Θέλω να φύγουμε στο εξωτερικό που έχω συγγενείς αλλά ο άντρας μου είναι αρνητικός...

Θέλω να φύγουμε στο εξωτερικό που έχω συγγενείς αλλά ο άντρας μου είναι αρνητικός...
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Έχω στενούς συγγενείς στη Γερμανία που τα έχουν καταφέρει πολύ καλά και θέλω να πάμε να ζήσουμε με τον άντρα μου εκεί. Εδώ οι δουλειές μας δεν μας προσφέρουν τίποτα, δεν μας μένει κάτι στην άκρη και τώρα που έχουμε βάλει μπροστά για παιδί, αν όλα πάνε καλά και μείνω έγκυος, τα έξοδα θα αυξηθούν πάρα πολύ. Ο σύζυγός μου δεν θέλει να πάμε γιατί θα του λείψει η οικογένειά του εδώ. Του εξηγώ ότι πλέον είναι πολύ οικονομικά τα αεροπορικά, μπορούμε να ερχόμαστε συχνά και ότι δεν θα αποκοπούμε από τους δικούς μας, αλλά και πάλι δεν θέλει. Εγώ δεν βλέπω μέλλον εδώ- τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και πιστεύω ότι απλώς χάνουμε τον χρόνο μας στην Ελλάδα. Υπάρχει λύση; Πώς θα λύσουμε τη διαφωνία μας;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Μια μετακόμιση είναι μια σημαντική αλλαγή σε πολλά επίπεδα. Η αλλαγή τόπου επιφέρει πολλές ακόμη αλλαγές. Αλλαγή ώρας, κουλτούρας, εργασίας, κοινωνικού περίγυρου, απόστασης από συγγενείς και φίλους και πολλά άλλα. Δε μπορεί, λοιπόν, παρά να αποτελεί απόφαση που έχει να παρθεί έπειτα από επεξεργασία.

Εσείς, όπως και ο σύντροφός σας, ονειρεύεστε ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά σας, την οποία επιθυμείτε να αναπτύξετε. Είναι σημαντικό να ακούσετε ο ένας τον άλλο, διότι δεν διαφωνείτε. Ο στόχος σας είναι κοινός. Ακούγοντας, λοιπόν, και υπολογίζοντας το όφελος αλλά και το κόστος κάθε απόφασης, θα καταλήξετε στην πιο συμφέρουσα λύση.

Είναι υπέροχη η διαφορετικότητά σας. Εμπλουτισμός, αφορμή για διεύρυνση των οριζόντων σας κι όχι για κλείσιμο. Αξιοποιήστε την!

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v