Είμαι ανύπαντρη μαμά αλλά δεν το έχω πει στον άντρα που έχουμε αρχίσει να βγαίνουμε. Πώς θα αντιδράσει όταν το μάθει;

Είμαι ανύπαντρη μαμά αλλά δεν το έχω πει στον άντρα που έχουμε αρχίσει να βγαίνουμε. Πώς θα αντιδράσει όταν το μάθει;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Πριν 3 χρόνια έμεινα έγκυος με τον άντρα που είχα τότε σχέση και αποφασίσαμε να  κρατήσουμε το παιδί αλλά χωρίσαμε. Ο μπαμπάς της κόρης μου έχει σχέσεις μαζί της αλλά δουλεύει σε καράβια και δεν την βλέπει συχνά. Το πρόβλημά μου είναι ότι έχω γνωρίσει έναν άντρα που μου αρέσει πολύ, έχουμε αρχίσει να βγαίνουμε αλλά ακόμα δεν του έχω πει ότι είμαι μαμά. Εννοείται ότι δεν ντρέπομαι για το παιδί μου, απλώς φοβάμαι για το πώς θα αντιδράσει γιατί μου αρέσει πολύ. Σε αντίστοιχη περίπτωση, ένας άντρας που είχα γνωρίσει πριν ένα χρόνο, μόλις το έμαθε, δεν επικοινώνησε ξανά μαζί μου. Πώς και πότε να του το πω; Υπάρχει περίπτωση να με αφήσει;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι υπέροχο που σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής σας πήρατε μια απόφαση υπέρ της ζωής! Η κόρη σας, η αγάπη σας για εκείνη και η φροντίδα για το μεγάλωμά της είναι απόδειξη καλών σας στοιχείων, κι έτσι δεν χρειάζεται να έχετε αγωνία για να τα αποκαλύψετε.

Είναι επίσης σημαντικό, πέρα από την κόρη σας, να φροντίσετε και την προσωπική σας ζωή, με έναν τρόπο που θα είστε και εσείς κερδισμένη αλλά ταυτόχρονα θα συνεχίσετε να έχετε έγνοια για τη σχέση με την κόρη σας. Στο ξεκίνημα μιας σχέσης, είναι πολύ σημαντικό το διάστημα της γνωριμίας, καθώς ο ένας αποκτά  στοιχεία για τον άλλο και διαμορφώνει έτσι εικόνα, ώστε να κάνει μια συνειδητή επιλογή. Στη φάση λοιπόν αυτήν, είναι κρίμα να μην αξιοποιείτε τα δικά σας στοιχεία. Με το να κρατάτε κρυφά τα δεδομένα σας, όχι μόνο δεν είστε κερδισμένη, αλλά δεν αφήνετε περιθώριο και στον άλλον να σας γνωρίσει ουσιαστικά. Έτσι το ρίσκο να μην προχωρήσει καλά η σχέση αυτή, αυξάνεται παρά μειώνεται.

Μιλήστε με τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει και δείξτε του την ομορφιά σας για να σας χαρεί! Η ομορφιά σας είναι και στη στάση σας, είναι και στον τρόπο που λαχταράτε μια σχέση, είναι και στην αγάπη που προσφέρετε! Και όλα αυτά έχουν εμπλουτιστεί και από τον ρόλο σας ως μητέρα αφού η σχέση με την κόρη σας έχει γίνει αφορμή για να αλλάξετε σε όλα τα επίπεδα.

Σας ευχαριστώ.

 *Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v