Από τότε που γέννησα, ο άντρας μου έχει απομακρυνθεί. Πώς θα τον πλησιάσω;

Από τότε που γέννησα, ο άντρας μου έχει απομακρυνθεί. Πώς θα τον πλησιάσω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Γέννησα τον πρώτο μου γιο πριν 7 μήνες και από τότε η σχέση μου με τον άντρα μου έχει αλλάξει. Φροντίζει πολύ το μωρό, είναι πολύ καλός μπαμπάς, φροντίζει και εμένα, όμως έχουμε απομακρυνθεί σαν ζευγάρι. Κάποιες φορές, έχω την αίσθηση ότι «ζηλεύει» επειδή ασχολούμαι συνέχεια με τον μικρό, όμως μπορεί να κάνω και λάθος. Πιστεύετε ότι τον αδικώ και ότι χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί; Ήμαστε ένα πολύ αγαπημένο και ερωτευμένο ζευγάρι και νιώθω ότι τώρα έχουμε μια απόσταση...

Απάντηση:

*Φωτογραφία: bodymind.nl

Αγαπητή αναγνώστρια,

Όταν δυο άνθρωποι γίνονται γονείς, μια συγκλονιστική εμπειρία ξεκινά για εκείνους! Τα δεδομένα είναι όλα καινούρια, μη αναστρέψιμα και αλλάζουν με τόσο γρήγορους ρυθμούς που αρχικά απαιτούν πολλή ενέργεια μέχρι κάπως να αποκωδικοποιηθούν.

Γίνατε, λοιπόν, πολύ πρόσφατα γονείς. Αυτές οι νέες σας ιδιότητες χρειάζονται εξερεύνηση και χρόνο μέχρι να καταγραφούν και να βρεθεί ένας λειτουργικός τρόπος να λειτουργήσουν καλά σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες ιδιότητες σας. Μια σημαντική ιδιότητα είναι και αυτή της συντροφικής σχέσης, του ζευγαριού, πέρα από το παιδί τους. Αυτή η όμορφη σχέση είναι που παρήγαγε έναν καρπό, το παιδί σας και τώρα χρειάζεται να ανοίξει περισσότερο ώστε να το εμπεριέξει και να το φροντίσει.

Είναι υπέροχο που δεν χάνετε την έγνοια σας για τη μεταξύ σας σχέση. Ακριβώς αυτή σας η επιθυμία, είναι που θα σας οδηγήσει να βρείτε τρόπο να χαίρεστε ο ένας τον άλλο με τα νέα πια δεδομένα. Μοιραστείτε την επιθυμία σας μαζί του. Ζητήστε του αυτό που θέλετε, και προσφέρετε αντίστοιχα κι εσείς σε εκείνον. Ένα καλό συναίσθημα, μια επιθυμία, μια πρόταση για προχώρημα, πάντα αποτελούν ευπρόσδεκτα στοιχεία στην πορεία μιας σχέσης.

Να σας ζήσει!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v