Με τον σύντροφό μου τα πάμε πολύ καλά αλλά δεν κάνουμε συχνά σεξ. Είναι τόσο σημαντικό για το μέλλον της σχέσης μας;

Με τον σύντροφό μου τα πάμε πολύ καλά αλλά δεν κάνουμε συχνά σεξ. Είναι τόσο σημαντικό για το μέλλον της σχέσης μας;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Περνάω πολύ καλά στη σχέση μου. Ο σύντροφός μου με προσέχει, κάνουμε πολλά πράγματα μαζί, ταιριάζουμε πολύ και μαλώνουμε σπάνια. Όμως, δεν κάνουμε συχνά σεξ- συνήθως γίνεται το πολύ 2-3 φορές τον μήνα. Έχουμε αρκετή διαφορά, 13 χρόνια, δουλεύει πολύ και πολλές φορές είναι κουρασμένος αν εγώ πάρω πρωτοβουλία. Όταν γίνεται, όμως, δεν υπάρχει κάποιο λειτουργικό πρόβλημα. Σκέφτομαι αν το σεξ τελικά είναι τόσο σημαντικό- εγώ από τη μία, αισθάνομαι ότι μου λείπει αλλά από την άλλη, ξέρω ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε μία σχέση. Τι με συμβουλεύετε;

Απάντηση:

*Φωτογραφία: isbh.tmgrup.com.tr

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η σεξουαλική συνεύρεση ενός ζευγαριού είναι μια πολυεπίπεδη διεργασία. Σε ένα επίπεδο βιολογικό, καλύπτεται με την σεξουαλική πράξη μία ανάγκη. Η ανάγκη για σεξουαλική επαφή, η εκτόνωση της ορμής. Σε ένα άλλο επίπεδο, η ερωτική συνεύρεση αποτελεί αφορμή για έκφραση επιθυμίας. Επιθυμία για μοίρασμα, επιθυμία για ένωση, επιθυμία για άνευ όρους κοντινότητα.

Σε επίπεδο ανάγκης λοιπόν, η σεξουαλική ορμή είναι πιθανό να φθίνει με την πάροδο των χρόνων, καθώς και οι βιολογικές λειτουργίες ανδρών και γυναικών διαφοροποιούνται. Με αυτήν τη ματιά, μπορεί να κατανοηθεί η αραιή σεξουαλική επαφή και να δικαιολογηθεί σαν μια φυσιολογική και ακίνδυνη πορεία.

Με μια άλλη ματιά, αυτήν της επιθυμίας, η μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας παραξενεύει. Τα ζευγάρια, επιλέγουν να είναι μαζί εφόσον μοιράζονται όμορφες στιγμές και παραμένει ο κάθε σύντροφος σημαντικός για τον άλλο. Υπό τέτοιες συνθήκες η επιθυμία όχι απλά αυξάνεται, αλλά πολλαπλασιάζεται με την πάροδο του χρόνου. Ένα καλό πλαίσιο εμπιστοσύνης σε μια όμορφη σχέση, δίνει την ελευθερία στους συντρόφους να χαρούν ο ένας τον άλλο σε ερωτικό επίπεδο με πολλούς πιθανούς τρόπους.

Αν ξεκινάτε με την παραδοχή ότι δεν μπορείτε να τα έχετε όλα σε μια σχέση, ήδη βάζετε περιορισμούς στο μεταξύ σας. Φυσικά και μπορείτε να τα έχετε όλα. Το δικαιούστε και μόνο έτσι συμφέρει. Σκεφτείτε, λοιπόν, όταν μιλάτε για τη σχέση σας, τι σας κινητοποιεί, η ανάγκη ή η επιθυμία;

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v