Πώς να φτιάξετε σπιτικά Ferrero Rocher

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Ferrero Rocher

Θέλετε κι εσείς να «κακομάθετε» τους καλεσμένους σας; Δοκιμάστε να φτιάξετε τα αγαπημένα σοκολατάκια όλων μας στο σπίτι κι ας μην έρθει ο πρέσβης. Τα υλικά είναι λίγα και το πιθανότερο είναι να τα έχετε ήδη. Αν θέλετε να τους ξεγελάσετε όλους, μπορείτε ακόμα και να τα βάλετε σε χρυσό περιτύλιγμα, όπως τα αυθεντικά Ferrero.

Αρχίστε λοιπόν...

*Φωτογραφία: greatist.com

Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 40-45 περίπου σοκολατάκια)

280 γραμμάρια ολόκληρα φουντούκια

½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ζαχαροπλαστικής

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου

170 γραμμάρια σοκολάτα

1 φλιτζάνι θρυμματισμένα φουντούκια για τη γαρνιτούρα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Απλώστε σε ένα αντικολλητικό χαρτί τα ολόκληρα φουντούκια και αφήστε τα να ψηθούν στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα, κρατήστε 40-45 φουντούκια (ολόκληρα) και αλέστε τα υπόλοιπα στο μπλέντερ για περίπου 2-3 λεπτά.

*Φωτογραφία: theviewfromgreatisland.com

Βήμα 2ο

Προσθέστε το κακάο, τη βανίλια, το αλάτι και το μέλι (ή το σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου) και βάλτε πάλι σε λειτουργία το μπλέντερ για 20 δευτερόλεπτα. Το μίγμα πρέπει να είναι κολλώδες και όχι ξηρό. Αν δεν έχει πάρει την επιθυμητή μορφή, «χτυπήστε» το λίγο ακόμα.

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια, σχηματίστε μικρά μπαλάκια με το μίγμα βάζοντας ένα ολόκληρο φουντούκι στο κέντρο τους. Όταν τελειώσετε, βάλτε τα σοκολατάκια στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα.

*Φωτογραφία: theviewfromgreatisland.com

Βήμα 4ο

Στο μεταξύ, λιώστε τη σοκολάτα με μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αν χρησιμοποιήστε την παραδοσιακή μέθοδο, απομακρύνετε από τη φωτιά τη σοκολάτα όταν το μεγαλύτερο μέρος της λιώσει εντελώς και ανακατέψτε απαλά. Έπειτα, αφήστε τη να κρυώσει.

Βήμα 5ο

Μόλις τα βγάλετε από το ψυγείο, «βουτήξτε» τα Ferrero μέσα στη λιωμένη σοκολάτα απομακρύνοντας όση περισσεύει για να έχουν καλύτερη εμφάνιση.

Βήμα 6ο

Έπειτα, βάλτε σε ένα πιάτο τα θρυμματισμένα ψημένα φουντούκια και «ρολάρετε» από πάνω τους τα σοκολατάκια. Όταν τελειώσετε, τοποθετήστε τα σε έναν δίσκο με αντικολλητικό χαρτί.

*Φωτογραφία: theviewfromgreatisland.com

Τέλος, βάλτε τα στο ψυγείο- τα σπιτικά Ferrero αντέχουν στη συντήρηση έως και 3 μέρες.

*Φωτογραφία: itsaplantbasedlife.com

Δείτε όλη τη διαδικασία στο παρακάτω βίντεο:



Πηγή: biggerbolderbaking.com

v