Ο σύζυγός μου δεν βοηθάει καθόλου στο σπίτι και απαιτεί να τα έχω όλα τέλεια. Έχω κουραστεί από τη συμπεριφορά του.

Ο σύζυγός μου δεν βοηθάει καθόλου στο σπίτι και απαιτεί να τα έχω όλα τέλεια. Έχω κουραστεί από τη συμπεριφορά του.
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Ο άντρας μου τον τελευταίο καιρό απαιτεί να έχω πάντα το σπίτι στην εντέλεια και μου κάνει παρατηρήσεις αν κάτι δεν του αρέσει ή δεν του φαίνεται καθαρό. Εκείνος φυσικά δεν βοηθάει σε τίποτα και δεν ασχολείται με την τακτοποίηση του σπιτιού. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι παλιά δεν ήταν έτσι. Τον τελευταίο χρόνο το κάνει αυτό. Του εξηγώ ότι λόγω δουλειάς δεν μπορώ να έχω πάντα το σπίτι τέλειο και η απάντησή του είναι «μια άξια γυναίκα μπορεί να τα κάνει όλα». Με νευριάζει και μου φαίνεται παράλογο να μαλώνουμε για ένα τέτοιο θέμα το 2018! Πώς θα καταλάβει επιτέλους ότι είναι αχάριστος και ότι πρέπει να αλλάξει μυαλά και συμπεριφορά; Κουράστηκα.

Απάντηση:

*Φωτογραφία: queencityconcierge.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι σχέσεις στην πορεία του χρόνου αλλάζουν. Οι ισορροπίες που έχουν κατακτηθεί μπορεί να χαθούν και να χρειαστεί να βρεθούν νέες. Η εξέλιξη εμπεριέχει την αλλαγή, επομένως οι αλλαγές μέσα στην σχέση δεν είναι απαραίτητα προς αρνητική κατεύθυνση. Η διαρκής φροντίδα και η έγνοια για τη σχέση είναι που μπορεί να αξιοποιήσουν την αλλαγή για προχώρημα.

Μοιάζει να αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία τον τελευταίο χρόνο στη σχέση σας, η οποία μπορεί να εκφράζεται με αφορμή τις δουλειές του σπιτιού. Η επεξεργασία του τι έχει συμβεί και ποιοι είναι οι λόγοι που έχουν οδηγήσει σε αυτήν την αλλαγή της συμπεριφοράς του συντρόφου σας, είναι πολλή σημαντική. Μιλήστε μαζί του και ρωτήστε τον τι τον έχει δυσκολέψει, τι θα ήθελε που νιώθει ότι δεν έχει καλυφθεί. Μη βιαστείτε να απαντήσετε, ούτε να εκλάβετε την απάντησή του ως κατηγορία εναντίον σας. Ακούστε τον προσεκτικά και επεξεργαστείτε όποια πληροφορία σας δώσει, όχι για να πολεμήσετε, αλλά για να καταλάβετε ο ένας τον άλλο.

Φαίνεται ότι κι εσείς έχετε ζοριστεί. Κινηθείτε διαφορετικά για να αξιοποιήσετε την αλλαγή για κάτι καλό στο μεταξύ σας, και φυσικά ζητήστε βοήθεια εφόσον τη χρειάζεστε.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v