Η κουνιάδα μου βάζει λόγια στον άντρα μου για μένα κι εγώ εξοργίζομαι και μαλώνουμε. Πώς θα αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση;

Η κουνιάδα μου βάζει λόγια στον άντρα μου για μένα κι εγώ εξοργίζομαι και μαλώνουμε. Πώς θα αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαι έξαλλη με την κουνιάδα μου. Ενώ μέχρι τώρα είχαμε μία τυπική αλλά πολύ καλή σχέση (απόμακρη αλλά καλή), τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να με κακολογεί στον άντρα μου και μάλιστα χωρίς λόγο. Μπορεί να του πει ότι «πώς θα μεγαλώσετε το μωρό σας με τη γυναίκα σου να δουλεύει;» (έχουμε βάλει μπροστά για παιδί και προφανώς εκείνη δεν συμφωνεί που δεν θέλω να σταματήσω τη δουλειά) ή ότι «δεν καθαρίζει το σπίτι αρκετά. Φαντάσου όταν κάνετε παιδιά πώς θα είναι». Εκείνος μένει αμέτοχος και απαθής, εγώ νευριάζω και της απαντάω θυμωμένα. Εξοργίζομαι και με τον άντρα μου που δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό. Θέλω τη συμβουλή σας. Νιώθω ότι εκείνη δηλητηριάζει σιγά σιγά τον γάμο μου.

Απάντηση:

*Φωτογραφία: samequizy.pl

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι σχέσεις με τα μέλη των οικογενειών καταγωγής των συντρόφων δεν είναι αυτονόητα οι καλύτερες, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό είναι απαραίτητο ή εσκεμμένο. Όταν δύο άνθρωποι συναντιούνται, επιλέγει ο ένας τον άλλο, παρά τις διαφορές τους, γιατί τους είναι σημαντικός. Καθένας, προέρχεται από ένα διαφορετικό περιβάλλον, με διαφορετικές εμπειρίες και πρόσωπα. Έτσι, λοιπόν, χρειάζεται ένας απαιτητικός συνδυασμός στοιχείων προκειμένου όλοι να ταιριάξουν με όλους και να μην υπάρξει δυσκολία. Συχνά, ο συνδυασμός αυτός δεν υπάρχει.

Μοιάζει με την κουνιάδα σας να έχετε διαφορετικά στοιχεία. Αυτό δεν είναι παράξενο. Η κουνιάδα σας, έχει ένα δικό της τρόπο να σκέφτεται το μέλλον κι εσείς έναν δικό σας. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσετε, καθώς επιτρέπεται να διατηρήσει η καθεμία τον δικό της τρόπο. Δεν έχει νόημα να προσπαθήσετε να της αλλάξετε γνώμη, γιατί εσείς δεν κινδυνεύετε από τη διαφορετικότητα. Κρατήστε τη δική σας ματιά.

Ο σύντροφός σας, δεν μοιάζει απαθής. Μοιάζει να γνωρίζει τη γυναίκα του, να την έχει επιλέξει και να μη βρίσκει λόγο να ασχοληθεί με σχόλια που δεν της ταιριάζουν. Για να μην υπάρξει κίνδυνος για τον γάμο σας, ασχοληθείτε και εσείς με την επιλογή σας, δηλαδή τη σχέση με τον σύντροφό σας και αξιοποιήστε το χρόνο σας φροντίζοντάς την!

Σας ευχαριστώ.

Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v