10 ερωτήσεις που θα σας πουν αν ο σύντροφός σας είναι εγωιστής

10 ερωτήσεις που θα σας πουν αν ο σύντροφός σας είναι εγωιστής

Όλοι κάποιες φορές έχουμε φερθεί ή φερόμαστε εγωιστικά στις σχέσεις μας. Είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο όταν πρόκειται για μεμονωμένες συμπεριφορές. Όταν όμως, ο ένας εκ των συντρόφων βάζει πάντα το «εγώ» πάνω από το «εμείς», η συνύπαρξη των δύο γίνεται προβληματική και η σχέση τους μπορεί πολύ εύκολα να καταστραφεί. Οι παρακάτω ερωτήσεις θα επιβεβαιώσουν ή θα διαψεύσουν τον φόβο σας: το αν ο σύντροφός σας έχει μία και μόνο προτεραιότητα στη ζωή του, τον εαυτό του και αν η σχέση σας έρχεται δεύτερη και καταϊδρωμένη.

*Φωτογραφία: aluom.com

1. Μιλάει συνέχεια για τον εαυτό του; Διόρθωση: μιλάει για τις επιτυχίες του και όσα θεωρεί ότι έχει καταφέρει γιατί ένας εγωιστής δεν παραδέχεται ποτέ τις αποτυχίες και τα λάθη του.

2. Υποτιμά ό,τι κι αν έχετε κάνει ή καταφέρει; Μπορεί να θέλετε να μοιραστείτε μαζί του μία προσωπική επιτυχία στη δουλειά, στις σπουδές ή ένα άλλο σας επίτευγμα. Εκείνος, όμως, όχι μόνο δεν συμμερίζεται την χαρά σας αλλά σας απαντάει με υποτιμητικά με φράσεις του τύπου «Σιγά, εγώ έχω κάνει περισσότερα».

3. Αδιαφορεί για τα προβλήματά σας; Ένα άτομο με αυξημένο εγωισμό δεν μπαίνει ποτέ στη διαδικασία να ασχοληθεί με τις έννοιες και τα προβλήματα των άλλων, ακόμα κι αν αυτός ο άλλος υποτίθεται πως είναι το άλλο του μισό. Ο λόγος; Εκείνος θεωρεί πως έχει πάντα πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

4. Ασχολείται μόνο με χόμπι και δραστηριότητες που του αρέσουν χωρίς να αφιερώνει χρόνο σε εσάς; Δεν θέλει να δοκιμάζει καινούρια πράγματα που του προτείνετε και οι έξοδοί σας περιορίζονται μόνο σε μέρη που θέλει εκείνος.

5.  Ζηλεύει με το παραμικρό; Η κτητικότητα είναι ένα από τα πιο συχνά χαρακτηριστικά των εγωιστών που πιστεύουν ότι ο σύντροφός τους τους ανήκει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα, η ζήλεια τους είναι παράλογη και μπορεί να την εκφράσουν με περίσσια δόση υπερβολής και αρκετούς θεατρινισμούς.

6.  Από την άλλη, όμως, εκείνος θέλει να νιώθει πιο «ελεύθερος»; Δεν λέμε ότι οι εγωιστές απατούν πιο εύκολα, όμως σίγουρα θέλουν να έχουν περισσότερες ελευθερίες από όσες «επιτρέπουν» στον σύντροφό τους να έχει.

*Φωτογραφία: zettamedia.co

7.  Ακούτε συχνά τη φράση «Εσύ φταις για όλα», ακόμα κι αν ισχύει ακριβώς το αντίθετο; Οι εγωιστές έχουν την τάση να κατηγορούν πάντα τους άλλους, να... βγάζουν την ουρά τους απ’ έξω και να προσπαθούν πάντα να βγουν από πάνω.

8. Συγκρίνει πάντα τον εαυτό του με άλλους και τη σχέση σας με άλλα ζευγάρια; Και φυσικά, στο μυαλό του εκείνος πάντα κερδίζει. Και εσείς εν προκειμένω, μόνο και μόνο γιατί είστε μαζί του.

9. Δεν δέχεται να τον επισκιάζετε; Δεν του αρέσει να παίρνουν τα φώτα από πάνω του και ειδικά αν αυτό το κάνει η σύντροφός του. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, θα φροντίσει να σας υπενθυμίσει τη θέση σας ακόμα κι αν σας προσβάλλει μπροστά σε τρίτους.

10. Υπερασπίζεται μόνο τον εαυτό του σε δύσκολες καταστάσεις; Αδιαφορεί για εσάς, για τον τρόπο που αισθάνεστε και δεν νιώθει την ανάγκη να παλέψει για τη σχέση σας και να την υπερασπιστεί όταν χρειάζεται.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v