Κουράστηκα να κάνω τα πάντα και να μην δέχομαι καμία βοήθεια. Τι να κάνω;

Κουράστηκα να κάνω τα πάντα και να μην δέχομαι καμία βοήθεια. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Γεια σας. Απευθύνομαι σε ‘σας γιατί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Έχω κουραστεί απίστευτα με την κατάσταση σπίτι μου. Είμαι η μόνη που τρέχει για όλα και κανείς δεν δίνει ούτε την ελάχιστη βοήθεια! Έχω ζητήσει απ’ τον άντρα μου χίλιες φορές να βάλει ένα χεράκι με κάποιες δουλειές, αλλά τίποτα. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι κουράστηκα. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Απάντηση:

*Φωτογραφία: mirror.co.uk

Αγαπητή αναγνώστρια,

Πολλές φορές μια καλή σχέση, μπορεί στην πορεία της να συναντήσει δυσκολία. Η δυσκολία αυτή μπορεί να είναι εσωτερική, μεταξύ συντρόφων, ή εξωτερική, μια δύσκολη συνθήκη όπως ασθένεια. Μπορεί, ωστόσο, μία σχέση να έχει ξεκινήσει με δυσκολία, δηλαδή να υπάρχουν εξ αρχής σημαντικές διαφορές που οι σύντροφοι έχουν δει αλλά έχουν αγνοήσει ελπίζοντας ότι θα μειωθούν ή θα εξαλειφθούν.

Δεν γνωρίζω σε ποια από αυτές τις κατηγορίες νιώθετε ότι ανήκετε. Όποια κι αν είναι όμως, σίγουρα υπάρχουν πράγματα που είναι στο χέρι σας, και πράγματα που δεν είναι στο χέρι σας. Χρειάζεται, για να μη ματαιώνεστε, να στηριχτείτε στα πρώτα, εάν επιθυμείτε να αλλάξετε την κατάσταση αυτή που σας έχει κουράσει.

Το να επιδιώξετε, λοιπόν, να αλλάξετε την μεταξύ σας επικοινωνία, εφόσον νιώθετε ότι δεν ακούγεστε, είναι ένας πολύ ωραίος στόχος. Το να μάθετε να μην αντέχετε, αλλά να αλλάζετε, επίσης. Πολλές δυνατότητες, πολλές ικανότητες. Ζητήστε βοήθεια, εάν τη χρειάζεστε για να τις απολαύσετε.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v