Η πεθερά μου εκθειάζει συνεχώς την πρώην του άντρα μου επίτηδες. Πώς πρέπει να της απαντάω;

Η πεθερά μου εκθειάζει συνεχώς την πρώην του άντρα μου επίτηδες. Πώς πρέπει να της απαντάω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Παντρεύτηκα τον άντρα μου πριν 5 μήνες αλλά πάντα είχα πρόβλημα με την πεθερά μου. Από την αρχή φάνηκε να μην με συμπαθεί αλλά μετά τον γάμο τα πράγματα χειροτέρεψαν. Παινεύει συνεχώς την πρώην του άντρα μου, με την οποία είχαν αρραβωνιαστεί και μας συγκρίνει- το κάνει και μπροστά του. Εκείνος της λέει να σταματήσει, της έχει μιλήσει και άσχημα αλλά εκείνη συνεχίζει. Είναι κουραστικό και ψυχοφθόρο. Τι απάντηση πρέπει να της δίνω; Είναι φορές που με βγάζει εκτός εαυτού με αυτά που λέει.
 

Απάντηση:

*Φωτογραφία: dingo.care2.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι αρκετές οι φορές που ενώ η επιλογή συντρόφου είναι επιτυχής, υπάρχει ένα πρόσωπο στο περιβάλλον που μπορεί να έχει κάποια συμπεριφορά που να προκαλεί δυσκολία. Σε οποία πλαίσια μπορεί να κινηθεί κανείς, προσωπικό, επαγγελματικό, κοινωνικό, είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα μπορεί να σχετιστεί με όλους τους ανθρώπους στο ίδιο επίπεδο και ότι δεν του είναι όλοι το ίδιο συμβατοί.

Έτσι λοιπόν, επιλέξατε ανάμεσα στις πολλές επιλογές που είχατε να παντρευτείτε τον σύντροφό σας. Είναι υπέροχο που κι εκείνος επέλεξε εσάς και μάλιστα που υπερασπίζεται ξανά και ξανά την επιλογή του. Αυτό είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο που έχετε να κρατήσετε, αποδεσμεύοντάς τον από τον διαρκή αγώνα να συνετίσει τη μητέρα του.

Η επιλογή του είναι ξεκάθαρη και είστε εσείς. Αν η μητέρα του έχει μια διαφορετική επιλογή, αυτό δεν σας αφορά. Κατανοώ ότι δεν είναι ευχάριστο, ωστόσο γίνεται σημαντικό όταν εσείς επιτρέψετε να γίνει σημαντικό. Μην αφήνετε χώρο για φαντάσματα μεταξύ σας. Υποστηρίξτε τη σχέση με τον άντρα σας. Αυτήν επιλέξατε, αυτή είναι στη δική σας ευθύνη!

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v