Ο άντρας μου με ζηλεύει πολύ και δεν μ’ αφήνει στιγμή μόνη μου. Πώς να το αντιμετωπίσω;

Ο άντρας μου με ζηλεύει πολύ και δεν μ’ αφήνει στιγμή μόνη μου. Πώς να το αντιμετωπίσω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Από τότε που παντρευτήκαμε, ο άντρας μου έρχεται παντού μαζί μου. Στην αρχή νόμιζα ότι το έκανε επειδή ήταν ρομαντικός αλλά σιγά σιγά κατάλαβα ότι το έκανε από ζήλεια. Ακόμα κι αν κανονίσω να δω την αδερφή μου για καφέ, θα έρθει μαζί μας. Όταν του το λέω, μου απαντά ότι τα ζευγάρια πρέπει να είναι συνέχεια μαζί και ότι δεν είναι σωστό να βγαίνω χωρίς εκείνον ούτε εκείνος χωρίς εμένα γιατί πρέπει να φαίνεται ότι είμαστε παντρεμένοι κι αγαπημένοι για να μη δίνουμε δικαιώματα. Με τη δουλειά, από την άλλη δεν έχω πρόβλημα, σέβεται το γεγονός ότι εργάζομαι και δεν με ενοχλεί στο γραφείο. Με έχει κουράσει όμως η ζήλεια του. Θέλω να μιλήσω απλώς με μια φίλη μου, να της πω το πρόβλημά μου, να βγω για ψώνια μόνη μου και δεν μπορώ. Γενικά, είναι πολύ καλός μαζί μου αλλά πλέον δεν μπορώ αυτή την κατάσταση. Πώς θα το καταλάβει;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία σας. Η συντροφική σχέση είναι πολύ σημαντική. Η εμπιστοσύνη και η επιλογή με ελευθερία, χρειάζεται να αποτελούν δομικά στοιχεία της σχέσης αυτής  προκειμένου οι σύντροφοι να μπορούν να τη χαρούν καθώς εξελίσσεται μέσα στο χρόνο.


Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, ο σύντροφός σας μοιάζει να δυσκολεύεται. Δεν είναι σαφές εάν ο τρόπος του ήταν εξαρχής έτσι, ή εξελίχθηκε στην πορεία. Ίσως υπήρξε κάποιο γεγονός που τον δυσκόλεψε και που τον έκανε να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο. Όπως και αν είναι,  είναι σημαντικό εσείς να γνωρίζετε γιατί επιλέγει αυτή την αντίδραση. Ρωτήστε τον και ακούστε τον, όχι με σκοπό να του χρεώσετε τα όσα κάνει, αλλά με στόχο να τον καταλάβετε και να φροντίσετε διαφορετικά την αγωνία του. Ρωτήστε τι σκέφτεται, τι αισθάνεται, τι φοβάται. Βάλτε νέες βάσεις στη σχέση σας.

Η συμβολή ενός ειδικού θα ήταν πολύτιμη σε αυτήν την φάση, ώστε να μη νιώσετε ότι η σχέση σας απειλείται, αλλά ότι αντιθέτως αναζητάτε από κοινού μια καλύτερη πορεία.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v