5 φυσικά συστατικά για την αντιμετώπιση δερματικών ερεθισμών

5 φυσικά συστατικά για την αντιμετώπιση δερματικών ερεθισμών

Την άνοιξη, πολλοί από εμάς ταλαιπωρούμαστε από δερματικούς ερεθισμούς.
Οι ερεθισμοί αυτοί μπορεί να αφορούν ερυθρότητα και οίδημα από τσίμπημα κουνουπιού ή άλλου εντόμου, κνησμό από επαφή με φυτό, έγκαυμα από τον ήλιο, ερυθρότητα στην ευαίσθητη περιοχή λόγω μικροβίων και μυκήτων στη θάλασσα και στην άμμο. Η χρήση κορτιζόνης ήταν συχνά τρόπος αντιμετώπισης αυτού του θέματος, ωστόσο, σήμερα, είναι ευρέως γνωστό ότι η παρατεταμένη χρήση κορτιζόνης δεν ενδείκνυται και επίσης δεν συστήνεται σε περιπτώσεις προσβολής από μύκητα. Στη φύση, υπάρχουν βότανα και συστατικά φυτών που θα μας βοηθήσουν να λύσουμε το πρόβλημα, χωρίς καμία παρενέργεια και χωρίς κανένα χημικό πρόσθετο.

Μερικά από αυτά είναι:

Lapacho (Tabebuia Avellanedae)

Το lapacho είναι ένα γηγενές φυτό της Νοτίου Αμερικής, από το οποίο είναι γνωστά περίπου 100 είδη. Το είδος που επέδειξε τις πιο ουσιαστικές και ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες είναι το «Tabebuia Avellanedae». Οι δράσεις του lapacho είναι η αντιμυκητιακή, η αντιμικροβιακή, η αντϊική και η αντιφλεγμονώδης.

Aloe Vera

Οι δραστηριότητες που σχετίζονται με εκχυλίσματα του φυτού είναι κυρίως: επουλωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές, αντιικές, αντιμυκητιακές, αναλγητικές και γενικώς για τη θεραπεία των μολυσματικών ασθενειών της επιδερμίδας, συμπεριλαμβανομένης της ακμής. Σημαντική είναι η χρησιμότητα της aloe vera και στη θεραπεία εγκαυμάτων, ηλιακών εγκαυμάτων, ξηροδερμίας και ραγάδων. Συμβάλλει στην αναγέννηση νέων επιδερμικών κυττάρων, μέσω αύξησης παραγωγής ινοβλαστών από τον ανθρώπινο οργανισμό έως και 6-8 φορές πάνω από το κανονικό.

Καλέντουλα (Calendula officinalis)

Η calendula officinalis θεωρείται πολύ αποτελεσματική για τοπική χρήση και ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται στη δερματολογία για ενυδάτωση της ξηρής, ξεφλουδισμένης και ευαίσθητης επιδερμίδας, στις χιονίστρες και στα εξανθήματα από χημικές ουσίες. Επιπλέον, παρεμβαίνει στη μείωση φλεγμονών, βελτιώνει την ανάκαμψη των κατεστραμμένων ιστών λόγω δερματικών παθήσεων όπως σπυράκια, ακμή, κρεατοελιές, εγκαύματα, πληγές προερχόμενες από κατακλίσεις.

Πρόπολη

Έχει γνωστή αντιβακτηριδιακή (σταφυλόκοκκοι, στρεπτόκοκκοι, σαλμονέλα κλπ), αντιϊκή (ιός της γρίπης, έρπης), αντιμυκητιακή, αναισθητική και αντιμολυσματική δράση. Η πρόπολη φαίνεται επίσης να έχει την ικανότητα να αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού ενάντια στους ιούς και στα βακτήρια.

Σπόροι γκρέιπφρουτ-G.S.E.

Οι σπόροι γκρέιπφρουτ έχουν ισχυρή αντιβιοτική δράση, χωρίς να προκαλούν παρενέργειες, να παρεμποδίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τη βακτηριακή χλωρίδα. Αρκετές διεθνείς έρευνες αποκαλύπτουν τις εξαιρετικές δραστηριότητες του G.S.E. εκ των οποίων: αντιϊκές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές. Εργαστηριακές αναλύσεις που έχουν διεξαχθεί από πολυάριθμα Ινστιτούτα των Η.Π.Α., του Καναδά, της Γαλλίας, της Αυστρίας και του Μεξικού έδειξαν ότι το G.S.E. είναι ενεργό ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα μικροβίων: σταφυλόκοκκος, στρεπτόκοκκος, σαλμονέλα, Escherichia coli, ψευδομονάδες, γαλακτοβάκιλλοι, klebsiella, Shigella, Legionella pneumophila, χλαμύδια, ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, έρπης, Candida albicans, Aspergillus, tricophyton και άλλοι μύκητες και ζύμες.

Αποτελεσματική ανακούφιση με φυσικό τρόπο

Αρκετά συχνά θα παρατηρείτε ότι το παιδί σας βγάζει κοκκινίλες, σπυράκια, ξύνεται ή εμφανίζει σύγκαμα.  Η ανάγκη να το ανακουφίσετε άμεσα και με ασφάλεια είναι προτεραιότητα! Επιλέξτε το Biogreen Gel, ένα φυσικό δερματολογικό gel, με μοναδικό συνδυασμό 6 φυσικών συστατικών, χωρίς κορτιζόνη. Είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια ακόμη και για μωρά από 6 μηνών. Μάλιστα συστήνεται από τις μεγαλύτερες παιδιατρικές κλινικές της χώρας γιατί είναι αποτελεσματικό και χωρίς παρενέργειες.

Πολλές κλινικές μελέτες τεκμηριώνουν τις αντιβακτηριακές, αντιϊκές, αντιμυκητιασικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Είναι μια ασφαλής, φυσική και αποτελεσματική λύση σε ένα ευρύ φάσμα δερματολογικών παθήσεων. Περιέχει lapacho, πρόπολη, καλέντουλα, aloe vera, εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ και MSM.

Ιδανική φυσική και ασφαλής λύση για την ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών.  

v