Θέλω να μετακομίσουμε στο σπίτι της μητέρας μου λόγω οικονομικών προβλημάτων αλλά ο άντρας μου διαφωνεί. Υπάρχει άλλη λύση;

Θέλω να μετακομίσουμε στο σπίτι της μητέρας μου λόγω οικονομικών προβλημάτων αλλά ο άντρας μου διαφωνεί. Υπάρχει άλλη λύση;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Οι υποχρεώσεις μας είναι πολλές, εγώ έχω χάσει τη δουλειά μου εδώ κι έναν χρόνο και δουλεύει μόνο ο σύζυγος. Το ενοίκιο και τα έξοδα μόνο και μόνο των 2 παιδιών μας είναι πολλά και δυσκολευόμαστε να τα καταφέρουμε κάθε μήνα. Γι’ αυτό πρότεινα στον άντρα μου να μείνουμε στο σπίτι της μητέρας μου που είναι αρκετά άνετο αλλά εκείνος δεν θέλει ούτε να το ακούσει. Δεν έχουν μαλώσει ποτέ, απλώς είχαν μάλλον πάντα τυπικές σχέσεις χωρίς προστριβές. Κάθε φορά που του το λέω, μαλώνουμε. Του εξηγώ τους λόγους, του λέω ότι θα είναι κάτι προσωρινό αλλά και πάλι νευριάζει κι επιμένει ότι αυτή δεν είναι η σωστή λύση. Από την άλλη, τον βλέπω που αγχώνεται κάθε μήνα με τα οικονομικά και στενοχωριέμαι κι εγώ. Πώς θα τον πείσω να με ακούσει;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Διανύουμε καιρούς δύσκολους από πολλές απόψεις. Μέσα στις διάφορες δυσκολίες, η οικονομική στενότητα είναι ένα θέμα ευαίσθητο και σύμπλοκο που προκαλεί πέρα από την πρακτική πίεση, πίεση και σε ψυχολογικό επίπεδο. Η ανεργία επίσης, είναι μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη με κόστος σε πολλά επίπεδα.

Αντιλαμβάνομαι τον προβληματισμό και την αγωνία σας. Καταλαβαίνω πως έρχεται αυτή η πρόταση από εσάς σαν λύση ανάγκης. Κατανοώ ότι είναι πολύ δύσκολο να βιώνετε κάθε μήνα την αγωνία για να τα καταφέρετε. Όμως τα καταφέρνετε. Όμως παρά τη δυσκολία, βρίσκετε τρόπους να έχετε το σπίτι σας, το νοικοκυριό σας, την οικογένειά σας, το πλαίσιο σας. Είναι τόσο σημαντικό αυτό κι εσείς τόσο αξιέπαινοι που τα καταφέρνετε!

Είναι σπουδαίο που ο σύζυγός σας εμπιστεύεται τις δυνατότητες σας μέσα στην κρίση και δεν υποκύπτει, αλλά πολεμά! Έχετε πραγματικά να τον χαρείτε για τη στάση του! Η οικογένειά σας θα παράγει νέα λύση, τη σωστή για εσάς, αλλάζοντας και υπερβαίνοντας τα τωρινά δεδομένα.

Αγωνιάτε για το πώς θα τον πείσετε να σας ακούσει. Ο σύζυγός σας, σας έχει ήδη ακούσει και σας έχει ήδη απαντήσει. Ακούστε τον κι εσείς, και χαρείτε με τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά σας, οι οποίες υπερασπίζονται τη ζωή, όχι απλώς την επιβίωση.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v