Είναι λάθος να παντρευτώ τον σύντροφό μου που έχει αρκετά ελαττώματα επειδή φοβάμαι ότι θα μείνω μόνη μου;

Είναι λάθος να παντρευτώ τον σύντροφό μου που έχει αρκετά ελαττώματα επειδή φοβάμαι ότι θα μείνω μόνη μου;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Είμαι 38 ετών και εδώ κι έναν χρόνο έχω σχέση με ένα άντρα αρκετά μεγαλύτερό μου- εκείνος είναι 50 ετών. Η διαφορά ηλικίας δεν με πειράζει, πάντα μου άρεσαν οι μεγαλύτεροι άντρες. Το πρόβλημά μου είναι ότι έχει αρκετά ελαττώματα: είναι αρκετά μίζερος με τα χρήματα αν και είναι άνετος οικονομικά και γενικά δεν θέλει να κάνουμε πολλά ταξίδια ή να βγαίνουμε πολύ έξω γιατί βαριέται. Από τη μία, βλέπω ότι δεν ταιριάζουμε όσο θα ‘θελα για να παντρευτούμε (μου έκανε πρόταση γάμου και είπα «ναι» αλλά το ξανασκέφτομαι), από την άλλη όμως, νομίζω ότι δεν θα βρω κάποιον άλλον στην ηλικία μου που να με δει σοβαρά. Εκτός αυτού, περνούν τα χρόνια και θέλω να κάνω παιδάκι, κάτι που είναι ήδη δύσκολο στην ηλικία μου. Δεν μου είναι αδιάφορος, τον νοιάζομαι και τον αγαπάω αλλά δεν είμαι ερωτευμένη όπως ήμουν σε άλλες σχέσεις. Είναι λάθος να προχωρήσω μαζί του από ανασφάλεια;

Απάντηση:

*Φωτογραφία: unsplash.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κάθε σύντροφος επιλέγει τον άλλο σύντροφο έχοντας κατά νου κάποια κριτήρια τα οποία χρειάζεται να πληροί, έτσι ώστε να αποτελέσει εκείνος την επιλογή του ανάμεσα στις υπόλοιπες που έχει. Τα κριτήρια αυτά ορίζονται από το κάθε πρόσωπο χωριστά και μοναδικά. Η οικογένεια καταγωγής, οι εμπειρίες σχέσεων και τα όνειρα κάθε προσώπου είναι παράγοντες που επηρεάζουν τον ορισμό των κριτηρίων αυτών.

Είναι πολύ σημαντικό προτού ζητήσετε από κάποιον σύντροφο να σας δει σοβαρά, να έχετε λάβει εσείς σοβαρά υπόψη τις επιθυμίες σας. Έχετε λοιπόν μια σχέση, ήδη έναν χρόνο τώρα, από την οποία έχετε εμπειρία έτσι ώστε να σκεφτείτε το μέλλον σας. Εντοπίζετε κάποια όμορφα στοιχεία, αλλά και κάποια δυσκολία. Εάν τα όμορφα στοιχεία που έχετε σας είναι αρκετά, τότε μπορείτε να προχωρήσετε και σε μια βαθύτερη δέσμευση στο μεταξύ σας. Εάν ήδη δυσκολεύεστε, ο γάμος από μόνος του δεν εγγυάται καμία καλύτερη εξέλιξη.

Επομένως, δεν χρειάζεται να αποφασίσετε με τα ήδη υπάρχοντα δεδομένα εάν αυτά δεν είναι αρκετά για να σας οδηγήσουν σε μια απάντηση. Επιδιώξτε από τώρα την αλλαγή στη σχέση σας, έτσι ώστε εάν υπάρχει θετική απάντηση ως προς το ερώτημα του γάμου, να μην έχει παρθεί λόγω ανασφάλειας παρά μόνο λόγω καθαρής επιθυμίας!

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v