Θέλω να κάνουμε τρίτο παιδάκι και δεν ξέρω πώς να το πω στον άντρα μου...

Θέλω να κάνουμε τρίτο παιδάκι και δεν ξέρω πώς να το πω στον άντρα μου...
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Γεια σας! Έχω δυο παιδάκια 5 και 8 ετών. Το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω πολύ να κάνουμε άλλο ένα, αλλά ο άντρας μου έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θέλει. Πώς να του το πω; Δεν θέλω να τον πιέσω, αλλά πραγματικά εγώ το θέλω πολύ!

Απάντηση:

*Φωτογραφία: telegraph.co.uk

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι υπέροχο που έχετε δημιουργήσει μία όμορφη οικογένεια! Υπέροχο επίσης που επιθυμείτε να την αναπτύξετε! Μία οικογένεια, πριν ακόμη έρθουν τα παιδιά, αποτελείται από ένα ζευγάρι που αποφασίζει, για διάφορους λόγους, να μοιραστεί τη ζωή του. Τα δύο πρόσωπα αυτά, οι σύντροφοι, είναι εξαιρετικά σημαντικά, όχι απλώς γιατί θα αξιοποιήσουν το γενετικό τους υλικό για να τεκνοποιήσουν, αλλά γιατί θα βάλουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο τα παιδιά, όταν με το καλό έρθουν, θα αναπτυχθούν.

Έχετε, λοιπόν, ήδη γίνει γονείς, έχοντας αποκτήσει δύο υπέροχα παιδιά. Η σχέση σας, όχι ως γονείς, αλλά ως ζευγάρι, χρειάζεται φροντίδα έτσι ώστε να μην είναι τα παιδιά ο σημαντικός λόγος που σας ενώνει, αλλά η μεταξύ σας επιθυμία. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, λοιπόν, να μοιράζεστε με τον άντρα σας τις επιθυμίες σας. Μπορεί πολύ πιο εύκολα να τις ακούσει, όταν προηγουμένως έχει νιώσει ότι τον έχετε φροντίσει σαν σύντροφο. Προτείνετέ του, λοιπόν, φροντίδα για τη σχέση σας, προσωπικές συναντήσεις και χρόνο. Όταν μπορεί να σας χαρεί και να τον χαρείτε σε όλα τα επίπεδα, συντροφικό και γονεϊκό, τότε μπορείτε με περισσότερη ελευθερία να προχωρήσετε αυξάνοντας την οικογένειά σας!

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v