Ο άντρας μου θέλει να μένω συνέχεια σπίτι με τα παιδιά. Γιατί δεν καταλαβαίνει ότι έχω κι άλλες ανάγκες;

Ο άντρας μου θέλει να μένω συνέχεια σπίτι με τα παιδιά. Γιατί δεν καταλαβαίνει ότι έχω κι άλλες ανάγκες;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαι μαμά 2 παιδιών, 4 και 6,5 ετών. Από την αρχή δεν δούλευα, είχα συμφωνήσει να μείνω σπίτι και να εργάζεται ο σύζυγος για να μένω με τα μικρά. Μου αρέσει αυτός ο ρόλος αλλά έχω κι άλλες ανάγκες. Θέλω να βλέπω τις φίλες μου πού και πού και να ξεκινήσω ένα χόμπι και ίσως να βρω μια χαλαρή δουλειά απ’ το σπίτι. Ο άντρας μου δεν καταλαβαίνει τίποτα απ’ αυτά αυτό και όταν του τα λέω, νευριάζει και μου λέει ότι εμείς πλέον έχουμε οικογένεια και σ’ αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε. Εμένα όμως πλέον δεν μου αρκεί. Θέλω να κάνω κι άλλα πράγματα κι εκείνος δεν το καταλαβαίνει. Πώς να χειριστώ τη διαφωνία μας;

Απάντηση:

*Φωτογραφία: sytyson.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κάθε οικογένεια, κάθε σχέση, για να προχωρήσει αποφασίζει κάποιους όρους λειτουργίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες της φάσης την οποία διανύει. Ο ερχομός ενός παιδιού, είναι μια νέα φάση που το ζευγάρι χρειάζεται να παράξει μια λύση για το πώς θα λειτουργήσει.

Στη δική σας περίπτωση λοιπόν, αποφασίσατε ότι δεν θα εργαστείτε εσείς, προκειμένου να φροντίσετε τα παιδιά και ήταν αυτός ο τρόπος που μέχρι σήμερα χρησιμοποιήσατε. Τα παιδιά σας, ωστόσο, μεγαλώνουν. Οι ανάγκες τους δεν είναι ίδιες, ούτε ο χρόνος που χρειάζονται για να ικανοποιηθούν. Με τον σύντροφό σας μοιάζει να λέτε ακριβώς το ίδιο. Έχετε οικογένεια και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθείτε. Μια καλή μητέρα είναι μια φροντισμένη μητέρα. Είναι μια γυναίκα που χαίρεται τον εαυτό της, τις φίλες της, τα ενδιαφέροντά της και φυσικά τη σχέση με τον άντρα της. Έτσι λοιπόν, τίποτα από αυτά που περιγράφετε δεν είναι αντίθετα από τον ρόλο σας. Όσο πιο καλά είστε, τόσο περισσότερο μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά σας.

Θα ήταν πολύ όμορφο και καθησυχαστικό, να μπορείτε να του επιβεβαιώσετε ότι τον συμπεριλαμβάνετε στο προχώρημα που θέλετε να κάνετε στην επόμενη φάση. Αναφέρετε φίλες, χόμπι, δουλειά. Η πορεία της συντροφικής σας σχέσης είναι εξίσου σημαντική και χρειάζεται επίσης τρόπο εξέλιξης. Εάν δεν την αναφέρετε, οποιοδήποτε βήμα σας μπορεί να καταγράφεται σαν εγκατάλειψη, κι έτσι, η αίσθηση της απειλής να μην επιτρέπει στον σύντροφό σας να σας καταλάβει.

Βάλτε λοιπόν την ίδια έγνοια για τη σχέση σας, πέρα από την προσωπική σας πορεία και ονειρευτείτε μαζί.

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v