Η γυναίκα μου με υποτιμά, θέλει πάντα να γίνεται το δικό της κι εγώ δεν αντέχω άλλο. Να της μιλήσω για διαζύγιο;

Η γυναίκα μου με υποτιμά, θέλει πάντα να γίνεται το δικό της κι εγώ δεν αντέχω άλλο. Να της μιλήσω για διαζύγιο;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Είμαστε 5 χρόνια παντρεμένοι με τη σύζυγό μου. Πάντα επιμένει να κάνει το δικό της, συχνά με υποτιμά (π.χ. μου λέει ότι η δουλειά μου δεν είναι αρκετά καλή, ότι μου έκανε χάρη που με παντρεύτηκε και άλλα παρόμοια) ακόμα και μπροστά σε φίλους μας. Για να φτάσω στο σημείο να σας στέλνω εδώ, σημαίνει ότι έχω απελπιστεί. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Θα της ζητούσα άνετα διαζύγιο, απλώς το μόνο που σκέφτομαι είναι η 3 ετών κορούλα μας. Αν χωρίσουμε, δεν θα τη βλέπω τόσο συχνά και θα μου λείπει. Τι μπορώ να κάνω πέρα απ’ αυτό; Ένας σύμβουλος γάμου θα βοηθούσε;

Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Η πορεία μιας σχέσης δεν είναι αυτονόητα καλή. Χρειάζεται διαρκής έγνοια και φροντίδα προκειμένου μια αρχική επιλογή, αυτή του συντρόφου, να αποδώσει και να επιβεβαιώνεται στο πέρασμα του χρόνου.

Από τα λεγόμενά σας, μοιάζει να υπάρχουν δυσκολίες στη σχέση σας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ τίμιο εκ μέρους σας που δεν επιθυμείτε να συνεχίσετε με αυτόν τον τρόπο. Δεν γνωρίζω ποιες είναι οι μέχρι τώρα ενέργειές σας, ωστόσο είναι σημαντικό να προτείνετε έναν νέο, διαφορετικό τρόπο για να συνεχίσετε.

Η σχέση με τη γυναίκα σας είναι σημαντική, είναι η σύντροφός σας. Το παιδί σας δεν μπορεί να είναι ο μόνος λόγος που σας κρατά μαζί. Εάν επιλέγετε να είστε μαζί, η σχέση σας έχει πολλά περιθώρια αλλαγής που μπορείτε να αξιοποιήσετε. Σε μια τέτοια περίπτωση η θεραπεία ζευγαριού λειτουργεί πολύ βοηθητικά, όταν υπάρχει κοινή επιθυμία των συντρόφων για προχώρημα. Εάν δεν σας είναι ξεκάθαρο τι θέλετε να κάνετε, θα μπορούσατε να απευθυνθείτε ατομικά σε έναν ψυχολόγο, έτσι ώστε να δουλέψετε κάποια θέματα που θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε το τοπίο.

Μη χάνετε νέες δυνατότητες. Μη δέχεστε τις καταστάσεις όπως είναι όταν μπορείτε να τις αλλάξετε, να τις ομορφύνετε, να τις εμπλουτίσετε. Αφού επιθυμείτε την αλλαγή επιδιώξτε την, φέρτε την.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v