Ο άντρας μου είδε κάποιες ταινίες πορνό. Είναι φυσιολογικό; Να το κουβεντιάσω μαζί του;

Ο άντρας μου είδε κάποιες ταινίες πορνό. Είναι φυσιολογικό; Να το κουβεντιάσω μαζί του;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Επειδή κάτι υποψιάστηκα, έψαξα το ιστορικό του υπολογιστή του άντρα μου και είδα ότι έχει παρακολουθήσει κάποιες ταινίες πορνό- δεν είμαι περήφανη γι’ αυτό που έκανα και γενικά δεν το ‘χω ξανακάνει. Με προβλημάτισε όλο αυτό. Διαβάζω άρθρα που λένε ότι είναι φυσιολογικό και άρθρα που λένε ότι έτσι εν μέρει σε απατάει ο άλλος. Τι ισχύει; Να το συζητήσω μαζί του; Και αν ναι, πώς να προσεγγίσω το θέμα;

Απάντηση:

*Φωτογραφία: digitaltrends.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Μια συντροφική σχέση για να προχωρά όμορφα στην πορεία του χρόνου, χρειάζεται να υπερασπίζεται σημαντικές αξίες, όπως η επιθυμία, η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια, η επικοινωνία, ο έρωτας. Οι αξίες αυτές υπερασπίζονται τη σχέση και επιτρέπουν στους συντρόφους να χαίρονται ο ένας τον άλλο, αλλά ταυτόχρονα είναι η απάντηση στις δυσκολίες που θα συναντήσουν.

Αναφέρετε, λοιπόν, ότι ο σύντροφός σας παρακολούθησε κάτι που σας παραξένεψε. Δεν έχει νόημα το τι ήταν. Έχετε μια καλή αφορμή να επικοινωνήσετε, να μοιραστείτε εκ νέου σε αυτήν τη φάση ζωής, τι επιθυμεί ο καθένας και με ποιον τρόπο θα φροντίσετε τη σχέση σας ώστε να σας το προσφέρει.

Πράγματι μπορείτε να διαβάσετε διάφορες απόψεις για τις ταινίες πορνό, και αυτό γιατί η χρήση που μπορεί να κάνει ο θεατής διαφέρει κατά πολύ. Θα ήταν πολύτιμο να κάνατε μια συζήτηση μαζί του, όχι σε επίπεδο ανακριτικό για αυτό που είδατε, μα με διάθεση τρυφερής κατανόησης και φροντίδας της μεταξύ σας σχέσης!

Τα μυστικά δεν δρουν βοηθητικά. Είναι σημαντικό να μιλάτε και να ακούτε ο ένας τον άλλο, ακόμη και εάν η νέα πληροφορία σας ξενίζει. Είναι πολύτιμο να μοιραστείτε μαζί του τα ερωτήματά σας. Οι δικές του απαντήσεις είναι αυτές που ισχύουν, κι όχι αυτές που θα διαβάσετε στο διαδίκτυο.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v