Τελευταία αισθάνομαι άσχημα με την εμφάνισή μου κι αυτό έχει επηρεάσει τον γάμο μου. Τι μπορώ να κάνω;

Τελευταία αισθάνομαι άσχημα με την εμφάνισή μου κι αυτό έχει επηρεάσει τον γάμο μου. Τι μπορώ να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Τον τελευταίο καιρό έχω πάρει αρκετά κιλά γιατί η αλήθεια είναι πως, από τότε που με απέλυσαν από τη δουλειά, βρίσκω διέξοδο στο φαγητό. Ο άντρας μου στην αρχή δεν μου ‘λεγε τίποτα, αλλά μετά άρχισε να σχολιάζει το ότι τρώω πολλά γλυκά κ.τ.λ. Έχω πάρει πολλά κιλά, δεν είμαι ευχαριστημένη με την εμφάνισή μου και τελευταία έχει αλλάξει και η συμπεριφορά του συζύγου κι έχουμε απομακρυνθεί. Καταλαβαίνω ότι δεν τον ελκύω και ίσως νιώθει άσχημα που με βλέπει να έχω εγκαταλείψει τον εαυτό μου. Όμως, δεν μπορώ να σταματήσω. Εκείνος μου έχει πει να πάμε σε ψυχολόγο αλλά μου φαίνεται τραβηγμένο. Ποια είναι η γνώμη σας;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι υπέροχο που έχετε έγνοια για την σχέση σας και πολύ όμορφο επίσης που ο σύντροφός σας σας παρακινεί να φροντίσετε τον εαυτό σας και να χαρείτε. Η ανεργία είναι πράγματι μια δύσκολη συνθήκη, με πολλές ψυχολογικές επιπτώσεις. Ωστόσο, είμαι βέβαιη πως γνωρίζετε ότι δεν σας συμφέρει να παραιτηθείτε από τη ζωή, αλλά να αναδείξετε τη ζωντάνια και την ομορφιά σας.

Η τροφή, δυστυχώς, λειτουργεί τακτικά σαν υποκατάστατο προκειμένου να νιώσει κάποιος ευχαρίστηση, ικανοποίηση. Αφού λοιπόν το δοκιμάσατε, και φτάσατε σε ένα σημείο που κι εσείς δυσκολεύεστε, ήρθε η ώρα να αλλάξετε τακτική.

Η σχέση σας είναι πολύ σημαντική. Μπορεί να σας προσφέρει πολλαπλάσια χαρά και ικανοποίηση από ότι το φαγητό. Αξιοποιήστε λοιπόν τον σύντροφο σας και φροντίστε τον εαυτό σας ώστε εσείς να νιώθετε καλά. Το να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό είναι στη δική σας απόφαση, καθώς η ανεργία και οι δυσκολίες σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και στις σχέσεις, έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις που θα μπορούσατε εάν θέλετε να φροντίσετε. Δεν είναι περίεργο που σας το προτείνει. Φροντίδα είναι, που παραμένει πάντα στην δική σας κρίση προς υλοποίηση.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v