Πώς να φτιάξετε λαχταριστά τρουφάκια

Πώς να φτιάξετε λαχταριστά τρουφάκια

Η ζαχαροπλαστική θεωρείται πιο δύσκολη απ’ τη μαγειρική γιατί εκεί ένα απλό λάθος στις αναλογίες δεν «σώζεται» με τίποτα. Θα συμφωνήσουμε αλλά έχουμε να επισημάνουμε το εξής: ότι και η ζαχαροπλαστική είναι εύκολη αρκεί να βρεις εύκολες συνταγές. Μια εξ αυτών είναι τα παρακάτω λαχταριστά τρουφάκια. Για την παρασκευή τους χρειάζονται λίγα υλικά ενώ φτιάχνονται σε τέσσερα μόνο βήματα. Στην επόμενη γιορτή, λοιπόν, μην τα πάρετε έτοιμα απ’ το ζαχαροπλαστείο- μπορείτε να τα φτιάξετε εσείς, χωρίς φόβο και πάθος!

Τι θα χρειαστείτε

Για την παρασκευή

230 γραμμάρια σοκολάτα υγείας ή κουβερτούρα με 62% ή και περισσότερη περιεκτικότητα σε κακάο, σε μικρά κομμάτια.

Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια ζαχαροπλαστικής ή εναλλακτικά λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

1 στικ κανέλας και

Μισό κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο (προαιρετικά)

Αμαρέτο ή κάποιο άλλο ποτό ή λικέρ της αρεσκείας σας (ακόμα και ρακί)

Προτάσεις για την επικάλυψη  (κάτι από τα παρακάτω ή… λίγο απ’ όλα)

Κακάο

Τρούφα (πολύχρωμη ή σοκολάτας)

Τριμμένα αμύγδαλα ή καρύδια

Ζάχαρη άχνη

Τριμμένη καρύδα

Τριμμένο μπισκότο

Πώς θα τα φτιάξετε

Βήμα 1ο

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το λικέρ, την κανέλα και το κάρδαμο, ανακατεύοντας πού και πού με μια σπάτουλα. Μόλις το μίγμα σιγοβράσει, απομακρύνετέ το από τη φωτιά και αφήστε το να «κάτσει» για μία ώρα. Έπειτα, αφαιρέστε την κανέλα και ξαναζεστάνετε για λίγο το υπόλοιπο μίγμα. Έτσι, θα απορροφηθούν καλύτερα τα αρώματα των υλικών και το μίγμα θα «δέσει» περισσότερο.



Βήμα 2ο

Σε ένα μπολ, βάλτε τη σοκολάτα. Περιχύστε την με την κρέμα γάλακτος, προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε με αργές κινήσεις προς την ίδια φορά. Συγχαρητήρια, μόλις φτιάξετε τη γκανάς, τη βάση για τα τρουφάκια σας. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει εντελώς και έπειτα βάλτε το στο ψυγείο για δύο ώρες.



Βήμα 3ο

Στη συνέχεια, κάντε το σοκολατένιο μίγμα μικρά μπαλάκια με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού ή πιρουνιού. Το μυστικό για να μην λιώσει η γκανάς ενώ την «δουλεύετε» με τα χέρια σας είναι να σχηματίσετε τα ρολάκια γρήγορα. Έπειτα, τοποθετήστε τα σε ρηχό σκεύος, που θα ‘χετε καλύψει με λαδόκολλα.

Αφήστε τα να κρυώσουν όλο το βράδυ για να «κάτσει» καλύτερα το μίγμα.



Βήμα 4ο

Σε ένα πιάτο, απλώστε την επικάλυψη της επιλογής σας και περάστε από πάνω το κάθε τρουφάκι. Αν δεν τα καταναλώσετε αμέσως (αν και είναι λίγο δύσκολο αυτό!), ξαναβάλτε τα στο ψυγείο.



Πηγή: simplyrecipes.com

Οι… σοκολατοειδικοί συμβουλεύουν ότι η καλύτερη επιλογή είναι η σοκολάτα υγείας =, που προτείνουμε στη συνταγή. Όσο κι αν σας αρέσει, σας προτείνουμε ν’ αποφύγετε την σοκολάτα γάλακτος ή τη λευκή σοκολάτα για να «δέσει» καλύτερα η γκανάς.

Αφού τελειώσετε και με την επικάλυψη, προτιμότερο είναι να τα αφήσετε να κρυώσουν λίγο ακόμα στο ψυγείο πριν τα σερβίρετε, για να κολλήσει καλύτερα πάνω τους.

Φυσικά, μπορείτε να τα προσφέρετε μόνα τους στις κλασικές χάρτινες θήκες για γλυκά. Εναλλακτικά, όμως, μπορείτε να τα βάλετε σε στικ (εξαιρετική ιδέα για παιδικό πάρτι):



Ή να τα χρησιμοποιήσετε σαν γαρνιτούρα για μια εντυπωσιακή τούρτα:



Η συνταγή είναι ιδανική ακόμα και για την περίοδο της νηστείας, αν αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με φυτική κρέμα. Το ίδιο ισχύει και για τις σοκολάτες υγείας, όμως κάποιες περιέχουν γάλα σε σκόνη, επομένως αν θέλετε να ακολουθήσετε πιστά τη νηστεία, ελέγξτε πρώτα τα συστατικά της.

Τέλος, είναι η ιδανική σοκολατένια επιλογή για να… αποπλανήσετε τον σύντροφό σας, μαζί με ημίγλυκο κόκκινο κρασί.

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Thedailymeal.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v