Η γυναίκα μου δεν εργάζεται αλλά αδιαφορεί και για το σπίτι. Πώς να της μιλήσω χωρίς να θιχτεί;

Η γυναίκα μου δεν εργάζεται αλλά αδιαφορεί και για το σπίτι. Πώς να της μιλήσω χωρίς να θιχτεί;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Με τη γυναίκα μου παντρευτήκαμε μόλις έμεινε έγκυος, μετά από 6 μήνες σχέσης. Από την αρχή ήταν επιλογή της να μην δουλεύει- εγώ ποτέ δεν της είπα τι να κάνει και σεβάστηκα την απόφασή της γιατί μπορώ να στηρίξω οικονομικά μία οικογένεια. Πίστευα, όμως, ότι αφού θα μένει σπίτι, θα φροντίζει το νοικοκυριό και τον εαυτό της. Παρόλα αυτά, κάθε φορά που γυρνάω μετά τη δουλειά, υπάρχει μια εικόνα εγκατάλειψης. Το σπίτι είναι ακατάστατο και βρώμικο και δεν μαγειρεύει- φέρνει φαγητό από τη μαμά της σχεδόν καθημερινά- διαφορετικά, μαγειρεύω εγώ κάτι πρόχειρο μετά τη δουλειά ή τρώμε απ’ έξω αν είμαι εξαντλημένος. Πώς να της μιλήσω; Στην αρχή νόμιζα ότι η κατάσταση θα ήταν έτσι λόγω της κούρασης με το μωρό αλλά πλέον ο γιος μας είναι 2 ετών και δεν ξέρω πώς να χειριστώ αυτή την κατάσταση. Την έχω ήδη ρωτήσει αν μπορώ να την βοηθήσω και της έχω πει μάλιστα αν θέλει να πάρουμε κάποια γυναίκα στην αρχή για βοήθεια μέχρι να οργανωθεί. Αμέσως, όμως, νευριάζει. Τι να κάνω; Δεν θέλω να βλέπω ότι δεν τη νοιάζει τίποτα- κι εγώ της παρέχω τα πάντα, δεν την έχω αφήσει ποτέ παραπονεμένη. Δεν αξίζει να προσπαθήσει για τον γάμο αλλά κυρίως για το παιδί μας;

Απάντηση:

*Φωτογραφία: evoke.ie

Αγαπητέ αναγνώστη,

Εκτιμώ ιδιαίτερα τον ενδιαφέρον σας για τη σχέση σας και κατανοώ την ανησυχία την οποία εκφράζετε. Ο τρόπος που μιλάτε για τη γυναίκα σας είναι πολύ τρυφερός, με διάθεση κατανόησης παρά κατηγόριας. Είναι σημαντικό αυτόν τον ωραίο τρόπο να τον αξιοποιείτε και στο μεταξύ σας!

Η πορεία της σχέσης σας είναι σχετικά σύντομη, καθώς μέσα στο διάστημα αυτό έχουν συμβεί σημαντικά γεγονότα που σηματοδοτούν διαφορετικά κάθε φορά τη σχέση. Αρχικά λοιπόν, είχατε μια σχέση για 6 μήνες με άλλα δεδομένα. Ο ερχομός του παιδιού έπειτα, είναι μια συγκλονιστική εμπειρία, μη αναστρέψιμη, που πολύ λογικά αλλάζει όλο το κλίμα. Φαντάζομαι ότι ακολούθησαν κι άλλες αλλαγές όπως συμβίωση, γάμος κ.ά. Οι σημαντικότατες αυτές αλλαγές, παρόλο που είναι υπέροχες, φέρνουν ανισορροπία και πιθανά δυσκολία μέχρι να κατακτηθούν. Σε αυτήν την φάση λοιπόν που προσπαθείτε να ισορροπήσετε, ίσως βρίσκεστε τούτη τη στιγμή. Το παιδάκι σας έχει λίγο μεγαλώσει, οι ανάγκες του έχουν διαφοροποιηθεί ξανά και αναρωτιέστε με ποιον τρόπο μπορείτε να συνεχίσετε.

Είναι μόνο καλό που έχετε να προτείνετε αλλαγές στη γυναίκα σας. Μόνο καλό που λαχταράτε να τη συναντήσετε και αλλιώς, φροντισμένη και δημιουργική! Μοιραστείτε μαζί της τις επιθυμίες σας! Δεν είναι απειλητικές, είναι παρακινητικές. Τραβήξτε την στη ζωή με έναν τρόπο που να της θυμίσετε και να της τονίσετε ότι δεν είναι μόνο η μητέρα του παιδιού σας, ή η γυναίκα που φροντίζει στο σπίτι, είναι η γυναίκα που επιλέξατε και που επιθυμείτε να χαρείτε και με άλλους τρόπους.

Η γκρίνια μπορεί να οδηγεί σε άμυνες και νεύρα. Η λαχτάρα όχι. Η σχέση σας είναι σημαντικό να είναι καταρχάς φροντισμένη καθώς εκείνη εμπεριέχει το παιδί σας. Στη σημαντική προσπάθεια που έχετε να κάνετε, ζητήστε βοήθεια εάν τη χρειάζεστε, τόσο ως ζευγάρι, όσο και μεμονωμένα. Δίδοντας περισσότερα στοιχεία για τη σχέση σας, μπορείτε να οδηγηθείτε σε περισσότερες απαντήσεις.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v