Ο άντρας μου θέλει να περνάμε πολύ χρόνο με την οικογένειά του αλλά εγώ όχι. Τι να κάνω;

Ο άντρας μου θέλει να περνάμε πολύ χρόνο με την οικογένειά του αλλά εγώ όχι. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Ο σύζυγός μου, ακόμα και πριν παντρευτούμε ήθελε να περνάμε πολύ χρόνο με το σόι του. Εγώ δεν μπορώ να είμαι αχάριστη, οι άνθρωποι είναι όλοι πολύ καλοί μαζί μου, από τη μητέρα του μέχρι τα ξαδέρφια του, δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Απλώς δεν τον ευχαριστιέμαι. Για παράδειγμα, του έλεγα όταν έπεφταν 3ήμερα μέσα στη χρονιά να πάμε κάπου οι 2 μας, ένα ταξίδι για να ξεσκάσουμε, κι εκείνος μου έλεγε όχι για να πάμε π.χ. να φάμε την Καθαρά Δευτέρα στην αδερφή του για να δει και τα ανιψάκια του. Δεν έχει γίνει μία φορά αλλά συνεχόμενα εδώ και 1,5 χρόνο που είμαστε παντρεμένοι. Μ’ αρέσει που αγαπάει την οικογένειά του, όμως αισθάνομαι ότι δεν έχουμε αρκετό χρόνο μαζί σαν ζευγάρι και δεν χαίρομαι έτσι τη σχέση μας. Επιπλέον, δουλεύουμε αρκετές ώρες και μέσα στη βδομάδα δεν βρισκόμαστε με άνεση να πάμε καμιά βόλτα κ.τ.λ. Πώς θα το καταλάβει;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι πολύ όμορφο εκ μέρους σας που λαχταράτε τον σύντροφό σας και που επιθυμείτε να περνάτε χρόνο μαζί. Ο χρόνος σας, ακριβώς επειδή είναι πολύτιμος, χρειάζεται να γίνεται αφορμή για να μοιράζεστε όμορφες στιγμές και όχι καβγάδες.

Είναι σημαντικός, λοιπόν, ο τρόπος που επικοινωνείτε μεταξύ σας. Η αγωνία σας για το πώς θα του επικοινωνήσετε την επιθυμία σας για εκείνον, με κάνει να αναρωτηθώ πώς το έχετε κάνει μέχρι τώρα. Έχετε μιλήσει μαζί του για το θέμα αυτό; Του έχετε εκφράσει τη συμπάθειά σας για τα συγγενικά του πρόσωπα; Του έχετε εκφράσει το πόσο σημαντικός σας είναι; Έχετε δώσει ιδέες για τον τρόπο που θέλετε να αξιοποιήσετε το χρόνο μεταξύ σας; Όλες αυτές είναι υπέροχες αφορμές για μοίρασμα αγάπης! Εάν πάτε με γκρίνια και παράπονο, χάνεται το νόημα των λεγομένων σας και καταγράφεται μόνο η δυσκολία.

Με αγάπη, λοιπόν, επιθυμία και δελεαστικές προτάσεις τον προσκαλείτε να χαρεί το χρόνο με την δική του οικογένεια- και αυτή είστε εσείς!

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v