5 ξένες σειρές που θα κάνουν κάθε μαμά να «κολλήσει»

5 ξένες σειρές που θα κάνουν κάθε μαμά να «κολλήσει»

Τίποτα δεν μπορεί να συναγωνιστεί μια σειρά που σε κάνει να «κολλάς» και να κλείνεσαι στο σπίτι σου για να δεις το επόμενο επεισόδιο ή και την επόμενη σεζόν μέσα σε 2-3 μέρες. Προσαρμόζοντας τη μόδα των καιρών, αυτή των ξένων σειρών, στα δικά μας γούστα, βρήκαμε 5 σειρές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των μαμάδων αλλά και για μπαμπάδες- ειδικά οι 3 πρώτες παρακολουθούνται άνετα και από άντρες. Μπορείτε να αρχίσετε να τις βλέπετε online (πάντα μέσω νόμιμων υπηρεσιών), να εκμεταλλευτείτε τις παροχές της συνδρομητικής τηλεόρασης (Τι δηλαδή; Μόνο για να βλέπει αγώνες ο άντρας σας την έχετε;) ή να πάτε μία βόλτα μέχρι το βίντεο κλαμπ για να τις προμηθευτείτε σε DVD.

Big little lies

*Φωτογραφία: serietotaal.nl

Αρχίζουμε εκθειάζοντας το ταλέντο των 3 πρωταγωνιστριών, της Νικόλ Κίντμαν, της Ρις Γουίδερσπουν και της λιγότερο γνωστής στο ελληνικό κοινό αλλά εξίσου αξιόλογης Σάιλιν Γούντλει. Παρακολουθούμε τη ζωή και την καθημερινότητα των οικογενειών των τριών μαμάδων, καθεμιά από τις οποίες αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό είδος γυναίκας. Η Νικόλ είναι εκείνη η αψεγάδιαστη γυναίκα που όλες ζηλεύουμε γιατί καταφέρνει να κρατάει τη φλόγα στον γάμο της ζωντανή και γιατί έχει έναν επίσης φαινομενικά αψεγάδιαστο άντρα. Η Ρις Γουίδερσπουν είναι η μαμά που προσπαθεί πολύ και θέλει να ανακατεύεται σε όλα και η Σαιλίν η μαμά που μεγαλώνει μόνη τον γιο της. Δεν θα σας πούμε άλλα, για να μην σας το χαλάσουμε. Βλέποντας τον πρώτο κύκλο (η δεύτερη σεζόν αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά τον Σεπτέμβριο του 2018), θα καταλάβετε ότι τελικά τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται... Και θα επιβεβαιώσετε αυτό που ίσως ξέρατε ήδη από τη δική σας γυναικοπαρέα: όλες για μία και μία για όλες. Η επίδειξη του πλούτου και της ευκατάστατης ζωής δεν σου «χτυπάει» άσχημα και μπορείς να ταυτιστείς με τα προβλήματα των μαμάδων.

This is us

*Φωτογραφία: firenewsfeed.com

Σίγουρα θα έχετε ακούσει κάποιον να σας μιλάει για το «This is us»,  τη σειρά που φέτος έχει κάνει πάταγο και με την αξία της. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τη ζωή 3 αδερφών που έχει σημαδευτεί από ένα θλιβερό γεγονός που συνέβη πριν πολλά χρόνια: τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα τους. Οι σχέσεις μεταξύ τους αλλά και η σχέση με τη μητέρα τους δοκιμάζονται καθημερινά, όμως στο τέλος πάντα τα βρίσκουν. Μπορεί να μην γνωρίζουμε πολλά από σκηνοθεσία, αλλά οι συνεχείς αναδρομές στο παρελθόν και η σύνδεσή τους με το παρόν (κάποιες φορές και με το μέλλον) είναι αυτές που «δίνουν» κάτι παραπάνω στη σειρά. Απαραίτητος εξοπλισμός: χαρτομάντηλα, πολλά χαρτομάντηλα και ο ώμος του καλού σας για να κλάψετε άνετα. Η τρίτη σεζόν βρίσκεται στα σκαριά και μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2019 για να την απολαύσουμε...

Modern Family

*Φωτογραφία: mumsthewordblog.com

Φεύγουμε από το βαρύ κλίμα των δύο πρώτων σειρών για να πάμε σε κάτι πιο ανάλαφρο κι αστείο. Η εν λόγω σειρά δικαιώνει το όνομά της αφού μας δείχνει τη ζωή μιας μοντέρνας οικογένειας. Από τη μία, λοιπόν, είναι ο μεγάλος μπαμπάς και παππούς (ο γνωστός σε όλους Αλ Μπάντι από τους «Παντρεμένους έχουν ψυχή») έχει παντρευτεί μία πολύ μικρότερή του γυναίκα και από την άλλη ο δικηγόρος γιος του που συζεί με τον σύντροφό του. Ίσως πολλοί να θεωρούν ότι η σειρά ξεφεύγει από το ελληνικό χιούμορ και ότι είναι πολύ μακριά από τη δική μας νοοτροπία, όμως εμείς μένουμε στο ότι βλέπεται πανεύκολα (τα επεισόδιά της είναι 20λεπτα) και στο ότι σε κάνει να γελάς. Αν σας θυμίζει κάτι, ενδεχομένως είναι γιατί είχε μεταφερθεί και στην ελληνική τηλεόραση πριν κάποια χρόνια.

Οικογένεια Γκίλμορ

*Φωτογραφία: cdnapisec.kaltura.com

Ένα κορίτσι που μένει έγκυος στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών αποφασίζει να μεγαλώσει μόνη της το μωρό της. Τα καταφέρνει πολύ καλά με τη βοήθεια των πλούσιων γονιών της με τους οποίους διατηρεί μία σχέση μίσους-αγάπης. Η υπόθεση επικεντρώνεται στα στάδια που περνάει η σχέση μαμάς-κόρης, γι’ αυτό και αξίζει να τη δείτε ειδικά αν είστε κοριτσομάνα. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2000 (έχουν περάσει 18 χρόνια) και ο λόγος της αρχικής της επιτυχίας ήταν ίσως το ότι πραγματευόταν με χιούμορ την προσπάθεια της μαμάς Λορελάι να παρέχει τα πάντα στην κόρη της, Ρόρι, και να κυνηγήσει και η ίδια τα δικά της όνειρα. Ολοκληρώθηκε το 2007 αλλά γυρίστηκαν 4 ακόμα επεισόδια πριν 2 χρόνια, τα οποία όμως δεν πήραν και τις καλύτερες κριτικές. Εσείς μπορείτε να μείνετε στις πρώτες 7 σεζόν.

Divorce

*Φωτογραφία: media-amazon.com

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, γνωστή και ως Κάρι Μπράντσο από το Sex and the City, πρωταγωνιστεί σε μια σειρά που δεν μας αφηγείται τις ερωτικές της περιπέτειες, αλλά που μας δείχνει πώς μια γυναίκα φτάνει στην απόφαση να χωρίσει έπειτα από πολλά χρόνια έγγαμου βίου, εκπλήσσοντας δυσάρεστα τον σύζυγό της. Τα καινούρια δεδομένα επηρεάζουν όλη την οικογένεια και φυσικά και τα παιδιά. Η σειρά έχει αρκετά κωμικά στοιχεία, ωστόσο καταφέρνει να περάσει στο κοινό το πόσο δύσκολη μπορεί να είναι μια τέτοια απόφαση, ακόμα και αν γίνεται συνειδητοποιημένα.

v