Η πεθερά μου βάζει λόγια στον άντρα μου κι εκείνος την ακούει. Υπάρχει άλλη λύση εκτός απ’ το διαζύγιο;

Η πεθερά μου βάζει λόγια στον άντρα μου κι εκείνος την ακούει. Υπάρχει άλλη λύση εκτός απ’ το διαζύγιο;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαστε παντρεμένοι λιγότερο από 1 χρόνο και πριν τον γάμο δεν είχα θέμα με την πεθερά μου. Από τότε που παντρευτήκαμε όμως, άρχισε να βάζει λόγια στον άντρα μου και τον επηρεάζει. Του λέει π.χ. ότι ακούγεται πως στη δουλειά μου φλερτάρω με άλλους, πως στο παρελθόν είχα πολλές περιπέτειες και πολλά άλλα που δεν ισχύουν. Στην αρχή δεν της έδινε σημασία αλλά με την πλύση εγκεφάλου που του έχει κάνει, αρχίζει να την πιστεύει. Δεν καταλαβαίνω την κακία της και όταν της μιλάω, τα αρνείται όλα. Δεν σας κρύβω ότι σκέφτομαι ακόμα και το διαζύγιο γιατί δεν μπορώ να αντέξω άλλο αυτή την πίεση και από τους δύο. Τι με συμβουλεύετε; Ειλικρινά, νιώθω ότι αυτή η γυναίκα θα με τρελάνει.

Απάντηση:

*Φωτογραφία: fm.cnbc.com

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η σχέση με τον σύντροφό σας μέχρι σήμερα έχει μια πορεία. Η επιλογή σας και η δέσμευσή σας αφορά τον ίδιο κι όχι άλλα οικογενειακά πρόσωπα. Όταν παντρευτήκατε, ανταλλάξατε όρκους αγάπης που αφορούσαν τη δική σας σχέση, και σε αυτήν λοιπόν έχετε να εστιάσετε για να προχωρήσετε.

Η σχέση σας χρειάζεται φροντίδα. Φροντίδα που έχετε και οι δυο να προσφέρετε δημιουργώντας ένα πλαίσιο ασφάλειας μεταξύ σας, μέσα στο οποίο μπορείτε να ζήσετε και πολλές νέες εμπειρίες. Οι νέες εμπειρίες, δε χρειάζονται νέα πρόσωπα για να βιωθούν. Χρειάζονται νέα διάθεση, δέσμευση και αγάπη. Επενδύστε, λοιπόν, στην επιλογή σας. Φροντίστε τον άντρα σας και δώστε νέες δυνατότητες εξέλιξης στη σχέση σας.

Εάν βάλετε τον εαυτό σας στη διαδικασία να διαλέξει ανάμεσα σε αυτήν την κατάσταση και το διαζύγιο, τότε θα μοιάσει ο χωρισμός ιδανική λύση. Ωστόσο, θα έχετε παραγνωρίσει τη δύναμή σας να αλλάξετε τη σχέση και να τη ζήσετε εντελώς διαφορετικά.

Η επιλογή σας είναι σημαντική. Υπερασπιστείτε την και χαρείτε την, αφήνοντας απ΄έξω δυσκολίες άλλων προσώπων που δε σας αφορούν.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v