Ο άντρας μου έχει απομακρυνθεί από τότε που μάθαμε ότι έχω ένα χρόνιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τι πρέπει να κάνω;

Ο άντρας μου έχει απομακρυνθεί από τότε που μάθαμε ότι έχω ένα χρόνιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τι πρέπει να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Εδώ και 2 χρόνια έχω διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας, η κατάσταση είναι σταθερή και ελέγχεται προς το παρόν, ωστόσο ξέρουμε ότι είναι μια σοβαρή νόσος. Από τότε, ο άντρας μου έχει απομακρυνθεί. Ακόμα και στον γιατρό μπορεί να μην έρθει μαζί μου βρίσκοντας δικαιολογίες. Έχει σταματήσει να είναι τρυφερός απέναντί μου και να κάνουμε πράγματα μαζί σαν ζευγάρι. Με πληγώνει γιατί είμαστε μαζί πολλά χρόνια και νιώθω ότι με το που εμφανίστηκε αυτό το πρόβλημα, με ακύρωσε σαν σύντροφο και γυναίκα. Έχουμε έναν γιο που σπουδάζει στο εξωτερικό και έτσι νιώθω πολύ μόνη. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

Απάντηση:

*Φωτογραφία: planet-wissen.de

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ένα ζευγάρι, μια οικογένεια, στην πορεία του έρχεται αντιμέτωπο με διάφορες νέες συνθήκες στις οποίες καλείται να παράγει μια στάση, έναν τρόπο λειτουργίας. Η γνωριμία, ο γάμος, ο ερχομός ενός παιδιού, το μεγάλωμα και η ανεξαρτητοποίηση του παιδιού είναι συνθήκες, όπως περιγράφετε, από τις οποίες ήδη έχετε περάσει. Αυτό σημαίνει πως έχετε εμπειρία, να λειτουργείτε μαζί, να βρίσκετε τρόπους.

Η εμφάνιση μιας ασθένειας, είναι μια δύσκολη συνθήκη. Φυσικά, είναι εξαιρετικά δύσκολο για το πρόσωπο που νοσεί, ωστόσο, επηρεάζονται εξίσου σημαντικά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Αισθήματα λύπης, θυμού, φόβου, ενοχής και πολλά άλλα μπορεί να ξυπνούν. Χρειάζεται μια νέα απόφαση, λοιπόν, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Ο σύζυγός σας, μπορεί να μη γνωρίζει πώς να διαχειριστεί αυτήν τη συνθήκη. Θα ήταν όμορφο εάν μπορούσατε να του μιλήσετε για το πόσο σημαντικός σας είναι και πόσο σας έχει λείψει αυτό το διάστημα. Ζητήστε του να είναι πλάι σας, όχι μόνο στις επισκέψεις στον γιατρό, αλλά στη ζωή. Δείξτε του τον τρόπο να είναι βοηθητικός απέναντί σας, αλλά ταυτόχρονα να είστε πολύ τρυφερή και να του εκδηλώνετε τη λαχτάρα σας για εκείνον.

Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, που οι ευχές μας σας συντροφεύουν για το καλύτερο, δεν χρειάζεστε απλά στήριξη. Χρειάζεστε αγάπη, ζωντάνια, έρωτα. Έχετε, λοιπόν, την ευκαιρία να το διεκδικήσετε εκ νέου. Δεν χρειάζεστε τον γιο σας για να σας καλύψει την μοναξιά. Χρειάζεστε τον σύντροφό σας για να σας συνοδέψει σε μια συναρπαστική συνέχεια της ζωής! Μη χάνετε ευκαιρίες λόγω της δυσκολίας. Βοήθεια υπάρχει εάν τη ζητήσετε.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v