Ο αρραβωνιαστικός μου θέλει να με απομακρύνει από τις φίλες μου. Πώς θα καταλάβει ότι τις έχω ανάγκη;

Ο αρραβωνιαστικός μου θέλει να με απομακρύνει από τις φίλες μου. Πώς θα καταλάβει ότι τις έχω ανάγκη;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Είμαι αρραβωνιασμένη και σκοπεύουμε να παντρευτούμε με τον σύντροφό μου σε λίγο καιρό. Έχω ένα πρόβλημα: δεν θέλει να βλέπω μόνη μου τις φίλες μου γιατί θεωρεί ότι μπορεί να είναι κακή επιρροή επειδή εκείνες δεν έχουν σχέση. Δεν έχει πρόβλημα να βγαίνουμε όλοι μαζί, δηλαδή να έρχεται και εκείνος, προφανώς για να ελέγχει τι γίνεται. Με πιέζει αυτό και δεν το καταλαβαίνει. Θέλω πολλές φορές να μιλήσω μόνο σ’ εκείνες που δεν μου λένε αυτά που θέλουν όταν είναι μπροστά και ο αρραβωνιαστικός μου. Του το εξηγώ και δεν έχει αποτέλεσμα. Μαλώνουμε κάθε φορά. Τι άλλο να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Όταν μια νέα σχέση ξεκινά, οι ήδη υπάρχουσες σχέσεις επηρεάζονται σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Όταν δυο σύντροφοι συναντιούνται, οι μέχρι τότε σχέσεις τους, οικογενειακές, φιλικές και άλλες, χρειάζεται να ανοίξουν έτσι ώστε να εμπεριέξουν και τη νέα σχέση. Ένα ζευγάρι δεν αποτελείται απλά από το άθροισμα των μελών του, από δύο δηλαδή πρόσωπα, αλλά και από τη μεταξύ τους σχέση. Η σχέση αυτή είναι πολύ περισσότερη από τις ατομικές ανάγκες του καθένα.  Δημιουργείται, λοιπόν, μια νέα πραγματικότητα.

Κάθε ζευγάρι αναπτύσσει έναν τρόπο για να σχετίζεται με τους σημαντικούς άλλους. Ο τρόπος αυτός έχει συγκεκριμένη απόσταση ή κοντινότητα από τα άλλα πρόσωπα. Όταν οι σύντροφοι διαφωνούν για την απόσταση αυτή ή για τον τρόπο σχέσης, τότε μπορεί να δημιουργηθούν δυσκολίες. Οι δυσκολίες αυτές αφορούν κυρίως αισθήματα εγκατάλειψης ή απειλής που μπορεί ένας εκ των δύο συντρόφων να βιώνει.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μιλάτε με τον σύντροφό σας. Η καλή επικοινωνία είναι που επιτρέπει ακόμη και από τη διαφωνία να παραχθεί ένα καλό αποτέλεσμα. Προτού, λοιπόν, του πείτε πόσο σημαντικές είναι οι φίλες σας, φροντίστε να είναι απολύτως ενήμερος για το πόσο σημαντικός σας είναι ο ίδιος. Όσο η σχέση σας προχωρά όμορφα, τόσο λιγότερη αγωνία θα υπάρχει μεταξύ σας, τόση περισσότερη εμπιστοσύνη και τελικά τόση περισσότερη ελευθερία.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v