Ποια είναι τα 9 λάθη που χαλάνε τη διακόσμηση του σπιτιού σύμφωνα με τους διακοσμητές

Ποια είναι τα 9 λάθη που χαλάνε τη διακόσμηση του σπιτιού σύμφωνα με τους διακοσμητές

Όλες θέλουμε ένα σπίτι που να μας κάνει να νιώθουμε όμορφα και να αναδεικνύει το προσωπικό μας στυλ και αν είχαμε την δυνατότητα  πιθανόν θα είχαμε προσλάβει έναν διακοσμητή για να μας βοηθήσει. Επειδή, όμως, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, ψάξαμε και βρήκαμε σε ποια κοινά λάθη συμφωνούν οι περισσότεροι διακοσμητές έτσι ώστε να τα αποφύγουμε.

Μην χρησιμοποιείτε μικρά χαλιά

 

Όσο ακριβοπληρωμένα και όμορφα κι αν είναι, τα μικρά χαλιά τείνουν να μικραίνουν τον χώρο και να φαίνονται παράταιρα επειδή δεν καλύπτουν όλη την επιφάνεια του πατώματος . Καλό θα ήταν, λοιπόν, να επιλέγετε μεγάλα χαλιά που θα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται ευρύχωρο.

Μην τοποθετείτε τους πίνακες πολύ ψηλά

Οι πίνακες δίνουν στυλ στη διακόσμηση του σπιτιού και μαρτυρούν το γούστο μας. Για να εντυπωσιάζουν θα πρέπει να είναι τοποθετημένοι σε σωστό σημείο. Ένα κλασικό λάθος που εντοπίζουν πολλοί διακοσμητές είναι ότι τα έργα τέχνης συνήθως είναι κρεμασμένα πολύ ψηλά. Η συμβουλή τους; Το ύψος του πίνακα δεν πρέπει να ξεπερνάει ποτέ το ύψος των ματιών.

Μην υπερφορτώνετε τον χώρο με πολλά αντικείμενα

Μας αρέσει να έχουμε τα αντικείμενα που αγαπάμε σε κοινή θέα, όμως, τα πολλά διακοσμητικά «πνίγουν» τον χώρο και τον κάνουν να φαίνεται πιο μικρός.

Όχι πολλά μαξιλάρια στους καναπέδες

Τα μαξιλάρια είναι άμεσα συνδεδεμένα με την άνεση. Μπορεί να θεωρούμε ότι τοποθετώντας πολλά στους καναπέδες δίνουμε μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα στον χώρο, όμως, η αλήθεια είναι ότι δίνουν μια αίσθηση ακαταστασίας. Προτιμήστε, επίσης, μαξιλάρια που έχουν όγκο και όχι φλατ που να θυμίζουν κρεβατοκάμαρα.

Μην βάζετε χαλιά πάνω σε μοκέτες

Με το να βάζετε χαλιά πάνω από μοκέτες επιβαρύνετε τον χώρο και τον κάνετε να φαίνεται πιο μικρός. 

Μην «κολλάτε» τα έπιπλα στους τοίχους

Αν ένα δωμάτιο είναι μικρό τότε πρέπει να αποφεύγετε να τοποθετείτε τα έπιπλα   στους τοίχους. Έτσι, ο χώρος  φαίνεται μεγαλύτερος.

Λάθος φωτισμός

Καλό θα ήταν να μην στηρίζεστε στο κλασικό πολύφωτο που κρέμεται από το ταβάνι γιατί δεν διαχέεται ομοιόμορφα το φως στο δωμάτιο. Χρησιμοποιείστε λάμπες  και επίπεδα φώτα για να δείτε τις διαφορές.

Όλα τα έπιπλα να είναι ίδια

Δεν χρειάζεται να αγοράσουμε όλο το σετ σαλονιού για να έχει αρμονία το σαλόνι μας. Κάθε χώρος πρέπει να φέρει τη σφραγίδα του προσωπικούς μας στυλ και όχι  να μοιάζει με εικόνα από κατάλογο. 

Δεν δίνετε σημασία στη διακόσμηση του χολ

Πρέπει να δίνετε περισσότερη σημασία στη διακόσμηση του χολ γιατί είναι ο πρώτος χώρος που βλέπουν οι επισκέπτες. Μπορείτε να τον στολίσετε με ένα καθρέπτη και ένα μικρό έπιπλο από κάτω και ένα φυτό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v