτι που χρειάζεται κι εσείς να ακούσετε. Μη χάνετε την ευκαιρία για επικοινωνία μεταξύ σας. Μην ξεχνάτε πως αυτό είναι το πιο ερωτικό στοιχείο!

Όπως στην βρεφική περίοδο των παιδιών, δώσατε χώρο στα νέα δεδομένα και βρήκατε στην πορεία ξανά τρόπο να λειτουργήσετε, έτσι και τώρα μπορείτε να το επαναλάβετε. Γοητεύστε τον, πλησιάστε τον, βάλτε τον ξανά στο παιχνίδι.

Η καλή σας διάθεση είναι πολύτιμος σύμμαχος του έρωτα. Μιλήστε, ακούστε. Αν προκύψει κάποια δυσκολία και νιώσετε ότι χρειάζεστε βοήθεια, μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για να το προχωρήσετε. Μέχρι τότε επιστρατεύστε τις δυνατότητες σας, που είναι πολλές!

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v